KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Fırtına 'vira bismillah' dedirtmedi

Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki balıkçılar, av mevsimi açılmasına rağmen Karadeniz'deki elverişsiz hava şartlarından dolayı 'Vira Bismillah' diyemedi.

Fırtına `vira bismillah` dedirtmedi
01 EYLÜL 2006 CUMA 16:28
0
1286
0
AA aa
Mayıs'tan itibaren denizlerde başlayan avlanma yasağı 1 Eylül gecesi sona erdi. Rizeli balıkçılar da av yasağının kalkmasıyla birlikte denize açılmayı beklerken, Karadeniz'in hırçın dalgalarıyla karşılaştı. Denizin durulmasını bekleyen balıkçılar, yeni sezonun ilk gününde balıkseverlere siftah yaptırmadı. Av mevsiminin ilk saatlerinde denize açılmak için hazırlık yapan balıkçılar, limanlardan meri alamadı.

Rize Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mesut Rakıcı, Rize açıklarında ava çıkmayı planlayan balıkçıların hava muhalefeti nedeniyle av sezonun ilk günüde ava çıkamadığını söyledi. Büyük teknelerle av yapan Rizeli balıkçıların bir kısmının palamut avı için önceden Batıya gittiğini belirten Rakıcı, "Fakat Rize'de kalan arkadaşlarımız elverişsiz hava şartlarından dolayı bu gece denize çıkamadı. Dalgaların sakinleşeceğini ve hasret kaldığımız denizde avlanmaya başlayacağımızı ümit ediyorum" dedi. Rakıcı, bu sene av sezonun bereketli geçeceğini umduğunu sözlerine ekledi.

SAMSUNLU BALIKÇILAR DA FIRTINA KURBANI

1 Eylül itibariyle av yasağının bitmesine rağmen Samsun'da balıkçı teknelerinin çok büyük bir bölümlü Karadeniz'e açılarak 'Vira Bismillah' diyemedi. Balıkçı tekneleri liman ve barınaklarda hava şartlarının iyileşmesini bekliyor.

Samsun Balık Hali'nde balıkçı teknelerinin avlanamaması yüzünden beklenen balık satışı yapılamadı. Karaya yakın noktalarda avlanan sandalların dışında deniz balığının olmadığı Samsun Balık Hali'nde, av yasağının kalktığı ilk gün çiftlik ve kafes balıkları satıldı. Buna karşın balıkçılar çok bereketli geçeceğinin işaretlerini veren yeni mevsimden çok umutlu. Bu arada, kazasız bir mevsim geçirmek dileğiyle balıkçılar kurban kesti.

Elverişsiz hava şartları nedeniyle av yasağının kalktığı ilk gün denize açılamadıklarını ifade eden Samsun Su Ürürleri Kooperatifi Başkanı Davut Kıyak, "Buna rağmen üzgün değiliz, çünkü alınan numuneler çok bereketli geçecek bir sezonu işaret ediyor. Denizde palamut bol, hamsi bol, lüfer var, kalkan var. Bizi özellikle hamsi sevindiriyor. Geçen sene hamsi tutulamamıştı. Bu sene bu hasret bitecekmiş gibi görünüyor. Bunda Tarım İl Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Ekipleri'nin de payı var. Denizi çok iyi korudular" dedi.

Samsun Su Ürürleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Topal ise ilk gün hava muhalefeti sebebiyle denize çıkamadıklarını, yeni av mevsiminin bol ve bereketli geçeceğine dair işaretler olduğunu ifade ederek, "Ben umuyorum ki bu sezon herkesin yüzünü güldürecek. Bol balık uygun ucuz olacak. Balıkçılarımıza da kazasız bir sezon temenni ediyorum" şeklinde konuştu. Samsun Balık Hali'nde av yasağının kattığı ilk gün palamut 5YTL'den satıldı.

ZONGULDAKLI BALIKÇILAR YAĞMURA TESLİM

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde balıkçılar, elverişsiz hava sebebiyle limandan çıkamadı.

Dün gece saat 00.00'dan itibaren denizlerde avlanma sezonu başladı. Sezonu dört gözle bekleyen Ereğlili balıkçılar ise hayal kırıklığı yaşadı. Sağanak yağış sebebiyle limandan çıkamayan balıkçılar, hava muhalefetinin bitmesini bekliyor.

30 yıldır balıkçılık yapan Nazım Tıngız, olumsuz hava şartları nedeniyle denize açılamadıklarını söyledi. Balıkçılığın kolay bir meslek olmadığının altını çizen Tıngız, şöyle dedi: "Bu mesleği, masraflarımızı karşılamak ve karın tokluğu için yapıyoruz. Denize açılan bir teknenin, limana boş dönmesinin zararı 200 YTL. Avlanma sezonu başladı, ancak sağanak yağış dolayısıyla denize açılamadık. Yağmurun dinmesini bekliyoruz."


(Cihan)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın