Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Kars, Mardin, Mersin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van'ın kültür ve turizminin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla sistematik bir çalışma başlattı.
Söz konusu illerin kültür ve turizm müdürleri, 17 Haziran'da Ankara'da Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve Müsteşar Özgür Özaslan başta olmak üzere bakanlık üst düzey bürokratları ile yaptıkları toplantıda, illerinde gerçekleştirilen ve tamamlanan projelere ilişkin bilgi aktarmıştı.
Katılımcıların illerin mevcut durumlarını, sektör, sivil toplum kuruluşları ile halkın beklentileri açısından değerlendirdiği toplantıda, hangi illerde neler yapılması ve bölgenin geneli için nasıl bir eylem planı izlenmesi gerektiğine ilişkin görüşler de ele alınmıştı. İl kültür ve turizm müdürleri ve bakanlık üst düzey bürokratları, bu kez Bitlis'in ev sahipliğinde 28-29 Ağustos'ta bir araya gelecek. Buluşmada, illerin kültürel ve turizm yönünden kalkınması için gereken çalışmalar ve projeler masaya yatırılacak.
bingölün dağı taşı tarihidir ama maalesef il kültür ve turizm müdürümüz ve BÜ rektörü sayın BAYDAŞ'ın beceriksizliği veya pasifliğinden dolayı gerek bingöl halkı olsun gerek türkiye ve dünya halkları olsun ilgili tarhi kalıntılarla ilgili herhangi bir bilgiye sahip değiliz! ama yaşlılarımızla sohbet ettiğimizde bize köyleirnde bulunan, çay, nehir kenarlarında bulunan kalelerden, ibadetgahlardan, saraylardan bahsediyorlar..il kültür ve t. müd. ile rektörlük ortak bir çalışma başlatmalıdırlar. özellikle de zaza tarihimiz araştırılmalıdır..vess..
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın