KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Hatice belgin, pkk'ya direnişin bayrak şehididir

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Bingöl'de canlı bombaya karşı canını feda ederek karşı koyan Hatice Belgin'in isminin ölümsüzleştirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Hatice Belgin aslında Kürtlerin PKK'ya yönelik başlattıkları direnişin bayrak şehididir” dedi.

Hatice belgin, pkk`ya direnişin bayrak şehididir
02 KASIM 2011 ÇARŞAMBA 01:46
0
2903
1
AA aa

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Belgin'in olay yerinde sadece kendi çocuklarının canını değil, onlarca vatandaşın da hayatını kurtardığını belirtti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hatice Belgin Kürt vatandaşlarımızın terör örgütü PKK'ya karşı başlattığı direnişin sembolüdür. Hatice Belgin o bölgenin insanıdır, Kürt kökenli bir annedir. Daha önceki açıklamalarımızda terör örgütü PKK'nın Kürtlerin en büyük düşmanı olduğunu ifade etmiştik. Son saldırı ve o bölgedeki saldırılar bunun en bariz göstergesidir. Hatice Belgin bir annedir. Canlı bombayı fark ettiği an sadece kendi çocuklarını değil, alışveriş merkezindeki diğer çocuklarında canlarını korumak için kendi canını feda etmiştir. Hatice Belgin aslında Kürtlerin PKK'ya yönelik başlattıkları direnişin bayrak şehididir."

Erdoğan, Hatice Belgin'in, PKK'nın Kürtler üzerinde kurmaya çalıştığı korku imparatorluğuna isyanın başlangıcı olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Belgin'in, Kürt vatandaşların PKK karşısındaki direnişinin bayrak şehidi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Belgin'in isminin mutlaka ölümsüzleştirilmesi, Türkiye'de bu ismin unutulmaması için özellikle yerel yönetimlerin kendi meclislerinde kararlar alması gerektiğini düşünüyorum. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na Hatice Belgin'in, Bingöl'de bir okula verilmesini teklif edeceğim. Çünkü o bir ana, o sadece kendi çocukları için değil, orada bulunan bütün çocukların canını korumak için kendisini feda eden bir annedir. ve bu can veriş, Anadolu'nun teröre karşı en anlamlı direnişlerinden birisidir." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
gencli (@Misafir_6967)
02 Kasım 2011 Çarşamba 09:12
Çok isabetli bir karar olur. Sayın belediye başkanımızdan bu fikri en kısa zamanda belediye meclisine teklif etmelerini diliyoruz
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın