KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Ekim 2024 Çarşamba
°C

'Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır'

Seven: 'Filistin, sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir; Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır. Filistin'in bağımsızlık mücadelesi, aynı zamanda evrensel insan hakları mücadelesidir. İsrail'in işgal politikalarına, Filistin halkına uyguladığı zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam edecektir.'

07 EKİM 2024 PAZARTESİ 12:08
15
1073
25
AA aa

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığının 81 ilde ortaklaşa düzenlediği basın açıklaması Bingöl'de de gerçekleştirildi. Bingöl merkez PTT Kavşağı'nda parti teşkilat üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasını AK Parti İl Başkanı Av. Yılmaz Seven okudu.

Filistin'e yönelik saldırıların birinci yıl dönümü vesilesiyle yapılan açıklamada, Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı duyulan derin üzüntü belirtilerek, Filistin davasının her zaman savunulacağı vurgulandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçu işlediği ifade edilirken, özellikle 7 Ekim tarihinin, yıllardır süregelen bir soykırımın daha da derinleşmesi anlamına geldiği vurgulandı.

Açıklamada, geçtiğimiz yıl içinde 42 binden fazla masum Filistinlinin hayatını kaybettiği hatırlatılarak, uluslararası toplumun bu duruma karşı yeterli adımları atmadığına da dikkat çekildi.

“Filistin, sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir; Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır” vurgusuna yer verilen açıklamada, şu ifade ve görüşlere yer verildi:

“İSRAİL, BÜYÜK BİR İNSANLIK SUÇUNA İMZA ATMIŞTIR”

“Bugün, İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı insanlık dışı saldırının birinci yılında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde kabul etmediğimizi ve Filistin davasını savunmaya devam edeceğimizi tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz.

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar ile Filistinli savunmasız sivilleri hedef almış, uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza atmıştır.

İşlediği soykırım suçunun üzerini örtmek için de 7 Ekim'i bahane etmektedir. Bu noktada çok önemli bir gerçeğin altını çizmek istiyoruz: 7 Ekim'i, meselenin sanki sıfır noktasıymış gibi ele alan bir yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. 7 Ekim esasında İsrail katliam ve soykırım makinasının hız ve şiddetinin daha da artmasıdır. Bir yılın içinde 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli sivil İsrail'in acımasız ve insanlık dışı saldırılarında şehit düştü.

Hiçbir şey 7 Ekim'de başlamadı! Süre giden soykırıma 7 Ekim sebep olmadı!

77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz. Topraklarından edilmiş; hakları ve malları gasp edilmiş, öldürülmüş, katliama uğramış milyonlardan bahsediyoruz. Böyle bir gasp ve hırsızlığın üstüne kurularak, uluslararası hamilerinden yüz bulup günümüze kadar gelen bu suç şebekesinden zaten ne hak ne hukuk ne de adalet beklenebilir.

“SOYKIRIMA İTİRAZ EDEMEYEN HİÇBİR ÜLKENİN İNSANLIĞA SÖYLEYECEK TEK BİR SÖZÜ KALMAMIŞTIR”

Diğer taraftan, uluslararası hiçbir kurum bu insanlık dışı durumun durdurulması için yeterli çaba sarf etmemiş, insan haklarını ağzından düşürmeyen bazı Batılı devletler maalesef ki İsrail'i kınama cesareti bile gösterememiştir. Bugün hala uluslararası toplum gereken adımları atmaktan, uluslararası hukuku işletmekten son derece uzaktır.

İsrail, bölgenin ortasına Batılı güçlerce bırakılmış bir bomba misali on yıllardır bölgede istikrarsızlık ve kaos kaynağı olmayı sürdürmektedir.

İsrail, kurulduğu günden bu yana, Batı'nın çifte standardını, iki yüzlülüğünü ve ikircikli tavrını gösteren bir örnek olmuştu. 7 Ekim'den bu yana da acizlik, zayıflık ve sefaletini de göstermiş oldu. Bugün bu katliama ses çıkarmayan hiçbir devletin kendini ciddi bir devlet olarak görme hakkı yoktur. Yine bugün bu soykırıma itiraz edemeyen hiçbir ülkenin insanlığa söyleyecek tek bir sözü kalmamıştır.

“İSRAİL 1930'LARIN NAZİ ALMANYA'SINDAN FARKSIZDIR”

Tıpkı Nazi Almanya'sı gibi soykırımcı, saplantılı ve ırkçı bir ideolojiye sahiptir. Yine tıpkı Nazi Almanya'sı gibi saldırgan, şımarık, küstah davranışlar sergilemektedir. İsrail bugün Ortadoğu'da etrafına bulaşan ve tüm bölgenin düzen ve istikrarını tehdit eden bir yapıdır. Nazi Almanya'sının durdurulmamasının dünyanın başına açtığı dertleri tarihten biliyoruz. Bugün de İsrail durdurulmadığı takdirde tüm bölgeyi ateşe atana kadar devam edecektir.

Bu nedenle tüm gücümüzle haykırıyoruz: İsrail durdurulmalıdır! Netanyahu hesap vermelidir!

“FİLİSTİN'İN HAKLI DAVASINI SAVUNMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Diğer taraftan devam eden bu vahşet karşısında ortak bir adım atamayan İslam dünyasının içinde bulunduğu durumdan da dersler çıkarmalıyız. Bu anlamda güçlü bir Türkiye'nin daha adil bir dünya ve daha etkin bir İslam dünyası için ne kadar elzem olduğunu bir kez daha görüyoruz. Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Filistin'in haklı davasını her zaman ve her platformda savunduk; savunmaya da devam edeceğiz. Türkiye, yalnızca diplomatik yollarla değil, aynı zamanda insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkının yanında olmuştur. Filistin'e yapılan insani yardımların büyük çoğunluğu bugün ülkemiz tarafından yapılmaktadır.

“SUÇ ŞEBEKESİNİN PLANLARININ FARKINDAYIZ”

Konuyu insani boyutlarının yanı sıra stratejik boyutlarıyla da en ince ayrıntılarına kadar ele alıyoruz. İsrail saldırganlığının ülkemize de yönelebileceği riskini tüm bölge ülkeleri gibi biz de görüyoruz. Vadedilmiş topraklar safsatasının içine ülkemiz topraklarını da katan bu suç şebekesinin planlarının farkındayız. Stratejik tüm hazırlıklarını yapan bir ülkenin özgüvenini taşıyoruz. Fakat aynı zamanda toplumsal istikrarın da hayati olduğunu bildiğimizden iç cepheyi güçlü tutmak için vatandaşlarımızı ülkemizin karşılaşabileceği uluslararası tehditler konusunda siyasi ve ideolojik tutumlarından bağımsız olarak tek bir cephede birleşmeye davet ediyoruz.

Bu nedenle Cumhurbaşkanımızın yıllardır tekrar ettiği “bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız” şiarını bir ahitleşme olarak görüyoruz.

Bu anlamda güçlü bir Türkiye'nin ve siyasi iradenin öneminin hem bölgemiz hem de insanlık için ne denli hayati olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Filistin davasına sahip çıkan Cumhurbaşkanımızın küresel çeteler ve onların yerli işbirlikçileri tarafından yıllardır neden hedef alındığını bugünlerde yeniden idrak ediyoruz.

"EVRENSEL İNSAN HAKLARI MÜCADELESİDİR"

Filistin, sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir; Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır. Filistin'in bağımsızlık mücadelesi, aynı zamanda evrensel insan hakları mücadelesidir. İsrail'in işgal politikalarına, Filistin halkına uyguladığı zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam edecektir.”

SERGİ AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin'deki vahşete yönelik söz ve değerlendirmeleri ile Türkiye'nin yaptığı insani yardımlara dair bilgi notlarının yer aldığı posterlerden oluşan fotoğraf sergisi açıldı. Sinevizyon ve fotoğraf sergisi gün boyu PTT Kavşağı'nda ziyaretçilere açık olacak.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111948)
08 Ekim 2024 Salı 23:27
Önümüzdeki seçimlerde yetkiyi Cumhurbaşkanımıza verelim şimdi yetki onda değil.meeeee meeeee meeeee
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111947)
08 Ekim 2024 Salı 21:42
Bunların insan içine çıkamamaları gerekirken yaptıkları şeylere bakın. Gazze yok yok bitmiş. Adam hala kendini parlatmaya çalışıyor. 50 bin kişi ölmüş. Bir taş bile atamamışken onu yaptık bunu yaptık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111946)
08 Ekim 2024 Salı 21:39
Dünya beşten büyüktür diyenler Türkiye Erdoğandan büyük diyemiyorlar. Bir ülkenin kazanımlarını bir kişinin hırsına kurban ediyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111945)
08 Ekim 2024 Salı 21:36
Mazlumların umudu, ümmetin lideri, dünya lideri diye kimse ortalıkta dolaşmasın. Rezillik diz boyu. Neymiş efendim biz Gazzede görünenden daha fazlaymışız.Alakası yok. Yalanlarınızda boğulun. Yok şu kadar miting yapmış, bu kadar telefon görüşmesi yapmış. Sonuç nerede. İsrail ile ticaret devam ediyor. Aslında kıllarını bile kımıldatmazlar da iktidarlarını kaybediyorlar. Ve buradan Türkiye siyasetini tahkim etmek istiyorlar. Filistin ile Gazze ile ilgili hiçbir şey yapamamışken, çok şey yapmış gibi görünmek istiyorlar. Algıyı böyle oluşturmak isti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111932)
08 Ekim 2024 Salı 12:33
Cambaza baak cambaza:)))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111929)
08 Ekim 2024 Salı 11:31
önce israille ticareti kesin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111926)
08 Ekim 2024 Salı 09:21
Samimiyetsizsiniz, size inanan halk samimiyetsiz, sahte dindarlar sizi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111923)
08 Ekim 2024 Salı 07:13
yine filistin ve yine riyakar siyasal islamcilar, artik mide bulandiriyorsunuz. iyi slogan sonra dön arkadan israille is tut, vallahi sizin öte tarafta yatacak yeriniz yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111920)
08 Ekim 2024 Salı 05:20
Filistin'e yapılan çelik ihracaatında 14 kat artış olmuş Maşallah işgal altında olmalarına rağmen Filistin ekonomok olarak büyümektedir.(Basından) Nazar puç.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111918)
08 Ekim 2024 Salı 00:21
Bunlar bildiğimiz şeyler. Netanyahu canavarlarına ve onların destekçilerine karşı en etkili mücadele yolu, mallarının boykotudur. Dinli dinsiz herkes bu şekildeki mücadeleye katılmaya hazır beklemektedir. İnsanlığa bu yolda rehberlik yapın, mücadele sonuç versin.
09.10.2024
14:11
Erdoğan:
Erdoğan: 'Sorun varsa neşter vurulacak, ceza alanların hiç cezaevine girmemesinin önüne geçeceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda adalet sistemine dair değişiklikler yapılacağını açıkladı. Son dönemde yaşanana olaylarla ilgili de konuşan Erdoğan: 'Milletimizin sesine kulak vererek insanlarımızın sokakta, evinde, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız' dedi.
08.10.2024
16:58
Bingöl`de İRAP kapsamında 3 amaç, 11 hedef, 84 eylem belirlendi
Bingöl'de İRAP kapsamında 3 amaç, 11 hedef, 84 eylem belirlendi
İl Risk Azaltma Planı (İRAP)toplantısı gerçekleştirilirdi. Bingöl Valisi Usta: 'İRAP afetler veya acil durumlar öncesinde olası kayıp ve zararların önlemesine ve azaltılmasına yönelik çalışmaların tümüdür. İlimizde İrap kapsamında paydaş kurumlarla yapılan çalıştaylar ve görüşmeler neticesinde deprem, kütle hareketleri ve su baskını afetleri ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır' dedi.
08.10.2024
14:42
Bingöl`de son bir haftanın asayiş verileri açıklandı: 28 Gözaltı, 2 Tutuklama
Bingöl'de son bir haftanın asayiş verileri açıklandı: 28 Gözaltı, 2 Tutuklama
Bingöl'de 23 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmalarda uyuşturucudan 18 kişi gözaltına alınarak, aranan 10 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerden 2'si tutuklandı.
08.10.2024
14:41
Bingöl`de 505 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 505 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de jandarma tarafından 3 farklı noktada yapılan aramada 508 kök kenevir ele geçirildi.
07.10.2024
16:37
Bingöl`de su tarifesi güncellendi!
Bingöl'de su tarifesi güncellendi!
Bingöl Belediye Meclisi'nin aldığı karar sonrası su tarifesinde güncellemeye gidildi. 1 Ekim 2024 itibariyle yürürlüğe giren yeni tarifeye göre ev, işyeri, inşaat ve bahçe sulamasında bu rakamlar geçerli olacak. Çevre illerde ise su fiyatları şöyle;
07.10.2024
10:01
12Bingölspor`dan yeni sezona 3 puanlı başlangıç
12Bingölspor'dan yeni sezona 3 puanlı başlangıç
BAL temsilcimiz 12 Bingölspor, Diyarbakır deplasmanında Sur Belediyespor'u mağlup ederek 2024-2025 sezonuna 3 puanla başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın