KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mart 2025 Cumartesi
°C

Gençlere büyük iş düşüyor

İlahiyatçı Emiroğlu: “Şunu unutmayın ki zaman öyle çabuk geçiyor ki inanın farkında olmuyoruz. Siz gençlere bu konuda büyük iş düşüyor. Yarın da sizler bizim gibi hayıflanmadan gençliğinizin kıymetini bilin” dedi.

Gençlere büyük iş düşüyor
11 ŞUBAT 2014 SALI 06:56
0
2360
0
AA aa

Solhan ilçesinde faaliyet yürüten Çağrı Der, gençlere yönelik 'Gençliğin kıymetini bilmek' konulu bir program düzenledi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programa konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar İbrahim Dağılma ile İlahiyatçı Yunus Emiroğlu katıldı.

DAĞILMA: “ÖNCE ÖĞRENECEĞİZ, SONRA ÖĞRENDİKLERİMİZİ ANLATACAĞIZ”

“Gençlik hayatın baharıdır, hangi insana sorarsanız sorun ve hangi mevsimi sorarsanız sorun insanların çoğu bahar mevsimi diyecektir” diyerek, konuşmasına başlayan Eğitimci-Yazar Dağılma: “Çünkü bahar mevsimi diriliştir, hayattır ve berekettir. Bahar mevsimindeki yağmurlar bir rahmettir. Küçük çocuklar bir an önce büyümek için uğraşırlar. Büyük insanlar tekrardan kendilerinin o gençlik dönemine geçmek özlem ve hasret içerisindedirler. Demek ki o zaman büyükler küçüklerin istediği bir yaş, küçüklerde büyüklerin istediği bir yaş içerisinde ise bu bir nimettir, bu bir güzelliktir. Eğer biz nimetlerin değerini bilirsek Allah-u Teala'da bizim bu gençliğimizi ebedileştirir” dedi.

Gençlerin şeytan ve dostlarına karşı uyanık olmaları gerektiğini dile getiren Dağılma: “Bizim kavgamız şeytan ve dostlarına karşı olacak, bizim kavgamız kötü olan nefsimize karşı olacaktır. Allah-u Teâlâ, iyiliği içinizde emrederken kötülükten men eden bir cemaat olsun diye buyuruyor. Biz önce öğreneceğiz. Sonra öğrendiklerimizi arkadaşlarımıza anlatacağız. Çünkü bir insanın doğru yola gelmesine ve hidayetine vesile olabilmek Allah'ın izniyle o her şey den daha hayırlıdır. Bunun bilincinde olacağız. Allah hepinizin gençliğini hem dünyada, hem de ahirette bereketli bir şekilde yaşayanlardan eylesin” ifadelerin kullandı.

EMİROĞLU: “SIRF ELİFBA'LARIMIZ ELLERİMİZDE DOLAŞTIĞIMIZ İÇİN HIRPALANDIK, ÖTEKİLEŞTİRİLDİK VE ELEŞTİRİLDİK”

Gençlere nasihatte bulunan İlahiyatçı Emiroğlu: “Hayıflandığım nokta şu; keşke daha güçlü yaşayabilseydim, daha iyi hazırlanabilseydim, bu ömür sermayesini daha iyi biriktirebilseydim. Ama meşguliyetler, şeytan, nefis ve dünyevi meşguliyetler o kadar yoğunlaşıyor ki insan üzerinde. Bu da imtihanın bir cilvesidir. Eğer her şey tozpembe olsaydı, o zaman imtihana gerek kalmazdı. Fakat hep büyüklerimizden şunu öğreniyoruz; ‘Gençliğinizin kıymetini bilin.' Fakat biz ona kulak asmadık. Çünkü gençliğimizin hep öyle etik kalacağını sanıyorduk. Ama heyhat zaman gelmiş geçmiş bir bakmışız ki, saçlarımız sakalımız beyazlamış. Sizin şu anda sahip olduğunuz bu fırsatların birçoğuna biz sahip olamadık. Sırf camilerde rahleler etrafında bütünleştiğimiz için, sırf Elifba'larımız ellerimizde dolaştığımız için hırpalandık, ötekileştirildik, eleştirildik. Ailemizden, çevremizden rejimin tazyik ve baskılarından ve başkalarından o kadar etkilendik ki, zaman zaman ümitsizliğe düştüğümüz anlar da oldu. Bunu itiraf etmek lazım. Fakat bir taraftan da hiç bıkmadan, usanmadan umudumuzu sürekli canlı tutarak yolumuza devam ettik. İstikametten şaşmama adına üstat Bediüzzaman'ın dediği gibi gelen musibetler, belalar ayağımıza takılmış biz yolumuzda yürüyoruz, buna da yapacağımız bir şeyimiz yok. Ne yapalım bunlar olabilecek şeyler, nihayetinde bu işin kuralı böyledir. Tarih boyunca hep böyledir. Şunu unutmayın ki zaman öyle çabuk geçiyor ki inanın farkında olmuyoruz. Siz gençlere bu konuda büyük iş düşüyor. Yarın da sizler bizim gibi hayıflanmadan gençliğinizin kıymetini bilin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından program verilen ikramdan sonra sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.03.2025
07:49
6 Şubat depremleri ABD tarafından elektromanyetik silahla mı gerçekleştirildi?
6 Şubat depremleri ABD tarafından elektromanyetik silahla mı gerçekleştirildi?
ABD'li üç bilim insanı 50 bin kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinin, fay hatlarını tetikleyen bir elektromanyetik silah nedeniyle oluştuğu iddiasıyla ABD'yi 'savaş suçu işlemekten' Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne verdi.
15.03.2025
07:34
37 bin yeni sağlık personeli alınacak
37 bin yeni sağlık personeli alınacak
Sağlık Çalışanları ile İftar Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi verdi. Erdoğan 2025 yılında sağlıkta 37 bin hekim dışı personelin istihdam edileceğini açıkladı.
15.03.2025
07:33
Baysal`dan Bakırhan tepkisi!
Baysal'dan Bakırhan tepkisi! 'Açık bir provokasyondur'
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın 'Kürdistanlılar' hitabına tepki gösteren BİŞHAK Başkanı Vahap Baysal: 'Bu ifadeler birlik ve beraberliğine karşı yapılan açık bir provokasyondur' dedi.
15.03.2025
07:31
Anşin:
Anşin: 'Maaşlar yetersiz, amir baskısı en büyük endişe!'
Türk Sağlık-Sen olarak 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde sağlık camiasının sosyo-ekonomik durumlarını tespit etmek amacıyla internet üzerinden bir anket çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin; 'Sağlık çalışanlarının maaşları yetersiz, amir baskısı en büyük endişeleri' dedi. Anşin, anketin detaylarını ise şöyle sıraladı;
15.03.2025
07:28
Bingöl`de bir ayda 20 bin 998 çağrıdan 6 bini vakaya dönüştü
Bingöl'de bir ayda 20 bin 998 çağrıdan 6 bini vakaya dönüştü
Bingöl'de şubat ayında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan 20 bin 998 çağrıdan 6 bin 15'inin vakaya dönüştüğü kaydedildi. Vakaya dönüşmeyen gereksiz çağrı adedi ise 11 bin 209 olarak açıklandı.
15.03.2025
07:27
IPARD projelerinde kadın eli
IPARD projelerinde kadın eli
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, IPARD III kapsamında 'arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi' tedbirinden kadınların yöneticisi olduğu 9 adet projenin sözleşmeye hak kazandığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın