KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Devlet arşivleri su yüzüne çıkarılsın

on zamanlarda kamuoyunu meşgul eden Dersim olaylarına değinen Halkın Sesi Partisi(Has Parti)Bingöl İl Başkanı Cezayir Ulukan, “sadece Dersim olayı değil, buna benzer Şeyh Sait olayı, Said-i Nursi Hoca’nın mezarının nerede olduğu, İskilipli Atıf Hoca’nın neden idam edildiği ve bu bunlara benzer devlet arşivlerinde olan nice olayların su yüzüne çıkarılmasını hükümete teklif ediyoruz” dedi

Devlet arşivleri su yüzüne çıkarılsın
06 ARALIK 2011 SALI 05:54
0
1707
0
AA aa

 Has Parti Bingöl İl Başkanı Cezayir Ulukan yaptığı yqazılı açıklamada, Has Parti'nin yeni yol haritasında bir ilki gerçekleştirdiğini ifade ederek, İl Başkanları toplantılarının sadece Ankara'da yapılmaması gerektiğini belirtti. Ulukan, “Yine diğer partilerden farkımızı gösteren bir davranışı ben ve diğer il başkanı arkadaşlarımın talebiyle il başkanları toplantılarının sadece Ankara'da yapılmasını uygun görmediğimizi beyan ettik ve bu beyanımızın sonucunda genel merkezimizin onayı ile artık il başkanları toplantılarımız ülke genelinde dokuz bölgeye ayrılarak bu bölgelerde yapılmaktadır. Birbirine yakın olan illerin katılımıyla bölgeler bazında yapılan ilk toplantılarımız 27 Kasım 2011 tarihinde dokuz bölgede ayrı ayrı olarak yapıldı. Biz Bingöl İl teşkilatı olarak da ilk toplantımızı Diyarbakır'da çevre il teşkilatları ve genel başkan yardımcılarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Bu toplantılar Türkiye genelinde toplam 3 bin civarında teşkilat mensubumuzun katılımıyla gerçekleşti. Bu hareketi yapmakla şunu amaçlıyoruz, bütün iller Türkiye toprağı olduğu için eşit bir göstergeyi amaçlıyor ve hiçbir ilin diğer bir ilden üstün olmadığını belirtiyoruz” dedi.

Son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden Dersim olaylarına değinen Ulukan, “Malumunuz son günlerde kamuoyunu çok meşgul eden Dersim olaylarına birkaç cümle ile değinmek istiyorum. Başta CHP lideri sayın Kılıçdaroğlu ve partisi, birinci derecede sorumluluk sahibi iken neden bu meseleyi kamuoyuna taşıyor ve Tunceli halkının yüzde 70'inin üzerinde kendisinden özür talebi olduğu halde niçin halkın isteği doğrultuda özür dilemiyor? Yoksa koltuğunu kaybetme korkusu mu özrüne engel oluyor? Biz Has Parti camiası olarak sadece Dersim olayı değil, buna benzer Şeyh Sait olayı, Said-i Nursi Hoca'nın mezarının nerede olduğu, İskilipli Atıf Hoca'nın neden idam edildiği ve bu bunlara benzer devlet arşivlerinde olan nice olayların su yüzüne çıkarılmasını hükümete teklif ediyoruz” diye konuştu.

Bingöl'ün hizmet anlamında göz ardı edilmesini de görmemezlikten gelemeyeceklerini vurgulayan Ulukan, “Bingöl halkıyla adeta oyun oynamakta olan iktidar, sürekli tarih erteleme yoluna devam etmektedir. Değerli halkımıza da şunu sormadan edemiyorum, oy vermenin karşılığı şüphesiz hizmettir. Madem hizmet alamıyoruz, neden hesap sorma noktasında muzdarip bir tavır takınıyoruz? 2011 Ocak ayında havaalanına uçak indirme vaadinde bulunan sayın ulaştırma bakanı Binali Yıldırım, Bingöl'de tarihi ertelediği gibi diğer illerde de erteliyor mu acaba? Şayet erteliyorsa ne tür hizmetler yapılıyor? Ayrıca Düzağaç köprüsünün viyadüğü nerede? PTT kavşağından Hacı Hıdır Camii'sine kadar yapılacak olan yer altı çarşısı nerede? 2007 seçim arifesinde sayın başbakan Bingöl'ün 2008 yılında doğalgaza kavuşma vaadi herkesin bildiği gibi sadece söylemde kaldı. Hatta bununla da kalmadı 12 Haziran 2011 seçim arifesinde, “kombinizin düğmesine basın sıcak suyunuzu alın” demişti. Maalesef bizde böyle bir gafı alkışlayıp teyit eden bir halkız. Bu arada sayın başbakana da acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2026
20:21
Bingöl`den
Bingöl'den '#temizekranhareketi' Çağrısı
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ortak açıklamayla televizyon ve dijital platformlardaki içeriklere tepki gösterdi. Platform, '#temizekranhareketi' etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyasına destek çağrısında bulundu.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın