Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yayladere İlçe Kongresi, parti binasında gerçekleştirildi. Kongre'ye AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun, İl Başkan Yardımcıları Burhan Seçkin, Mehmet Üçgül, Cengiz Özateş, Mustafa Tarakçı, Ali Rıza Canlı, İlçe Başkanı ile çok sayıda partili ve delegeler katıldı.
Kongrede bir konuşma yapan Coşkun, hükümet olarak çözüm süreciyle ilgili olumsuz bir tavır sergilemediklerini söyledi. Coşkun: “ Çözüm süreci ile ilgili kararlılığımız devam ediyor. Dünya alem biliyor ki, çözüm süreci artık Yayladere'nin Dalbasan'daki, Yolgüden'deki, Zeynelli'deki Aziz amca kadar Bingöl'deki, Ankara'daki Mehmetlerin de umudu haline gelmiş bir çalışmadır. Sonuca ulaştığında hem Türkiye büyüyecek hem de herkes kazanacak ve güçlenecektir” dedi.
6-7 EKİM OLAYLARI
Konuşmasında 6-7 Ekim olayları ve sonrasını değerlendiren Coşkun, şunları söyledi: “bölgemizdeki kamu düzeni ile ilgili hassasiyetlerin arttığı bir dönem olmuştur. Olaylar birtakım endişeler yaratmıştır. Ancak, çözüm süreci ve buna benzer çalışalar dünyanın hiçbir ülkesinde düz bir yol olarak gitmemiştir. Zaman zaman bazı engeller çıkacaktır. Ancak bunları aşarak yola devam etmek lazımdır. Provokasyonlara dikkat etmek gerekiyor. Herkesin ve her kurumun bu sürecin başarıya ulaşması için elinden geleni yapması elzemdir. Sürecin raydan çıkmaması için ısrarla iyi niyeti muhafaza etmemiz şarttır. Çünkü bu çözüm süreci önümüze gelmiş çok önemli ve tarihi fırsattır. Bu fırsatın kaçması için kim yanlış yaparsa, kendisine de, milletine de ve ülkesine de haksızlık etmiş olur ve bu vebalin altından da kalkamaz. Kanın, gözyaşının dinmesi, silahların susması, herkesin kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde, kimliğini ve inancını yaşaması hepimizin ortak davası olmalıdır. Onun içindir ki, ortaya konmuş olan bu niyet tazelemesinin memnuniyetle karşılanması ve muhafazası çok önemlidir.”
Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde Alişan Göksal yeniden İilçe Başkanı seçilerek güven tazeledi.