KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Erdoğan, davutoğlu'yla ters düştü

Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ilk kez ters düştü ve ilginç bir tesadüf ile CHP'li Canan Arıtman'ın önerisine destek çıktı. Arıtman da, Başbakan için ‘'Gerçekçi'' dedi.

Erdoğan, davutoğlu`yla ters düştü
18 MART 2010 PERŞEMBE 09:45
0
1555
0
AA aa

Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ilk kez ters düştü. Erdoğan ilginç bir tesadüf ile kendisinden 24 saat önce ‘'Kaçak Ermenileri sınır dışı edelim'' diyen CHP'nin sivri dilli vekili Canan Arıtman'ın önerisine destek çıktı. Erdoğan, Türkiye'de kaçak çalışan 100 bin Ermeni'nin sınır dışı edilebileceğini belirtirken, Davutoğlu ‘'Böyle bir şey yapmak, bize karşı olan ülkelere koz vermek anlamına gelir ki, bu da bizi zor duruma düşürür” dedi.

Davutoğlu önceki gün TBMM Dışişleri Komisyonuna Ermeni tasarılarıyla ilgili bilgi verirken CHP'li Canan Arıtman'dan gelen ‘'Kaçak Ermenileri sınır dışı edelim'' önerisine karşı çıktı. Başbakan Erdoğan'ın ise farkı açıklaması üzerine CHP'li Arıtman, GAZETEPORT'a, ‘' Başbakan gerçekleri görmeye başladı'' yorumunu yaptı ve şöyle dedi:

‘'Türkiye'nin bu tür suçlamasına yönelik yaptırım uygulanması sevindiricidir. Ancak anlaşılan Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık ne gibi önlemler almalıyız konusunda bir görüşme yapmamış. Ben Bakan Davutoğlu'nun diplomasideki yöntemlerini ütopik buluyorum. Davutoğlu, sıfır sorun dedi ama bugün sorunumuz olmayan ülkelerle bile sorun yaşar hale geldik. Uygulanan politikalar, Türkiye'yi zarara sokuyor. Başbakan biraz daha gerçekçi bakmaya başladı. Başbakan siyasetten gelen bir insan. Dolayısıyla Türk kamuoyunun nabzını tutmak durumunda kalıyor”

Başbakanın 100 bin dediği ancak gerçek rakamları bilinmeyen kaçak Ermeniler, Gürcistan üzerinden bir aylık vizeyle Türkiye'ye geliyorlar. Bir aylık süreyi geçiren ve kaçak duruma düşen Ermenilerin yüzde 96'sını kadınlar oluşturuyor. Kadınların büyük bölümü ev temizliğinde çalışıyor ya da evlerde yaşlılar ile çocuklara bakıyor. Aylık gelirleri 500-1000 Dolar arasında değişiyor. Ermeni erkekler ise ayakkabıcıda ve kuyumcuda çalışıyor. (Gazeteport)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın