KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Halepçe'de insanlar hala sakat doğuyor

Eğitim-Sen Bingöl Şubesi tarafından Halepçe katliamının yıldönümü nedeniyle düzenlediği panele konuşmacı olarak katılan Gülbahar Çiçek, “Halepçe'de insanlar hala sakat doğuyor. Ağaçlar hala yeşermiyor. Çünkü toprak hala zehirli” dedi.

Halepçe`de insanlar hala sakat doğuyor
18 MART 2010 PERŞEMBE 08:37
0
2001
0
AA aa
Halepçe katliamının yıldönümü nedeniyle Eğitim-Sen Bingöl şubesinde bir panel düzenlendi. Panele, Habur'dan gelen grupta bulunan Gülbahar Çiçek, İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy ve Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Tuncay Şaşar, konuşmacı olarak katıldı.  Panelde ilk konuşmayı yapan Gülbahar Çiçek, Saddam döneminde yapılan katliamlara değindi.
Halepçe'de resmi rakamlara göre 5 bin Kürt'ün katledildiğinin ifade edildiğini belirten Çiçek, Halepçe'de katledilen Kürtlerin sayısının 10 bini aştığını, Saddam rejiminin Enfal katliamlarıyla Kürtleri öldürmeyi sürdürdüğünü söyledi.
Konuşmasında katliamlarla ilgili hikâyeleri anlatan Çiçek, Halepçe'de kullanılan kimyasal silahların, Hiroşima ve Nagazaki'de kullanılan silahlardan 4–5 kat daha etkili olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Halepçe'de hala insanlar sakat doğuyor. Ağaçlar hala yeşermiyor. Çünkü toprak hala zehirli. Bu bize şunu gösteriyor ki, Halepçe'de kullanılan silahlar daha etkili. Halepçe'de yaşam yok edildi. İnsanlarla beraber, doğada yok edildi. Şu anda bile katliamın izlerini görmek mümkündür.”
Çiçek'ten sonra bir konuşma yapan İHD Şube Başkanı Nihat Aksoy ise, Birleşmiş Milletlerin bu tür katliamlara sessiz kaldığına dikkat çekti. Birlemiş milletlerin tarihçesiyle ilgili bilgi veren Aksoy, devletlerin uslular arası oluşturdukları hukuku kendi çıkarları temelinde kullandığını ifade etti. Aksoy, “Birleşmiş Milletler kendi hukukunu temin etti. Ama bu katliamlara seyirci kaldılar. Sessizliğini yıllarca korudular. Eğer Birleşmiş Milletler, gerçekten etkin ve tarafsız olabilseydi, 1. dünya savaşından sonra 2. dünya savaşı olmazdı. Ama görüyoruz ki, bu mümkün olamadı pek. Devletler, dünyada etkisini sürdüremediler, sadece güç olabilme çabasına giriştirler” şeklinde konuştu.
 
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın