Bingöl, önceki gün Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 200'den fazla işçinin yasını tuttu. Camilerde işçiler için Sela okundu. Hoparlörden yükselen sesleri duyan vatandaşların bazıları gözyaşlarını tutamadı. Dün gün içerisinde tüm vakitlerde kılınan namazlarda faciada yaşamını yitiren işçiler için dualar edildi.
KONSER İPTAL EDİLDİ
Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korusu sanatçıları tarafından Bingöl'de düzenlenmesi planlanan ücretsiz konser iptal edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Şevket Boğatekin, Tüm yurtta ve dış temsilciliklerde Milli Yas ilan edildiğinden dolayı etkinliğin iptal edildiğini bildirdi. Boğatekin, faciada yaşamını yitiren işçilere Allah'tan rahmet diledi.
ÜNİVERSİTE'DEN SOMA DUYARLILIĞI
Farklı kesimlerce düzenlenen programlar iptal edilirken, Bingöl Üniversitesi de aynı hassasiyeti gösterdi. Üniversite Öğrenci Konseyince yapılması planlanan bahar şenlikleri, ileri bir tarihe ertelendi. Öğrenci Konseyi Başkanı Ümit Bulmuş tarafından yapılan açıklamada: “Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden emekçilerimizin ailelilerine ve ülkemize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz. Bu acı haberden dolayı Bingöl Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında 21-23 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan tüm etkinliklerin ileri bir tarihe tehir edildiğini öğrencilerimiz ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.
Öte yandan Başbakanlık 3 günlük ulusal yas ilan eti. Bu çerçevede, 19 Mayıs'ta yapılacak kutlamalarda iptal edildi. Törenler yapılacak ancak kutlamalar yapılmayacak.