KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Cindoruk, referandumun reddi için hazırlanıyor

Cindoruk, anayasa değişikliğine katkı vermeye hazır olduklarını belirterek, 'Ancak antidemoktarik anayasa değişikliği getirilirse ona karşı çıkarız. Bunu referanduma götürürlerse, o referandumu reddettirmek için elimizden gelen gayreti gösteririz.' dedi.

Cindoruk, referandumun reddi için hazırlanıyor
02 MART 2010 SALI 12:22
0
1518
0
AA aa

DP Genel Başkanı Cindoruk: Referandumu reddettirmek için elimizden geleni yaparız   
 
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, anayasa değişikliğine katkı vermeye hazır olduklarını belirterek, 'Ancak antidemoktarik anayasa değişikliği getirilirse ona karşı çıkarız. Bunu referanduma götürürlerse, o referandumu reddettirmek için elimizden gelen gayreti gösteririz.' dedi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin kadın kollarının düzenlediği toplantıya katıldı. Burada bir konuşma yapan Cindoruk, anayasa değişikliği ile ilgili çalışmaları değerlendirdi. Meclis'teki muhalefet partilerinin bu çalışmaya katılmayacaklarını belirtiklerini hatırlatan Cindoruk, 'Bizim anayasa çalışmalarında tecrübelerimiz var. Anayasa yapmada geçmiş deneyimlerimiz, ustalığımız var. Bu katkıyı verirken, sadece onların teklifleri ile değil, kendi sınırlarımız içinde oluşturduğumuz düşüncelerle bu katkıyı sağlayacağız.' diye konuştu.

Parlamento'nun 'arızalı' olduğunu ileri süren Cindoruk, 'Milli iradeyi tam yansıtmaz. Ancak bu parlamento yasa yapıyorsa, anayasa da yapabilir.' ifadesini kullandı. Siyasette önemli olanın, zorluk çıkarmak değil, kolaylık ortaya koymak olduğunu söyleyen Cindoruk, şöyle devam etti: 'Biz o kolaylığı ortaya koymaya hazırız. Ama bir şartımız var. Antidemokratik anayasa değişikliği getirilirse ona karşı çıkarız. Bunu referanduma götürürlerse, o referandumu da reddettirmek için elimizden gelen gayreti gösteririz. Ama unutmayın ki, referandum da demokratik bir kurumdur, Anayasal bir kurumdur. Çok tehlikelidir. Kullananın elinde de patlayabilir. Gelin bunu Parlamento'da hepimizin katkısı ile anayasayı değiştirelim, demokratikleştirelim. Ama bir şeyi yapmakta ısrarcı olacağız o da temsilde adalettir. Temsilde adalet olmazsa anayasada da adalet olmaz.'

Öte yandan, kadın kolları üyesi kadınların Cindoruk'a yoğun ilgi gösterdiği ve fotoğraf çektirdiği görüldü. Bir partili kadın ise Cindoruk'un elini öptü.

CİHAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın