KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Evli ve 2 çocuk annesi üniversite birincisi oldu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden (KSÜ) mezun olanlara diplomaları törenle verildi. Dönem birincisi evli ve 2 ocuk annesi oldu.

Evli ve 2 çocuk annesi üniversite birincisi oldu
18 HAZİRAN 2010 CUMA 08:48
0
1962
0
AA aa

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Hanefi Mahçiçek Stadyumu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, KSÜ'nün her gün büyüyen yapısıyla ülkemizin en güçlü üniversitelerinden biri olduğunu söyledi.

Buradan mezun olan 3 bin öğrencinin bilimin ışığı altında almış oldukları bilgi ve becerilerle yurdun dört bir yanına dağılacağını ifade eden Tanılır, şöyle konuştu:

''Günümüzün küresel olgusunu dikkate aldığımızda dünyanın farklı yerlerine gideceksiniz. Dolayısıyla artık sınırların kalktığı dünyada her kıtada sizler becerinize göre iş bulabilirsiniz. Bu konuda cesaretli olun. Bugün hayatınızın yeni bir evresine adım attınız. Hayatın zorlukları sizleri beklemektedir. Hangi mesleği seçerseniz seçin alanınızda en iyisi olmaya çalışın. En iyi olmak için gereken gayreti gösterin. Dünyaya açık olun, sorumluluk almaktan çekinmeyin.''

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun ise Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti niteliklerinin korunması ve yaşatılması, dünyadaki dönüşümlere koşut olarak kendini yenilemesi ve bilgi toplumu düzeyine ulaşması konusunda üniversitelere, bilim adamlarına ve gençlere büyük görev düştüğünü söyledi.

Baytorun, üniversitenin bugüne kadar 23 bin mezun verdiğini ve bu mezunlara bugün yaklaşık 3 bin kişinin eklendiğini ifade etti.

Dönem birincisi KSÜ Biyoloji Bölümü öğrencisi Demet Kılıç'ın konuşmasının ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi.

Dönem birincilerinin mezuniyet kütüğüne isimlik çakmasının ardından öğrenciler kep fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

-DÖNEM BİRİNCİSİ EVLİ VE 2 ÇOCUK ANNESİ OLDU-

Bu arada KSÜ'nün dönem birincisi KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencisi Demet Kılıç'ın 8 yıllık evli ve 2 çocuk annesi olduğu öğrenildi.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, aslen Afşinli olduğunu ve 4 yıl önce eşi Mehmet Akif Kılıç'ın desteği ile üniversite sınavına girerek biyoloji bölümünü kazandığını söyledi.

Öğrenim hayatı boyunca hem çalıştığını hem çocuklarına annelik yaptığını ifade eden Kılıç, ''Gerçekten dolu dolu bir 4 yıl geçirdim. Bu arada 2 çocuk dünyaya getirdim. Bir yandan hastanede çalışırken diğer yandan eğitimime devam ettim. Zor bir işi başardığımı düşünüyorum. Amacım üniversitede akadamik kariyer yapmak. İnşallah bunu da başarırım. Bana bugüne kadar desteğini esirgeyemen eşime şükranlarımı arz ediyorum'' diye konuştu.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın