KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Fedakâr anne unutulmadı

Fedakâr annenin adını alan okuma salonunda kurdeleyi kızları kesti.

Fedakâr anne unutulmadı
08 KASIM 2011 SALI 16:03
0
2239
3
AA aa

Bingöl'de yaşanan canlı bomba saldırısında, teröristin üzerine atlayarak hem facianın büyümesini önleyen hem de yanındaki çocuklarını kurtaran Hatice Belgin'in adı bundan sonra okuma salonunda yaşayacak.

Onlarca öğrencinin eğitim gördüğü Gülderen Okuma Salonu'nun adı 'Hatice Belgin' olarak değiştirildi. Salonun açılışı için yapılan törene, kahraman annenin kızları Ceylan ve Hazal, oğlu İbrahim, eşi Kadir Belgin ile babası Tahir Yolaşan da katıldı. Açılış töreninde kurdeleyi ise fedakar annenin saldırıdan yaralı kurtulan kızları ile oğlu kesti. Ceylan Belgin, "Annem okumamızı çok isterdi. Kendisi buraya geldi. Dershaneleri, hocaları gördü. Ben de onun isteğini gerçekleştireceğim." dedi. Vali Mustafa Hakan Güvençer de, terörün bitmesi için milletin desteğinin şart olduğunu söyledi: "Sizler teröre 'dur' derseniz, devletin gücü bunu bitirmeye yeter."

Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, açılış öncesi yaptığı konuşmada, terör örgütünün bölgeye yapılan hizmetleri sabote ettiğini söyledi. Canlı bomba saldırısına ilişkin iki kadın örneğini dile getiren Taş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biri canlı bombanın üzerine atlayarak, evlatlarını ve başka masum insanların ölümüne engel olmak isteyen kahraman Bingöllü anne Hatice Belgin'dir ki, bu kadın, merhametin, sevginin ve şefkatin güneşidir. Diğeri ise tanımadığı, bilmediği, hayatında hiç karşılaşmadığı insanların, çocukların, kadınların ölmesi için üzerindeki bombanın pimini çeken canavarlaştırılmış bir kadındır. Bir tarafta anne sevgisi, merhameti, diğer tarafta öfke ve nefret."

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, çok anlamlı bir amaç için bir araya geldiklerini belirtti. Güvençer, "Bu, dünyanın acısıdır. Bu acıyı dindirmek için hepimizin mesuliyetleri vardır. Eğer gerçekten bu olayı kınıyorsak, bu tür olaylara 'dur' demek istiyorsak, önce kendimizden başlayarak kendimiz, çevremiz, sokağımız, mahallemiz, vilayetimiz için yapmamız gerekenleri bugüne kadar yapmadıklarımızı, yapamadıklarımızı yeniden gözden geçirmek durumundayız. Sizler 'dur' deyince devletin gücü bunu durdurmaya sonuna kadar kabildir." ifadelerini kullandı.

ANNEM, BURADA OKUMAMI İSTİYORDU

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay da Bingöl halkına vicdan muhasebesi yapması çağrısında bulundu. Atalay, "Patlamada ölen Hatice annemizin ne kabahati vardı? Ceylan'ın, Hazal'ın, Mehmet amcamızın ne suçu vardı? Elimizi vicdanımıza koyalım, bu ne haldir? Bir vicdani değerlendirmede bulunalım. Yeni Ceylan'lar olmasın diye neler yapmamız gerekiyor. Onu düşünelim." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra açılış kurdelesini Ceylan, Hazal ve İbrahim Belgin kardeşler babalarıyla birlikte kesti. Açılıştan sonra okuma salonunu katılımcılarla birlikte gezen Ceylan, müdür koltuğunda oturdu. Vali Güvençer de küçük Hazal'ı kucağına alarak sevdi. Güvençer, müdür koltuğuna oturan Ceylan'a, "Küçük kızımız Hazal'ı buraya kaydetmek istiyoruz, kabul eder misiniz?" diye sordu. Ceylan da "Olur yaparız." şeklinde cevap verdi.

Ceylan Belgin, annesinin isminin kendisinin de devam ettiği okuma salonuna verilmesinden büyük bir onur ve gurur duyduğunu anlattı. Buraya gelmesini annesinin çok istediğini vurgulayan Belgin, "Annem buraya gelmişti. Dershaneleri, hocaları gördü. Annem hep çocuklarının okumasını ve iyi biri olmasını isterdi. Onun için beni buraya getirdi. Bunu gerçekleştireceğim." diye konuştu.

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ZİLVAN (@Misafir_7104)
09 Kasım 2011 Çarşamba 00:48
tebrik ederim bu güzel faaliyette bulananları ve yardımcı olanları hizmetin önüne geçenler bu sefer toslayacaklarını anladılar ve anlayacaklar doğu olarak ilk defa devlete baba vasfını yakıştırıyoruz öldürmek ve ölmekle bir sorunu çözeceklerine inanalara sesleniyorum amacınızı gerçekleştiremeyeceksiniz ve devletimin yetkililerine sesleniyorum hizmet ışığının önüne karanlık olmayın, doğunun devletin sevgisine ihtiyacı var bunu esirgemenin sebebi olmayın ve esirgeyecek durumlarıda önleyin bunu yapamayacaksanız en büyük terör siz olursunuz.
Adınız Soyadınız (@Misafir_7102)
08 Kasım 2011 Salı 22:17
allah kabrini cenetten bir mekan etsin ruhu şad olsun ÇOCUKLARINA UZUN SAĞLIKLI ÖMÜR VERSİN
N.ÇAPIN (@Misafir_7098)
08 Kasım 2011 Salı 20:17
Sayın Belediye Başkanımızdan ricamız caddeye Hatice BELGİN isminin verilmesidir.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın