KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mart 2025 Cumartesi
°C

Çözüm süreci doğalgaz getiriyor

SEL-TAN AŞ'nin sahibi Erdemci, bölge tercihinde ‘Çözüm Süreci’nin etkili olduğunu belirterek: “Son bir kaç yıldır herhangi bir olay da yok. O yüzden teklif verdik. 5 yıl içerisinde 45-50 bin abone alacağımızı öngörüyoruz. 350 bin nüfusa hitap eden bir bölge. 5 yıl içerisinde 40 milyon dolarlık yatırım yapacağız' dedi.

Çözüm süreci doğalgaz getiriyor
27 OCAK 2014 PAZARTESİ 00:09
0
1819
0
AA aa

Bitlis-Bingöl-Muş Şehir İçi Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesinde tek teklif veren firma olan SEL-TAN AŞ'nin sahibi Osman Erdemci, yaptığı açıklamada, ihaledeki açık eksiltmede 0,485 sent/kilovat saat teklif sunduklarını anımsattı.

İhale sonucunun Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun onayının ardından kesinleşeceğine dikkati çeken Erdemci, Bitlis, Bingöl ve Muş'ta şehir merkezlerine, ilçe olarak da Güroymak ve Tatvan'a doğalgaz götüreceklerini anlattı.

Erdemci: “5 yıl içerisinde 45-50 bin abone alacağımızı öngörüyoruz. 350 bin nüfusa hitap eden bir bölge. Cesur bir teklif verdik. Bölgeye olan inancımızdan dolayı, barış sürecinden dolayı verdik. Bölgede sanayi kuruluşları az. Ancak üniversiteler ve konutlar var. Sanayide de yakın süreçte olmasa da 3-5 yıl sonra ciddi yatırımlar bekliyoruz" diye konuştu.

Projeye 5 yıl içerisinde 40 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını bildiren Erdemci, doğal gaz dağıtımı yapılacak yerlerden özellikle Bitlis'in tarihi bölgelerinin kendilerini zorlayacağını ancak diğer alanlarda bir sorun yaşamayacaklarını kaydetti.

Doğal gaz dağıtımını Isparta ve Burdur'da da yaptıklarını ve deneyimli olduklarını dile getiren Erdemci: “Günümüzde en temel insani ihtiyaçlardan biri doğal gaz. Dolayısıyla oradaki insanların bizi sıcak karşılayıp abone olacaklarını düşünüyoruz. Çünkü iklim olarak soğuk bölge. Artık doğal gaz kömürden de ucuz. Bölge tercihimizde çözüm süreci çok etkili oldu. Son bir kaç yıldır herhangi bir olay da yok. O yüzden buraya teklif verdik. Mardin'de de teklif vermiş ama yarışamamıştık. Burası nasip oldu. Muvaffak olacağımıza inanıyorum. Bölge tercihimizde barış süreci çok etkili oldu. Son bir kaç yıldır herhangi bir olay da yok. O yüzden teklif verdik. 5 yıl içerisinde 45-50 bin abone alacağımızı öngörüyoruz. 350 bin nüfusa hitap eden bir bölge. 5 yıl içerisinde 40 milyon dolarlık yatırım yapacağız” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.03.2025
07:49
6 Şubat depremleri ABD tarafından elektromanyetik silahla mı gerçekleştirildi?
6 Şubat depremleri ABD tarafından elektromanyetik silahla mı gerçekleştirildi?
ABD'li üç bilim insanı 50 bin kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinin, fay hatlarını tetikleyen bir elektromanyetik silah nedeniyle oluştuğu iddiasıyla ABD'yi 'savaş suçu işlemekten' Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne verdi.
15.03.2025
07:34
37 bin yeni sağlık personeli alınacak
37 bin yeni sağlık personeli alınacak
Sağlık Çalışanları ile İftar Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi verdi. Erdoğan 2025 yılında sağlıkta 37 bin hekim dışı personelin istihdam edileceğini açıkladı.
15.03.2025
07:33
Baysal`dan Bakırhan tepkisi!
Baysal'dan Bakırhan tepkisi! 'Açık bir provokasyondur'
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın 'Kürdistanlılar' hitabına tepki gösteren BİŞHAK Başkanı Vahap Baysal: 'Bu ifadeler birlik ve beraberliğine karşı yapılan açık bir provokasyondur' dedi.
15.03.2025
07:31
Anşin:
Anşin: 'Maaşlar yetersiz, amir baskısı en büyük endişe!'
Türk Sağlık-Sen olarak 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde sağlık camiasının sosyo-ekonomik durumlarını tespit etmek amacıyla internet üzerinden bir anket çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin; 'Sağlık çalışanlarının maaşları yetersiz, amir baskısı en büyük endişeleri' dedi. Anşin, anketin detaylarını ise şöyle sıraladı;
15.03.2025
07:28
Bingöl`de bir ayda 20 bin 998 çağrıdan 6 bini vakaya dönüştü
Bingöl'de bir ayda 20 bin 998 çağrıdan 6 bini vakaya dönüştü
Bingöl'de şubat ayında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan 20 bin 998 çağrıdan 6 bin 15'inin vakaya dönüştüğü kaydedildi. Vakaya dönüşmeyen gereksiz çağrı adedi ise 11 bin 209 olarak açıklandı.
15.03.2025
07:27
IPARD projelerinde kadın eli
IPARD projelerinde kadın eli
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, IPARD III kapsamında 'arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi' tedbirinden kadınların yöneticisi olduğu 9 adet projenin sözleşmeye hak kazandığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın