KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Dtp heyeti bingöl'de

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, DTP haricinde bütün partilere verilen oyların savaşa gideceğini belirterek, sadece kendi partilerine verilen oyların barışa, özgürlüğe ve demokrasiye verilmiş oylar olacağını söyledi.

Dtp heyeti bingöl`de
01 ARALIK 2008 PAZARTESİ 10:33
0
3801
0
AA aa
Seçim turu için Bingöl'e gelen DTP heyeti ilk olarak Atapark mevkiinde partililer tarafından karşılandı. Yaklaşık 40-50 araçlık bir konvoyla şehre giriş yapan heyet, Genç Caddesi üzerinde bulunan parti bürosu önüne geldi. Burada DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Nuri Yaman, Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk  gibi isimler anons edilirken, anons edilenler tek tek halkı selamladı.
Seçim otobüsü üzerinden alanda toplanan yaklaşık  bin 500 kişiye seslenen DTP Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, ulusal basının kendilerini karşılayanların sayısını az göstermekle suçladı.  Ayna konuşmasını şöyle sürdürdü : “Iğdır'da en az 20 bin insan bizi karşıladı. Ancak basın bunu çarpıtarak Iğdır'da iyi karşılanmadılar 3 bin kişi vardı şeklinde sunuldu. Bu bile bize karşı nasıl top yekun bir hazırlık içinde olduğunu gösteriyor. Onlar trilyonlara güvenerek, holdingleri arkasına alarak seçimlere hazırlanıyorlar. Biz ise  halkımızın çocuklarının rızkından, harçlığından evinin gelirinden kıstığı bağışlarla seçime hazırlanıyoruz. Ve biliyoruz ki asıl güç budur. Onların asıl korktuğu bu güçtür. Çünkü bu güç yürek ister, yürek. Bu yürek ise bu halkta var. Önümüzdeki günlerde yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. Sorun hangi bireyi seçtiğimiz değil, önemli olan hangi yönetime layık olduğumuzdur. Nasıl yönetilmek isteniyorsak, o sandık başında ona karar vereceğiz. Onun için biz size diyoruz ki biz sizin siyasi iradenizi tanıyoruz. Biz sizin kimliğinizi tanıyoruz. Sizin kimliğinizin anayasal güvenceye alınması gerektiğini söylüyoruz. En önemlisi biz sizi sizinle birlikte yönetmek istiyoruz. Katılımcı demokrasiye inanıyoruz. Ve sizlerle birlikte bunun olacağını söylüyoruz. Biz sizlere gelirken, sizlerden oy isterken, gelin sizi yönetelim demiyoruz. Gelin beraber kentimizi ve kendimizi yönetelim diye oy istiyoruz”
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Ayna, "Ey DTP'den ve DTP şahsında Kürtlerden korkanlar, korkmaya devam edin. Çünkü biz geliyoruz. Eşitliğe geliyoruz, barışa, demokrasiye, özgürlüğe geliyoruz. Bizden korkun dediklerimiz bu ülkeyi yönetenlerdir. Türk halkına sesleniyorum, Türkiye'de yaşayan diğer halklara sesleniyorum. Bizden korkmayın, Kürtlerden korkmayın, Kürtlerin özgürlüğü, sizin özgürlüğünüzdür" dedi.
Emine Ayna, konuşmasında DTP haricinde verilen bütün oyların savaşa gideceğini ileri sürerek, halkın kendi partilerine oy vermesini istedi. Ayna, "Arkadaşlar şunu iyi bilmenizi istiyorum, ister MHP'ye, ister CHP'ye, ister diğer partilere oy verin. Hangisine verirseniz verin, verdiğiniz oylar savaşa gitmiş olacaktır. Sadece ve sadece DTP'ye verilmiş oy barışa, demokrasiye ve özgürlüğe verilmiş oy olacaktır" ifadelerini kullandı.
Hükümet tarafından yoksul vatandaşlara verilen kömür yardımlarına da değinen Ayna, o yardımların vatandaşların verdiği vergiden alındığını söyledi. Emine Ayna, "Paket yardımlardan söz ediyorlar. Sizin paranızla yardım edip, sizin paranızla sizlere mertlik taslıyorlar. O kömürlerin tek kuruşu ne Erdoğan'ın ne de AK Parti'nin cebinden çıkmıyor. Sizin vergilerinizden bütçede toplanan fonla bu kömürleri size veriyorlar. Yani sizin paranızla size yardım ediyorlar ve sonra AK Parti verdi diyorlar" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından heyet, seçim otobüsü ile Karlıova ilçesine hareket etti. Seçim otobüsünün hareketi ile birlikte Genç Caddesi üzerinde yürüyüşe geçen kalabalık ise çeşitli sloganlar attı. Mitingin yapıldığı bölgede geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlenirken, yaklaşık 1 saat süren etkinlik daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın