KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Dereyi geçerek okula gitme yalanlandı

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Ağrı'nın Tutak ilçesinin Adakent köyünde çocukların okula ''dereyi geçerek'' okula gidip geldiklerine ilişkin haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Dereyi geçerek okula gitme yalanlandı
07 OCAK 2010 PERŞEMBE 09:06
0
1718
0
AA aa

Çetin, Tutak ilçesinin Adakent köyünde çocukların ''dereyi geçerek'' okula gidip geldikleri iddiasının doğru olmadığını belirterek, ''Köprü olmadığı için okula gidemeyen bir tek öğrencimiz veya günü birlik dereyi geçerek okula giden bir tek öğrencimiz yoktur'' dedi.

Çetin, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu makamında ziyaret ederek ilin eğitim durumuna ilişkin bilgi sundu.

Ziyaretin ardından AA muhabirine açıklama yapan Çetin, Ağrı'nın Tutak ilçesinin Adakent köyünde çocukların okula ''dereyi geçerek'' okula gidip geldiklerine ilişkin haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Köydeki okulda 20'si kız toplam 41 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Çetin, çocukların ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıfları okumak için YİBO'ya gittiğini anlattı. YİBO'ya 14 öğrencinin devam ettiğini, bu öğrencilerin yatılı okuduğunu söyleyen Çetin, şöyle konuştu:

''Haberde yer aldığı gibi öğrencilerin dereden geçerek okula gitmeleri söz konusu değil. Köprü olmadığı için okula gidemeyen bir tek öğrencimiz yoktur veya günübirlik dereyi geçerek okula giden bir tek öğrencimiz yoktur.

Köprü yapılmaksızın bu köyün ilçeye ulaşımı 32 kilometre, köprü yapıldığında ise 28 kilometreye düşmektedir. Dolayısıyla öğrencilerimizin eğitime devamıyla köprü yapılmasının uzaktan yakından ilgisi yoktur. Yazılı ve görsel basında yer alan haberler mizansendir.''

Çetin, köyde sadece iki velinin iki kız çocuğunun YİBO'ya yerleştirilmesine izin vermediği için okula gidemediğini belirterek, ''Bu da okul yetersizliğinden veya ulaşım sorunundan kaynaklanmıyor. Bunun sebebi de velilerdir. Bütün çocukları okutabilecek durumdayız'' dedi.

Bakan Çubukçu'dan Ağrı'nın eğitim sorunlarını görüşmek üzere randevu talep ettiklerini söyleyen Çetin, ''Sayın Bakanımıza hem bu konuyu hem de ilimizin eğitim sorunlarını arzettim. Kendisi ilin sorunlarına vakıf ve bize gerekli desteği verecekler'' dedi.

Ağrı'da ortaöğretime ve okul öncesine devam oranının düşük olduğunu belirten Çetin, bu sene bütün ilçelere müstakil anaokulları yapılması ve kız çocuklarının ortaöğretime devam edebilmelerini sağlamak için kız öğrenci yurtları ve yatılı kız meslek liseleri yapılmasının hedeflendiğini anlattı.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın