KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Fırat havzasına 'turizm' ve 'tarım' rotası

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli'nin bitkisel üretim ve turizm potansiyelini belirlemek amacıyla 'Fırat'ın Gücüyle, Turizm' ve 'Fırat'ın Gücüyle, Tarım' projeleri başlatıldı.

Fırat havzasına `turizm` ve `tarım` rotası
02 KASIM 2011 ÇARŞAMBA 01:43
0
1619
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerinden oluşan TRB1 Bölgesinin bitkisel üretim ve turizm potansiyelini belirlemek amacıyla "Fırat'ın Gücüyle, Turizm" ve "Fırat'ın Gücüyle, Tarım" projelerinin çalışmalarına start verildi.

Anadolu Doğa ve Kültür Koruma Kooperatifi (AnaDOKU) işbirliği ile yürütülecek projeler ile bölgenin her iki sektörde 2023 stratejisi ve eylem planı ortaya konacak. Bu amaçla ilk görüşmelerini Malatya'daki paydaşlarla başlatan proje ekibi, ileriki dönemde bölge il ve ilçelerinde saha çalışmaları yürütecek.

FIRAT'IN GÜCÜYLE, TARIM

TRB1 Bölgesi içinde kalan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli için tarım projesi kapsamında ayrı ayrı ve bölgesel olarak mevcut durum ortaya konulduktan sonra bölgenin kalkınmasına destek olacak potansiyeli yüksek ürünler belirlenecek. Belirlenen ürünlerin üretim, işleme, pazarlama, örgütlenme olanakları için stratejiler geliştirilecek. Düzenlenecek çalıştaylarla bölgedeki tüm paydaşların ve faydalanıcıların da katılımının sağlanacağı çalışma sonunda bölgenin uzun vadeli bitkisel üretim eylem planı ortaya koyulacak.

FIRAT'IN GÜCÜYLE, TURİZM

Turizm projesi için de çalışmalara başlayan proje ekibi, bölgenin turizm potansiyelini ortaya koyduktan sonra bölgesel sahiplenmenin ve katılımcılığın sağlanacağı bir platform oluşturacak. Bölgenin turizm değerleri ortaya çıkarılmasının ardından ulusal ve uluslararası eğilimleri bölgenin potansiyelleri ile karşılaştırarak değerlendirecek uzmanlar, yapılacak toplantı ve çalıştaylar aracılığıyla turizm alanındaki bölgesel stratejiyi ve uzun vadeli eylem planını oluşturacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın