Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, güvenlik paketinin Bakanlar Kurulu'nda müzakere edildiğini ve bazı konularda değişlikler yapılması talimatı verildiğini belirterek: “O değişiklikler ve imzalar tamamlandı. Bundan vazgeçilmesi söz konusu değildir, yasalaşması için Parlamento'ya gelecektir” dedi.
TBMM Adalet Komisyonu, aramalarda “kuvvetli şüphe” şartını “makul şüphe”ye dönüştüren, hakim ve savcıların ücretlerinde artış düzenleyen, Yargıtay ve Danıştay'da daire ve üye sayısını artıran Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin müzakerelerine devam ediyor.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, teklifle; iletişimin tespiti, dinlenmesi, kayda alınması, el koyma ve diğer maddelerle alakalı olarak esasta bir değişiklik yapmadıklarını söyleyerek, "Daha önceki düzenlemede kuvvetli şüphenin somut delile dayanmasına ilişkin kural getirilmişti. Bu kural hepsinde var, teknik takipte var; bunların hiç birine dokunulmayacaktır. Somut delile dayalı kuvvetli şüphe hepsinde aranacak. Ağır ceza mahkemeleri oy birliği ile verecek bu kararı. Dinlemeler konusundaki güvenceler devam etmektedir. Burada bu güvenceler varken, keyfilikler olacağı değerlendirmesine katılmıyorum. Dinlemelerde geriye dönük bir dinleme olmayacak, gelecekte suça ilişkin bir durum olursa dinleme söz konusu olacak. Dinleme de şüpheli ya da sanık hakkında yapılıyor, herkes hakkında yapılmıyor" diye konuştu.
BİNGÖL SALDIRISI
Bozdağ, “Bingöl İl Emniyet Müdürüne düzenlenen silahlı saldırı” ile ilgili sorulara: “Bingöl'deki olayda sulh ceza hâkimine müracaat ediliyor, ancak 'temel haklara aykırıdır' denilerek arama izni verilmiyor. Polislerin şehit edildiği olaydan iki gün önce araba için arama izni isteniyor ancak yine verilmiyor. Bu arabanın daha sonra teröristlerin kullandığı araba olduğu anlaşılıyor” yanıtını verdi.
Bakan Bozdağ, milletvekillerinin güvenlik paketi ile ilgili sorularını da yanıtladı.
Güvenlik paketinin Bakanlar Kurulu'nda müzakere edildiğini ve bazı konularda değişlikler yapılması talimatı verildiğini anlatan Bozdağ: “O değişiklikler tamamlandı, imzalar da tamamlandı. Bundan vazgeçilmesi söz konusu değildir. O paketin yasalaşması konusunda Hükümetimiz gereken adımları atmıştır, yasalaşması için Parlamento'ya gelecektir” diye konuştu.