KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Erişebilirlik konferansı verildi

Bingöl Üniversitesi'nde, engelliler derneği tarafından öğrencilere Erişebilirlik konferansı verildi.

Erişebilirlik konferansı verildi
13 ARALIK 2018 PERŞEMBE 20:00
3
2184
0
AA aa

Bingöl Engelliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan ‘Gelin Engelleri Birlikte Aşalım' Sodes projesi kapsamında ‘Erişebilirlik' konferansı eski rektörlük binasında verildi.

Burada bir konuşma yapan Engelliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Tüz, Erişebilirliğin engelliler için en temel durum olduğunu belirtti.

Tüz, “2017 yılının Kasım ayı itibariyle bu projeyi yürütmekteyiz. Proje, biz engellilerin kendimizi anlatabilmemiz için elimizde bir silahtı her zaman. Allah'a çok şükür bunu başardık. Derneğimiz 2016 yılında kurulmuş olup 3 yılını tamamlamadan ciddi çalışmalar yaptı. Dernek olarak ilk çalışmamız engellilerin istihdamı ile ilgiliydi. 2016 yılının E KPS kursu ile yaklaşık 136 engelli bireye kurs verdik. Bu 136 arkadaşımızdan 26'ısı sınavdan iyi bir derece alarak kamuda istihdam edildi. 2018 yılında ise 9 arkadaşımız atandı ve atamalarımız devam ediyor. Erişebilirliğe dikkat çekmek amaçlı tiyatro oyunları sahneledik. Yine de bu farkındalığı arttırmaya devam edeceğiz. Biz engelliler için eğer erişebilirlik yoksa istihdam çok zordur. Gerek kurumlarımızda gerekse dışarda hep beraber bunu aşacağız” dedi.

Herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı V. Ali İhsan Başak, “Benim açımdan engelli demek empati kuramayan insan demektir. Bir dakika düşünüp bunu hayatımıza uygularsak aslında tüm engelleri kaldıracağımızı düşünüyorum. Acaba biz onların yerinde olsaydık nasıl davranırdık. Çünkü hepimiz potansiyel engelli adayıyız” şeklinde konuştu.

Aile Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanlığı Müşaviri ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Metin, ‘Erişebilirlik' hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
08.07.2026
18:15
`NATO, Barışa Hizmet Edemez!`
'NATO, Barışa Hizmet Edemez!'
NATO'nun küresel barış ve güvenliği sağlama iddiasına rağmen bugüne kadar müdahil olduğu savaşlarda barış yerine yıkım ve istikrarsızlık ürettiği vurgulayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Afganistan, Irak ve Libya'nın ardından Gazze, Suriye, Lübnan ve İran'da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, NATO'nun temel misyonunun barış değil savaş üretmek olduğunun altını çizdi.
08.07.2026
14:00
Sahte yedek parça ilanıyla 203 milyon liralık vurgun
Sahte yedek parça ilanıyla 203 milyon liralık vurgun
Sakarya merkezli Bingöl dahil 14 ilde düzenlenen operasyonda, internet üzerinden sahte yedek oto parça ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin hesaplarında 203 milyon liralık işlem hacmi tespit edilirken, 13 zanlı tutuklandı.
08.07.2026
12:34
Bingöl`de beton santralleri ve hurdacılar taşınıyor
Bingöl'de beton santralleri ve hurdacılar taşınıyor
Bingöl'de kent estetiğini güçlendirmek, görüntü kirliliğini azaltmak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla beton santralleri ile hurdacılık işyerlerinin şehir merkezinden Kervansaray bölgesine taşınması kararlaştırıldı. Taşınma sürecinin inşaat sezonunun ardından başlaması planlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın