KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Çok güçlü bir adayla geliyoruz

Saadet Partisi (SP) Bingöl İl Başkanı Atik Korkutata, çok güçlü, donamlı ve Bingöl'ün toplum önderleri denilen eşraf ve hanedan kişilerin görüşleri alınarak karar verilen bir adayla   seçime gireceklerini söyledi

Çok güçlü bir adayla geliyoruz
15 OCAK 2009 PERŞEMBE 10:25
0
5929
0
AA aa
Bugün genel merkezleri tarafından Ankara'da Refah ve Fazilet Partisi döneminde belediye başkanlığı yapmış kişilere yönelik bir toplantı yapılacağını söyleyen İl Başkanı Korkutata, isim vermeden eski Bingöl belediye Başkanı Bedri Tuğ'dan bahsederek; “ Düşündüğümüz adayımız, ilimizde başkanlık yapmış tecrübe görmüş halkın beğenisini kazanmış, borçlu aldığı belediyeyi paralı bir şekilde devretmiştir. Bu onun artılarıdır. Bizim camiamıza mensuptur. Hiçbir partiye müracaat etmemiştir. Hiçbir yere tevessül etmemiştir. Bizimde sevdiğimiz beğendiğimiz halk tarafından, toplumun kanaat önderleri tarafından kabul gören bir insandır” ifadelerini kullandı
Milli Görüş dönemindeki belediyelerin tümünde “Rüşveti alan da Mel'undur veren de” yazılı büyük levhaların bulunduğunu söyleyen Korkutata; “İşte bu arkadaşımız bu sözü kendisine şiar edinmiş,  bu tecrübeden geçmiş bir simadır. Biz zamanında Van'dan tutunda Edirne'ye kadar hiçbir milletvekilimiz mecliste yokken bile buralarda belediyeleri aldık. Niye aldık İşte bu “Rüşveti alan da  Mel'undur, verende” sözü ile aldık. Ama şimdi bakıyoruz o ifadeyi değiştirmişler “Rüşveti alan da memnun, verende” durumuna getirmişlerdir.  Bu meşakattir, bu delaletler, bu zulmettir. Bu işini ehline vermemektir. Bu hak değil de kuvvet üstünlüğü olanı göreve getirmektir. Biz bunun önüne geçmek için varız, bunun için geliyoruz. Bingöl'ün, memleketin, Müslümanların yoksulun elini tutacak mazlumun yanında olacak, mağdurun sesi ve kolu olacak bu hissiyetlere sahip, bu ilkeleri benimsemiş, önemsemiş bu simamız inşallah Bingöllü bu karanlıktan Saadet Partisi ile kurtaracaktır. İlin şerifi, ilin Emin'i, ilin mükemmeli olacak bir anahtarlarla inşallah o göreve gelecektir” değerlendirmesinde bulundu.  
“Şans bizden yana”
Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde şansın Saadet Partisi'nden yana olduğunu vurgulayan SP İl Başkanı Korkutata, “Niye şans bizden yanadır? Çünkü hükümetin ve belediyenin icraatı ortadadır. Halkımız milletvekilleri, belediye başkanı, il genel ve belediye meclis üyelerinin tümünü bu partiden seçmiştir. Eğer Bingöl'ün şekli, nizamı, yerindeyse, herkes Bingöl'ü gıpta ile takip ediyorsa bizde şüphe ederdik ve burada bizim şansımız yoktur diyecektik. Ama bakıyoruz gıpta değil de herkes isyan ve hüsran gözüyle bakmaktadır. Demek ki bir ilin şerifi, bir ilin belediye ve milletvekilleri emin insanlar olmalıdır. Cebi dikik, kalbi açık, gözü ferasatle dolu bir insana ihtiyaç vardır şu anda. Bu insanda Saadet Partisi'nde mevcuttur. Bizim aday olan insanımız da bu özellikler mevcuttur” dedi.  
“Adayımız çok güçlü ve donanımlıdır”
Çok güçlü, donanımlı ve Bingöl'ün toplum önderleri denilen eşraf ve hanedan kişilerin görüşleri alınarak sundukları adaylarının, halkın layık olduğu, özlemi duyduğu bir insan olarak Bingöl Belediyesi'ni yönetmeye talip olduğunu söyleyen Korkutata; “Zaten halkımızda geçmişte yaptığımız işlerin, bizim teminatımız olduğunun farkındır. Şimdi belediye başkanlığına gidilsin, ey siz belediye çalışanları! Refah döneminde size yapılan veya size başkanlık yapan insandan memnun musunuz? deseniz. Muhakkak ki büyük bir çoğunluğu “Evet memnunduk. Maaşımızı zamanında alıyorduk. Belli bir nizam ve düzen vardı. Haksızlık değil, adalet vardı. Herkesin girebileceği, herkesin rahatlıkla gidip görüşebildiği bir sima vardı. Yoksulun, mağduru elinden tutan bir makam vardı” diyeceklerdir. Bunun aynısını halkımıza sorsak aynı cevabı halkımızda verecektir. İşte bizim geçmişimiz teminatımızdır. İşte bunun için, tekrar o düzeni, o adaleti ve o hizmeti getirmek için geliyoruz” ifadelerini kullandı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın