Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2016 Yılı Mali Destek Programlarına yapılan başvuru sayılarını açıkladı. Bingöl'den İmalat Sanayinin Geliştirilmesi (İSG) 26, Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları (YKSA) mali destek programına yönelik ise 13 proje başvurusu yapıldı.
4 İL 143 PROJE BAŞVURUSU YAPTI
Verilere göre, TBR1 sorumluluk bölgesinde bulunan Malatya, Bingöl, Elazığ ve Tunceli'den toplam 143 proje başvurusu yapıldı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yapılan başvuruların 100 adedi İmalat Sanayinin Geliştirilmesi (İSG) Mali Destek Programına, 43 adedi ise Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları (YKSA) Mali Destek Programına yönelik olmuştur. Başvuruların illere göre dağılımı ise aşağıdaki tabloda görüldüğü gibi gerçekleşmiştir. Sürece ilişkin ilgi ve duyarlıklarından dolayı tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.