KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Ev sahiplerinin kiracıdan ilginç istekleri

Genellikle çocuk sayısı ile evde kedi ve köpek beslenmesine karışan ev sahiplerinden bazıları, evlerini korumak adına kiracılarından hayalleri zorlayan taleplerde bulunabiliyor.

Ev sahiplerinin kiracıdan ilginç istekleri
06 HAZİRAN 2010 PAZAR 11:52
0
1665
0
AA aa

Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık ve kavgalarla çok karşılaştıklarını söyledi.

Ev sahibinin evini korumak istediğini, kiracının ise özel hayatına karışılmasına tepki gösterdiğini ifade eden Büyüknohutçu, her iki tarafın üzerine düşen sorumlulukları bilerek hareket etmesi durumunda daha az anlaşmazlık yaşanacağını anlattı.

Büyüknohutçu, ev sahiplerinin kiracısının yaşamına doğrudan müdahale edemeyeceğini, ancak bazı konulardaki isteklerinin de karşılanması gerektiğini vurgulayarak, ''Özel hayat kiracıya aittir, ev sahibi fazla karışamaz. Ancak özel hayat, toplum tarafından hoş karşılanmayacak şekilde ilerliyorsa ev sahipleri bu duruma karışabilir. Ayrıca ev sahipleri, evlerine zarar gelmemesi için kiracıya uyarılarda bulunabilir'' dedi.

Son yıllarda bazı ev sahiplerinin kiracısından oldukça garip, şaşırtıcı taleplerde bulunabildiğini, bu konuda kiracılardan şikayetler aldıklarını belirten Büyüknohutçu, şöyle konuştu:

''Gelen bir şikayete göre, bir ev sahibi kiracısının evde gazete biriktirmesini yasaklamış. Evde yangın riskini azaltmak için 2-3 gazeteden fazla bulunması istenmiyor. Hatta ev sahibi zaman zaman bu konuda evde arama bile yapıyor. Başka bir ev sahibi, evinde deodorant kullanılmasını istemiyor. Duvarlarda kimyasal kalıntı bırakıp kansere yol açacağı ve evde patlama riski taşıdığı gerekçesiyle böyle bir yasaklamaya gidiyor. Yaşanan bir olayda ise ev sahibi kiracısının eşyalarını üçüncü kattan aşağı attı. Kiracı, kirasını düzenli ödüyor sorun yok ama çıkarılmak isteniyor. Kiracı da çıkmayınca eşyaları balkondan aşağı atılıyor.''

-''BAZI ZORLAMALAR ÜZÜCÜ OLABİLİYOR''-

Büyüknohutçu, bazı ev sahiplerinin taleplerinin üzücü boyutta olabildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bir aile, sırf 20'li yaşlarda epilepsi hastası oğlu olduğu için evden çıkarılmak istendi. Başka bir olayda ise yürüme engelli bir çocuğu bulunan aile büyük sıkıntılar yaşadı. Aile 12 katlı binanın 8. katında oturuyor. Baba naylon poşet satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor. Apartman aidatını düzenli ödemekte güçlük çekiyor. Bina yönetimi, bu vatandaşın katına giden asansörün kapısını kaynak makinesiyle tamamen kapattı. Baba aylarca çocuğunu 8. kata kadar sırtında indirip çıkardı. Mahkeme kararıyla asansörü açtırdık.''

Genellikle kiraya zam konusunda şikayet aldıklarını dile getiren Büyüknohutçu, ''Enflasyonun üzerinde zam yapmak isteyenler oluyor. 'Çocukluya vermem' diyenler kadar, çocuk sayısının artırılmaması için söz alanlar bile çıkıyor. Çocuk sayısı artınca evinden çıkarılanlar var. Bunların yanı sıra kedi ve köpek beslenmesi yüzünden de evsahipleri ile kiracılar arasında büyük sorunlar yaşanıyor'' dedi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın