KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2025 Salı
°C

Çocuklar aileleriyle piknik yaptı

Bingöl Belediyesi tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında uygulanan ‘Oynuyorum, Öğreniyorum’ projesi çerçevesinde kurulan iki çocuk evinde ücretsiz eğitim gören 320 çocuk ve aileleri piknikte buluştu.

Çocuklar aileleriyle piknik yaptı
20 AĞUSTOS 2013 SALI 08:09
0
1478
0
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Projesi (SODES) tarafından desteklenen ‘Oynuyorum, Öğreniyorum' Projesi ile 2 Çocuk Evi kuruldu. 320 çocuğun faydalandığı projede çocukların günlük bütün ihtiyaçları ücretsiz karşılanıyor.

Çocukların hep birlikte oyunlar oynayabilecekleri, arkadaşlık kurabilecekleri merkezler oluşturuldu. Çocuklara, Çocuk Evleri'nde kendi yaş gruplarıyla oyunlar oynatılıyor ve eğitim setleri ile birlikte öğrenmeleri sağlanıyor. Bunun yanı sıra kitap okuma saatleri düzenlenip çocuklara kitap okumanın önemi anlatılıyor.

Yeni Mahalle ve Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde kurulan çocuk evlerinde kendi yaş gruplarındakilerle oyun oynayan 4-10 yaş arası 320 çocuk ve aileleri DSİ Parkı'nda bir araya geldi. Piknikte oyun oynayıp doyasıya eğlenen çocuklar, proje sayesinde hem başarı çıtasını yükselttiklerini, hem de sosyal faaliyetlerle sosyal yönlerini geliştirmiş olduklarını dile getirdiler.

Projenin çocukların gelişimi açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan aileler, “Çocuklarımız burada oynayıp, eğleniyorlar. Çok memnunuz. Bu tür projelerin çoğalmasını istiyoruz. Kalkınma Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, Bingöl Milletvekilimiz Sayın Eşref Taş'a, Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay'a ve emeği geçen yetkililere teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Proje kapsamında önümüzdeki günlerde farklı aktivitelerin ve eğitimlerin yapılacağı kaydedildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.03.2025
02:53
AB`de coğrafi işaretli Bingöl Balı tüm Migros`larda….
AB'de coğrafi işaretli Bingöl Balı tüm Migros'larda….
Zincir market devi Migros'un Bingöl Valiliği ile sürdürülebilir üretimi ve markalaşması için el ele verdiği Bingöl balı için ilk resmi dolum süreci gerçekleştirildi. Bingöl'ün eşsiz doğasında üretilen ve Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili alarak uluslararası düzeyde koruma altına giren Bingöl balı, Türkiye'nin dört bir yanında satılmaya başlanacak.
18.03.2025
02:52
Taslak hazır: Memurlara yeni bir hak geliyor
Taslak hazır: Memurlara yeni bir hak geliyor
Memur anne ve babalar, çocukları ilkokula başlayana kadar yarı zamanlı çalışabilecek. Kanunda yer alan bu hakkın uygulanabilmesi için hükümet 'Aile Yılı' kapsamında yeni bir yönetmelik hazırlıyor. Taslağa son halini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verecek.
18.03.2025
02:51
Doktorlara vergi denetimi! Paralar sekreterde…
Doktorlara vergi denetimi! Paralar sekreterde…
Doktorları mercek altına alan Gelir İdaresi Başkanlığı, 15 milyar TL'lik kazancın gizlendiğini ortaya çıkardı. Yapılan denetimlerde gizlenen paralar, sekreter veya eski eşlerin hesaplarında yakalandı. Maliye'ye yakalanan doktorların çoğu uzlaşmayı tercih etti.
18.03.2025
02:48
Bingöl İHH`dan Ramazan yardımları
Bingöl İHH'dan Ramazan yardımları
'Ramazan Kardeşliğe Çağrı' sloganıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık bin aileye gıda kartı dağıtımı yapacak.
18.03.2025
02:47
Bingöl`de su sorununu yolu trafiğe kapatarak protesto ettiler
Bingöl'de su sorununu yolu trafiğe kapatarak protesto ettiler
Bingöl'de su sıkıntısı yaşayan bir mahalle, duruma tepki gösterip yolu trafiğe kapatarak ateş yaktı.
18.03.2025
02:46
Van`daki Bingöllüler geleneksel iftarda buluştular
Van'daki Bingöllüler geleneksel iftarda buluştular
Dernek yönetimi ve üyelerinin yanı sıra iş insanları, akademisyenler, kamu personelleri ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın