KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Fiat Egea Sedan, 2026'da yollara veda ediyor

Türkiye'nin en çok satan otomobili Fiat Egea'nın üretiminin en geç Haziran 2026'da sona ereceği Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu tarafından açıklandı.

Fiat Egea Sedan, 2026`da yollara veda ediyor
14 EKİM 2025 SALI 11:41
1
1298
1
AA aa

Türkiye'nin son 10 yılına damga vuran ve en çok satan otomobil ünvanını yıllardır elinde bulunduran Fiat Egea için yolun sonu göründü.

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, CNBC-e'de katıldığı bir programda, Fiat Egea Sedan üretiminin en geç 2026 yılının Haziran ayında sona ereceğini resmen açıkladı. 

Tofaş'ın Bursa fabrikasında 2015 yılından bu yana üretilen ve 40'tan fazla ülkeye ihraç edilen Fiat Egea, 10 yıla yakın sürede Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobillerinden biri haline gelmişti.

"EGEA GÖREVİNİ TAMAMLADI"

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin sorularını yanıtlayan Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, Türkiye'nin en çok satılan otomobili olan Egea'nın artık görevini tamamladığını belirtti.

Eroldu, Egea hakkında şu ifadeleri kullandı:

Egea üretimine ilişkin kararımızı yakın zamanda alacağız. Üretimin uzatmasına yönelik bir karar alırsak da kararımız en fazla 6 aylık olacak. Egea üretiminden boşalacak üretim kontenjanını da yeni bir model ile doldurmak istiyoruz.

10 YILDA 700 BİNDEN FAZLA SATIŞ

2015 yılından bu yana Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretilen ve 40'tan fazla ülkeye ihraç edilen Fiat Egea, Türkiye'de bir başarı hikayesi yazdı.

Cengiz Eroldu, 10 yıla yakın sürede sadece iç pazarda 700 bini aşkın Egea modelinin satıldığını, toplam üretimin ise 1 milyon 350 bin adede ulaştığını belirtti.

"BU KADARINI BEKLEMİYORDUK"

Eroldu, "Egea'nın başarısı zaten ürünün doğru seçilmesinden kaynaklanan bir şey. Biz de Egea'nın yatırım kararını alırken bu kadar başarılı olacağını tahmin etmedik." ifadelerini kullandı.

SEDAN DÖNEMİ BİTİYOR MU? YENİ ROTA SUV

Eroldu, Egea'nın üretiminin sonlandırılmasının ardındaki temel nedeni, pazardaki değişen tüketici tercihlerine bağladı. Tofaş CEO'su, artık tüketicilerin SUV araçlara yöneldiğini hatırlattı.

Bu açıklama, Tofaş'ın yeni dönem stratejisinde, küresel trendlere paralel olarak SUV segmentine ağırlık vereceği şeklinde yorumlandı.

EGEA'NIN YERİNE GELECEK YENİ MODEL

Fiat Egea üretiminin sona ermesiyle birlikte, Tofaş'ın Bursa fabrikasındaki üretim kapasitesinin yeni bir modelle doldurulacağı da kesinleşti.

Henüz yeni modelin ismi veya segmenti resmi olarak açıklanmasa da sektör kaynakları yeni aracın elektrikli veya hibrit bir SUV olabileceği yönünde güçlü öngörülerde bulunuyor.

Tofaş'ın bu yeni modelle hem iç pazardaki rekabet gücünü artırmayı hem de ihracat pazarlarını çeşitlendirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

 

 

 

Ensonahber

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116392)
15 Ekim 2025 Çarşamba 02:02
Nerde çokluk orda b..luk.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın