KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Eğitim-sen'den 'orta oyunu' iddiası

Bolkan, 2008 yılı memur maaşı zammının yüzde 2+2 olmasının en büyük sorumlusunun Türkiye Kamu Sen ve Memur Sen Konfederasyonları olduğunu öne sürdü.

Eğitim-sen`den `orta oyunu` iddiası
24 EKİM 2007 ÇARŞAMBA 09:42
0
1202
0
AA aa
Geçtiğimiz günlerde Hükümet Temsilcisi Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından açıklanan 2008 yılı memur maaş zammının yüzde  % 2+2 olmasının masaya oturan sendikalardan kaynaklandığını iddia eden Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Şube Sekreteri KESK Dönem Sözcüsü Şahap Bolkan, sonucun ilk günden belli olduğunu öne sürdü.
‘Bu orta oyunu konfederasyonlar ve kamu işvereni tarafından oldukça başarılı bir şekilde oynanmıştır' diyen Bolkan: “Hatta o kadar uzun sürmüştür ki, bu oyun izleyicileri yani çalışanları yormuştur. Bu durumdan bıkan çalışanlar, sonunda oyuna sırtlarını çevirerek protesto etmişlerdir. Kaynağını 4688 sayılı kamu çalışanları sendika yasasından alan bu orta oyunu 2002 yılından beri devam etmektedir.  Tüm ısrarlarımıza rağmen görüşme masasına giderek oyunu meşrulaştıran Konfederasyonların “dönemin Çalışma Bakanı Mehmet Ali Şahin'in deyimiyle inandırıcılığını yitirdiği bir şekle dönüşmüştür” dedi.
Bu oyunun her yıl Ağustos ayında perdeyi açan toplu görüşme tiyatrosunda oynandığını aktaran Bolkan, ilk iş olarak 11 iş kolunda örgütlü ve sayısal üstünlüğe sahip Memur Konfederasyonları ve Kamu işverenin (Hükümet) bu oyunun oyuncuları olduğunu kaydetti.
Ulusal ve yerel medyaya bakıldığında masaya oturan Memur Konfederasyonunun dahil olduğu oyuna yine kendisinin tepki gösterdiğini anlatan Bolkan: “Hükümete isyan eden bağıran çağıran tehditler. Kim tarafından? Tabi ki toplu görüşme masasına oturan Türkiye Kamu Sen ve Memur Sen Temsilcileri tarafından. Hayretler içinde kalıyorsunuz,  neymiş bu %2+2'lik zammı kabul etmiyoruz! Peki, birisi çıkıp ta efendi sen masaya otururken bu teklifi yapmadın mı?  diye sormaz mı? Ya da Hükümet çıkıp ta yüzde 2+2'yi sen istedin diye yapıldı derse ne diyeceksin diye düşünen yok. Ama bu feryadın nedenini yani Federasyonların bu çıkışını memura yapılan haksızlıkla ilgili olduğunu, çokta çalışanları düşünerek itiraz ettiklerine inanmayın. Teklif metinlerini incelediğinizde görüyorsunuz. Nedir bu teklif açıklayalım. Her iki Konfederasyon hazırladıkları metinlere aynı şu ibareyi koymuşlardır. Toplu görüşme primi yani Sendika aidatlarının 10 YTL'ye çıkarılması. İşte bu maddenin kabul edilmeyişi toplu görüşmeye katılan her iki Konfederasyonu da oldukça rahatsız etmiş olmalı ki bu derece feryat ediyorlar. Oysa sendika aidatını işveren tarafından ödenmesi Demokratik kitle örgütlülüğü mantığına terstir.  Üyenin örgütünü sahiplenmesinin önünde ciddi bir engeldir. Ancak her iki Konfederasyon bu talepleri ile kendilerini Kamu işverenine göbekten bağlayan bu durumu kabul etmiş ve daha da bağlanmanın çabasındadırlar. Yani günlerdir oynanan oyun bir türlü son bulmamakta ve giderekte trajikomik bir hal almaktadır. Asıl sorun ise tüm kamu çalışanlarının rahatsızlık duyması itiraz etmesi gereken bu duruma tepkisiz kalmalarıdır. Kamu Sendikacılığının düşürüldüğü bu izleyicisiz oyuna itiraz etmemeleridir” şeklinde konuştu.
 

 



BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
13.07.2026
01:48
Solhan`daki GES Projesi Halkın Görüşüne Sunulacak
Solhan'daki GES Projesi Halkın Görüşüne Sunulacak
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yapılması planlanan Kaynak Güneş Enerji Santrali (GES) ve Elektrik Depolama Tesisi projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci kapsamında halkın katılımı toplantısı düzenlenecek.
13.07.2026
01:46
Ilıcalar Belediyesi çevre düzenlemesi için ihaleye çıkıyor
Ilıcalar Belediyesi çevre düzenlemesi için ihaleye çıkıyor
Ilıcalar Belde Belediyesi, taş duvar, kilitli parke, kamelya ve çevre düzenlemesini kapsayan yapım işi için 22 Temmuz'da ihaleye çıkacak. Çalışmaların 90 gün içinde tamamlanması planlanıyor.
12.07.2026
22:10
Bingöl`de maden faaliyetlerine tepki:
Bingöl'de maden faaliyetlerine tepki: 'Toprağımızı ve suyumuzu savunacağız'
Kiğı'da bir araya gelen çevre platformları ve sivil toplum kuruluşları, Bingöl'de yürütülen ve planlanan madencilik faaliyetlerine tepki gösterdi. Platform temsilcileri, doğa ve su kaynaklarının tehdit altında olduğunu savunarak hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.
12.07.2026
22:08
`Kürt böreğinin mucidi` Rengo Mehmet`in büstü doğduğu köyde açıldı
'Kürt böreğinin mucidi' Rengo Mehmet'in büstü doğduğu köyde açıldı
Kürt böreğinin mucidi olarak bilinen ve 'Rengo Mehmet' lakabıyla tanınan Mehmet Alkan'ın büstü, Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı doğduğu Billice köyünde düzenlenen törenle açıldı. Programda katılımcılara Kürt böreği ikram edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın