KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Dik köyü cami'si yardımlarınızı bekliyor

Dik Köyü sakinleri, 2007 yılında inşaatına başlanan ve geçen yıl ibadete açılan caminin çevre düzenlemesi minare yapımı için hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

Dik köyü cami`si yardımlarınızı bekliyor
15 HAZİRAN 2010 SALI 08:56
0
2871
0
AA aa
Dik Köyü Muhtarı Mahsum Kırçiçek, minare yapımına başlandığını belirterek, köylülerin yardımı ile minare yapımı ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasının zor olduğunu belirterek, başta Valilik ve Müftülük olmak üzere hayırseverlerin yardımına muhtaç olduklarını söyledi.

Cami inşaatının yine hayırseverlerin yardımı ile tamamlandığını anımsatan Kırçiçek, ''Cami inşaatının temelini 2007 yılında attık. Köylülerin katkıları ve vatandaşların bağışlarıyla camimiz tamamlandı. Şimdi minare yapımına ve çevre düzenlemesine başladık. Ancak köylülerin imkânlarıyla minare yapımını ve çevre düzenlemesi yapmamız imkansız gibi görünüyor. Bu nedenle başta Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu ve il Müftümüz Sayın Hasan Çağlar olmak üzere bütün hayırsever vatandaşlarımızın yardımını bekliyoruz'' dedi.

Dik köyünde İslam medeniyetine uygun mimariye sahip ve aynı anda bin 600 kişinin namaz kılabileceği bir mabet yapıldığını anlatan Kırçiçek, ''camimiz; 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu, çift minare, 4 yarım, 1 tam kubbe, 1 zemin kat, 1 normal kat ve asma kattan oluşuyor. Minaremiz tek şerefeli 180 santimetre eninde 42 metre yüksekliğindedir. Bayındırlık birim fiyatlarına göre minare yapımı ve çevre düzenlemesi 240 bin lirayadır. Burada güzel bir mabed yapılıyor, yapıda benim de bir tuğlam olsun diyen herkesi yardıma bekliyoruz'' diye çağrıda bulundu.

Kırçiçek, caminin yapımı için maddi destekte bulunmak isteyenlerin Ziraat Bankası Bingöl Şubesi'nde açılan 48016203–5003 Nolu hesap numarasına yardımlarını yatırabileceklerini sözlerine ekledi.

 

Bingöl Online Haber Servisi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın