KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Şubat 2025 Perşembe
°C

Demokrat parti'de çiller heyecanı

Eski Başbakanlardan ve DYP'nin eski genel başkanı Tansu Çiller'in DP'nin başına geçeceği yolundaki söylentiler, 17-18 Kasım'da yapılacak kongre öncesi kulisleri hareketlendirdi.

Demokrat parti`de çiller heyecanı
07 KASIM 2007 ÇARŞAMBA 16:02
0
1371
0
AA aa
Demokrat Parti'de kongre tarihi yaklaşırken partide Tansu Çiller hareketliliği yaşanıyor.

Anavatan Partisi ile başarısız birleşme girişiminin ardından 22 Temmuz seçimlerinde barajın altında kalan Demokrat Parti'nin 17-18 Kasım'da gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Kongresi'nde eski Başbakan Tansu Çiller'in yeniden Genel Başkan adayı olacağı yolundaki iddialar, parti kulislerini hareketlendirdi.

Eski Başbakanlardan ve DYP'nin eski genel başkanı Tansu Çiller'in DP'nin başına geçeceği yolundaki söylentiler, 17-18 Kasım'da yapılacak kongre öncesi kulisleri hareketlendirdi. Çiller'in bu kongrede kendisine yakın bir ismi aday gösterip destekleyerek "emanetçi abi" modeline dönük bir strateji izleyeceği belirtiliyor.

Çiller ve Ağar'ın benzer stratejileri izlemesi halinde, her iki lider arasındaki asıl çekişmenin 2008'in Mayıs ayında yapılacak büyük olağan kongre de yaşanacağı bildiriliyor.

Seçimlerin ardından genel merkezden siyaseti bırakacağı yolunda açıklamalar yapılan, ancak halen Genel Başkanlık koltuğunda oturan Mehmet Ağar'ın da bu kongrede aday olmayacağı ifade edilirken iki lider arasındaki esas yarışın Mayıs ayında yaşanacağı belirtiliyor. Genel Başkan adaylığı için çok sayıda isim konuşulurken, gözler Ağar ile Çiller'in nasıl bir yol izleyeceklerine çevrildi.

ÇİLLER ADAY OLACAK MI?

Partililerin siyasete "geri dön" çağrısı yaptıkları Çiller bu çağrılara bugüne kadar kesin bir yanıt vermemekle beraber dönebileceği sinyalleri verdi. Bir gazeteye geri döneceği yolunda mesajlar veren Çiller'in Mayıs ayında yapılacak olan olağan kongreye kadar bekleyebileceği de ifade ediliyor. Çiller'e en yakın isimlerden olan Turan Güven, ANKA'ya yaptığı değerlendirmede parti tabanının Çiller'i istediğini, partiyi yeniden ayağa kaldırabilecek olan ismin ancak Çiller'in olduğunu söyledi. Çiller'le Erdal İnönü'nün cenazesinde bir araya geldiklerini belirten Güven, Çiller'in burada kendisine Mayıs'a kadar bekleyeceği şeklinde bir açıklama yaptığını söyledi. Çiller'in kendisi aday olmasa bile kendisine yakın bir ismi destekleyeceği ve Mayıs ayında parti içindeki dengelere göre aday olabileceği konuşuluyor.

AĞAR DA MAYIS'I BEKLEYECEK

DP'de Mayıs ayını bekleyeceği ifade edilen bir başka isim de halen Genel Başkanlık görevinde bulunan Mehmet Ağar. 22 Temmuz seçimlerinin ardından parti sözcüleri Ağar'ın Genel Başkanlıktan istifa edeceğini açıklamıştı. Daha sonra başka bir açıklama yapan Ağar, hukuki durumunun netleşebilmesi için Olağanüstü Kongreye kadar genel başkanlığa devam edeceğini belirtmişti. DP kulislerinde Ağar'ın bu ay içinde yapılacak kongrede aday olmayarak başka bir ismi destekleyebileceği belirtiliyor. Çiller gibi "emanetçi" modeli izlemesi beklenen Ağar'ın da Mayıs ayındaki tabloyu görmek istediği konuşuluyor.

DEMİREL DESTEKLİ ADAY

DP'de Genel Başkanlık için ismi geçen başka biri de Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar. Bayar'ın 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından desteklendiği ifade ediliyor.

ADAY ENFLASYONU

Bu adaylar dışında da birçok kişinin ismi DP Genel Başkanlığı için geçiyor. Genel Başkanlık için Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, Turkuaz Hareketi'yle öne çıkan Ali Müfit Gürtuna, ATO Başkanı Sinan Aygün ve gazeteci Nevval Sevindi de bulunuyor.

(Vatan)
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2025
00:15
Bingöl`de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, esrar maddesi ele geçirildi. Yaşı küçük olduğu için hakkında 'Suça Sürüklenen Çocuk' sıfatıyla adli işlem yapıldığı belirtildi.
12.02.2025
23:56
Bingöl`de eğitime bir günlük kar tatili
Bingöl'de eğitime bir günlük kar tatili
Bingöl Valiliği, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yoğun kar uyarısı nedeniyle 13 Şubat Perşembe günü Bingöl genelindeki tüm okullarda eğitime bir günlük ara verildiğini duyurdu.
12.02.2025
16:03
Bingöl`de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
Bingöl'de özel termal tesisin erkek havuzu kapatıldı
İki numunesi olumsuz çıkan havuz, üçün numunenin de olumsuz çıkması üzerine 15 gün süreyle kapatıldı. Önümüzdeki günlerde yeniden numune alınacak.
12.02.2025
15:28
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi değişiyor
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi değişiyor
Uzm. Dr. Nesibe Haydaroğlu'nun Bingöl Devlet Hastanesi Başhekim görevlendirmesini sonlandıran Sağlık Bakanlığı, il dışından yeni bir isim atayacak.
12.02.2025
14:37
Bingöl uçuşları iptal edildi
Bingöl uçuşları iptal edildi
Hava muhalefeti nedeniyle İstanbul-Bingöl ve Ankara-Bingöl uçak seferleri iptal edildi.
12.02.2025
14:08
Desan Tersanesi Türkiye`nin gururu oldu; Malezya`da stratejik gemi yapımı için imzalar atıldı
Desan Tersanesi Türkiye'nin gururu oldu; Malezya'da stratejik gemi yapımı için imzalar atıldı
Türkiye ve Malezya arasındaki savunma işbirliği, önemli bir projeyle güçleniyor. Desan Tersanesi, Malezya İçişleri Bakanlığı için 99 metre uzunluğunda, çok amaçlı bir görev gemisi inşa edecek. 24 ay içinde tamamlanacak olan bu gemi, Malezya Sahil Güvenlik Komutanlığı (MMEA) envanterindeki en büyük gemi olma özelliğini taşıyacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın