KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Devlet'ten mesai dışı poliklinik hizmeti

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Heybet Semur, Aralık ayı itibariyle mesai saatleri dışında bazı bölümlerle ilgili poliklinik hizmeti vereceklerini söyledi.

Devlet`ten mesai dışı poliklinik hizmeti
25 KASIM 2011 CUMA 21:13
0
1811
2
AA aa

Bingöl Devlet Hastanesi'nde mesai saatler dışında poliklinik hizmetleri verilecek.

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Heybet Semur, yaptığı açıklamayla Devlet Hastanesi binasında 01 Aralık 2011 tarihi itibariyle 6 branşta mesai dışı poliklinik hizmeti vereceklerini açıkladı.
Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın genelgesinin olduğuna dikkat çeken Devlet Hastanesi Başhekimi Semur, çalışmayla ilgili görüşlerini şu ifadelerle aktardı:

“Mesai saati bittikten sonra, hasta vatandaşlarımız normal acil olmayan, rahatsızlıkları ve şikayetleri için müracaat edecekleri bir yer olmadığından dolayı acil servise müracaat ediyorlar. Bunun önüne geçmek için bu sistemi başlatıyoruz. Vatandaşlar mesai saatleri dışında da gidebilecekleri hekim olsun, bununla ilgili de çalışmalarımız başlattık. Bunun için personel, yarımcı sağlık personeli ve hekim gibi personel sayılarınızın uygun olması gerekiyor. Çünkü mesai dışında çalışırken mesai saatleri içinde ki hizmet akışını aksatmamak gerekiyor. Dolayısıyla hekim sayısı 4 ve üzerinde olan branşlarda bu çalışmayı başlattık. İlk etapta Genel Cerrahi, Dahiliye, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi, Üroloji ve Göz branşlarında bu çalışmayı başlatıyoruz. Haftanın 5 mesai günlerinde 16.00 ile 22.00 saatleri arasında bu hizmeti vereceğiz. Cumartesi günü sabah 08.00'de başlayıp 16.00 saatine kadar mesai dışı poliklinik hizmeti vereceğiz. Vereceğimiz bu hizmetle vatandaşımız bir nebzede olsa rahatlamış olacak. Acilimizdeki yoğunluğu azaltmak ve gerçekten acil olan hastaların daha iyi hizmet almalarını istiyoruz. Malumunuz acil servisimiz fiziki olarak küçüktür, şuan için büyütme ve genişletme şansımız yok. En azında yeni hastane binamız yapılana kadar bu şekilde hizmet vereceğiz inşallah. Gerekli hazırlıklarımız yaptık inşallah Genel Cerrahi, Dahiliye, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi, Üroloji ve Göz branşlarında mesai saatleri dışında da vatandaşlarımız poliklinik hizmetlerinden faydalanacaktırlar.”

Yapılan uygulamanın hekim sayısına bağlı olduğunu belirten Semur, hekim sayısında artış olursa yeni branşların açılabileceğine dikkat çekerek, “Bir branşta hekim sayısı 4'ün üzerine çıkarsa yeni branşlarda mesai dışı poliklinik hizmeti vereceğiz. Ama bu sayı her hangi bir branşta 4'ün altına düşerse o branştaki mesai saati dışında verilen poliklinik hizmetine son vereceğiz. Çünkü verdiğimiz hizmetin yanında mesai saatlerine verilen hizmeti aksatmamamız gerekiyor. Zaman içerisinde branşlarda ve sayılarda değişiklik olabilir, buda tamamen hekim sayısına bağlı bir değişiklik olacaktır. Zaman içerisinde saatlerde değişiklikte olabilir. Verilecek olan mesai dışı hizmetleri Devlet Hastanesi binasında yapılacak” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
SELAHATTİN ALAKAŞ (@Misafir_7264)
28 Kasım 2011 Pazartesi 20:39
BİNGÖLLÜMÜZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN İŞTE FARK İŞTE BAŞ HEKİM SAYIN SAMURA TEŞEKÜR EDERİM BİR BİNGÖLLÜ OLARAK SİZİNLE GURUR DUYUYORUM SAYIN BAŞ HEKİMİM
Uzm.Dr.Hasan KARA (@Misafir_7244)
26 Kasım 2011 Cumartesi 01:18
MESAİ DIŞI POLİKLİNİK HİZMETİ BİNGÖL DEVLET HAST. GİBİ TEK BİR HASTANENİN OLDUĞU ANADOLU KENTLERİNDE ACİL SERVİSLERİN YÜKÜNÜ AZALTIP KALİTEYİ ARTTIRACAKTIR DİYE DÜŞÜNÜYOR,BİNGÖL HALKINA SAYGILARIMI SUNUYORUM.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın