KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Şubat 2025 Çarşamba
°C

‘DİYANETİNE SAHİP ÇIK’ EYLEMİ

Bingöl’de, Diyanet-Sen üyelerince ‘Diyanetine sahip çık’ eylemi yapıldı. Programda konuşan Çelik, “Ümmetin ocağına ateş düşerken, Esmalar demokrasi için kan dökerken, Mursiler, Kur’an er ya da geç galip gelecektir derken, Dünyaya İslam’ı anlatan Diyanetine(DİB) sahip çık!” dedi.

‘DİYANETİNE SAHİP ÇIK’ EYLEMİ
20 OCAK 2016 ÇARŞAMBA 00:37
0
1579
2
AA aa

 Bazı medya organları tarafından Diyanet'e yönelik sürdürülen karalama kampanyaları, Diyanet-Sen Bingöl Şubesi'nce düzenlenen basın toplantısıyla kınandı. Diyanet-Sen Bingöl Şubesi hizmet binasında düzenlenen toplantıya, sendika üyesi çok sayıda imam katıldı.

Katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, “Diyanet-Sen olarak bugün burada ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanetimize (DİB) yapılan acımasız saldırılara karşı olduğumuzu tek dil ve söylemle dünyaya duyurmak için bir aradayız. Diyanet'e(DİB)  dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı'nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez” dedi.

“DİYANET BU ÜMMET COĞRAFYASI İÇİN TEK UMUTTUR”

Açıklamasında Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik karalamaları sert bir dille kınayan Çelik, “Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma Başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu defalarca Başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez. Diyanet alanında görev yapan herkesin kararlılıkla şunu söylemesi gerekir: Diyanet(DİB)  bu ümmet coğrafyası için tek umuttur. Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı Kur'an-ı dinleye bilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider. Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmek için bizim bir ve bütün olmamız gerekir. Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet'e(DİB)   dair tek bir olumlu cümle kurmayanların Diyanet'in (DİB)  kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmeleri de imkânsızdır. Vatanlarını yabancılara şikâyet edenler bilmelidir ki  ‘Vatanlarını yaşanmaz bilenler, vatanlarını yaşanmaz kılanlardır.' Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan saldırıları ‘Fransa çocuklarına ağlıyor' diyerek manşet yapanlar İstanbul'da yaşanan saldırı için ‘katliam ülkesi' diyebiliyor. Kendilerine Türkiye'den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip “Aylan bebek büyüseydi, o da bir tacizci olurdu” diyecek kadar İslam'a, Müslümanlara karşı bir linç girişimi içindeler. Diyanet'e (DİB) ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak birdir” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR STRATEJİ, MÜSLÜMAN KANININ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEKTEN DEĞERLİ DEĞİLDİR”

Saldırıları yapanların aynı kaynaktan beslendiğini ifade eden Çelik, “Biz her alanda büyümeyi, daha gelişmiş bir ülke olmayı hedeflerken, Diyanet (DİB)  alanında çalışanlar olarak tek dille şunu söylüyoruz; Hilelerle, tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz. Bu saldırılar bize göstermiştir ki; dün Diyanet'e( DİB) saldıranlarla bugün saldıranlar aynı yerden beslenmektedir. Biz dün yapılan saldırılar karşısında bir olduk, diri olduk, iri olduk, bugün yapılan saldırılar karşısında aynı kararlılıkla bir olacağız, bütün olacağız, iri olacağız ve diri olacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı'na çamur at izi kalsın, diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bu günlerde,  bilgi sahibi olmadan, fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye'nin nişanesini taşıyan Diyanetine(DİB)  sahip çık! Dünyanın vicdan yoksunluğu yaşadığı, Avrupa'nın kelimeler içerisinde insanlık namına yapmacık cümleler sarf ettiği ve kilometrelerce öteye fosfor bombaları gönderdiği,  zulüm deryasının içinde vicdan ve irfan duruşu sergileyen Diyanetine (DİB)  sahip çık! ‘Hiçbir strateji, Müslüman kanının dökülmesini önlemekten daha değerli değildir. Hiçbir siyaset, Müslümanların parçalara ayrılarak birbirini katletmesini önlemekten daha önemli değildir' diyen Diyanetine (DİB) sahip çık! Sokakların ateş çemberine dönüştüğü, mayınlı arazinin artık metropoller olduğu, hendeklerin kazıldığı bu ülkede gençliğe sahip çıkmaya çalışan Diyanetine(DİB) sahip çık! Ümmetin ocağına ateş düşerken, Esmalar demokrasi için kan dökerken, Mursiler Kur'an er ya da geç galip gelecektir derken, Dünyaya İslam'ı anlatan Diyanetine(DİB)  sahip çık! Enlemin boylamın her alana sirayet ettiği, gençliğinin hasretle beklediği, bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar ifadesindeki ince ruhu hayata geçirmeye çalışan Diyanetine(DİB)  sahip çık! Kendilerine âlim diyenlerin hile ve tuzaklarla vicdanı ve insanı hedef aldığı, insanlığın imanının çalındığı günümüzde imana ve İslam'a sahip çıkan Diyanetine (DİB) sahip çık! ‘Allah'tan ülkelerimizi ve toplumlarımızı mezhepçi fitnelerin şerrinden, terörist fitnelerin şerrinden, İslam düşmanlarının şerrinden muhafaza buyurmasını niyaz ederim' diyen Diyanet İşleri Başkanı'na sahip çık” diye konuştu.

“SALDIRILAR DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZUN KANITIDIR”

Çelik, son olarak şunları söyledi: “Bugün Diyanet'e yapılan bu saldırlar bize doğru yolda olduğumuzu, hedeften sapmadan İslam ve İman hakikatleri yolunda ilerlediğimizi kanıtlamıştır. Unutmayın siz doğru iseniz şer odakları size her zaman saldıracaklardır. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor, yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanında etkili ve yetkili sendika Diyanet-Sen olarak ‘Diyanetime Dokunma- Diyanetine Sahip Çık' diyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sade vatandaş (@Misafir_19350)
20 Ocak 2016 Çarşamba 21:35
Allah için sizede soruyorum çevrenizde evi,arabası,gayrimenkulü olmayan imam varmı?Eğer varsa gidip o mübarek ellerinden öpeceğim.Torpilin,adam kayırmanın pik yaptığı diyanetin elinizden gitmesi (hoş bir yere gitmiyor,algı bunların hepsi)işinize gelmiyor değilmi?Nede olsa her söylediğinize kanan bir kitle var.
Mazyer (@Misafir_19346)
20 Ocak 2016 Çarşamba 09:04
Devletin zulmune çıtını çıkarma, bir hafta cenazesi yerde kalan kadına çıtını çıkarma, 40 yıldır akan kana çıtını çıkarma... Mursi için kendini yırt, Esad'ı yerden yere vur, İsrail'e aslan kesil ama kapındaki pisliğe burnunu tıka, gözünü kapat. Sana Kenan Evren sahip çıksın Diyanet
25.02.2025
17:53
Açıkbaş:
Açıkbaş: 'Planlamalar gelecek öngörüsünden yoksun!'
Bingöl'deki bazı yatırımların gecikmesinin ciddi mağduriyet oluşturduğunu belirten Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş; 'Kamu yatırımlarıyla ilgili müjdeler çok ama somut bir gelişme yok. Ayrıca kamu yatırımlarında gelecek öngörüsü yok. Tüm yatırımları şehrin içine sıkıştırılıyor. Artık nefes aldırmak gerekmiyor mu?' eleştirisinde bulundu.
25.02.2025
12:47
Bingöl Umut Kervanı, Ramazan yardımlarına başladı
Bingöl Umut Kervanı, Ramazan yardımlarına başladı
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı), Ramazan ayında ihtiyaç sahibi, fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere gıda yardımlarının dağıtımına başladı.
25.02.2025
12:15
THY`den Bingöl`e seferlerine Ramazan ayarı
THY'den Bingöl'e seferlerine Ramazan ayarı
Haftanın 7 günü Bingöl'e sefer yapan Türk Hava Yolları, Ramazan ayı nedeniyle sefer sayısını 5'e indirdi.
25.02.2025
11:53
Bingöl`de iki haftada 72 firari yakalandı
Bingöl'de iki haftada 72 firari yakalandı
Bingöl'de güvenlik güçlerince 2 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda 170 bin kişi sorgulanırken 72 firari ise yakalandı.
25.02.2025
11:52
Bingöl`de hastalanan yaşlı adam ambulans helikopterle Erzurum`a sevk edildi
Bingöl'de hastalanan yaşlı adam ambulans helikopterle Erzurum'a sevk edildi
Bingöl'de rahatsızlanan KOAH hastası yaşlı adam, ambulans helikopterle Erzurum'a sevk edildi.
25.02.2025
11:44
Karlıova buz tuttu, iş yerleri kepenk kapattı
Karlıova buz tuttu, iş yerleri kepenk kapattı
Hava sıcaklığının eksi 20 dereceleri gördüğü Bingöl'ün Karlıova ilçesi adeta buz tuttu. Dondurucu soğuklar nedeniyle bazı esnaf kepenk kapattı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın