KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2025 Çarşamba
°C

Covid-19 yeniden hortluyor!

Yaşanan artışın en önemli sebebi 'Hastalık belirtileri görüldüğünde izole olunmaması ve 'grip oldum' denilerek tedbir alınmadan topluma karışıp hastalığın yayılmasına neden olunması' sözleriyle özetlendi.

Covid-19 yeniden hortluyor!
07 TEMMUZ 2022 PERŞEMBE 13:24
3
1453
0
AA aa

Koronavirüs salgını tam bitti derken yaz aylarının ortasında Türkiye'de vaka sayılarında çok ciddi artış yaşanmaya başlandı. Son verilere göre günlük vaka sayısı 8 bine ulaştı. 3 haftada vakalar 5 kat arttı. Bilim insanları, bireysel önlemlere dikkat çekerek, ‘kapalı mekânlarda maskeden vazgeçmeyin' uyarısı yaptı.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı, bilim insanlarının değerlendirdiği haftalık verilerde, son üç haftada vaka sayıları önce yüzde 150, geçen hafta ise yüzde 115 arttı. Bu kapsamda 13-19 Haziran arasında 10 bin 954 olan haftalık vaka sayıları, 20-26 Haziran tarihlerinde 26 bin 635'e, 27 Haziran-3 Temmuz arasında ise 57 bin 113'e yükseldi. Böylece 3 hafta içinde Covid-19 vakaları 5 kat artmış oldu.

BİNGÖL'DE DE VAKALAR ARTIYOR

Yapılan araştırmada Bingöl'de de koronavrüs vakalarında yüzde 20-30 oranında artış görüldüğü belirtildi. Yatan hasta sayısının çok düşük olduğu kaydedilirken, vakalardaki artışın özellikle düğün ve taziyelerden kaynaklı olduğu ifade edildi.

GRİP DEYİP TEST VERİLMEMESİ RİSKTİR

Yaşanan artışın en önemli sebebi “Hastalık belirtileri görüldüğünde izole olunmaması ve ‘grip oldum' denilerek tedbir alınmadan topluma karışıp hastalığın yayılmasına neden olunması” sözleriyle özetlendi.

Semptomlar görüldüğünde test verilmesi ve mutlaka izole olunması gerektiğinin altı çizilirken, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince şu uyarılar da yapıldı: “Birçok kişi semptomlar görülmesine rağmen grip olduğunu savunarak test vermiyor. Nedeni ise bir haftalık karantina süreci. Oysa izolasyon, hastalığın önlenmesindeki en önemli etkendir. Maalesef ‘grip oldum' denilerek izolasyondan kaçınılıyor, hastalığın yayılmasına davetiye çıkarılıyor. Düğün sezonu başladı. Önümüzde bayram var. Grip dahi olunduğunda lütfen kişiler kendilerini izole etsin ve maske, mesafe kuralına uysun. Aksi taktirde başkalarının hastalanmasına sebep olacaklar. Bu konuda lütfen hassasiyet gösterelim. Bingöl'ümüzde büyük bir artış söz konusu değil ama giderek bir artış trendine doğru ilerliyoruz. Lütfen herkes bireysel anlamda tedbirini alsın, hastalık belirtileri olanlar test verip bireysel izolasyonlarını sağlasın.”

Salgının, kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve bağışıklığı baskılanmış kişiler için hala önemli bir tehdit olduğunun da altı çizildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın