KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Çiftçilere destek sürüyor!

Bingöl'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde çiftçilere yüzde 50 hibeyle yem bitkileri tohumu dağıtıldı.

Çiftçilere destek sürüyor!
31 MART 2022 PERŞEMBE 16:05
7
1810
1
AA aa

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2022 yılı bahar döneminde Çayır Islah ve Amenajman Projesi kapsamında 15 ton 500 kilo Yonca tohumu ve bin 500 torba Silajlık Mısır tohumunu, yüzde 50 hibe desteği ile çiftçilere dağıttı.

Tohum dağıtımına ilişkin açıklamada bulunan İl Müdürü Bahadır, 2021 yılında 440 çiftçiye Yem Bitkileri Desteği kapsamında 1 milyon 151 bin TL destekleme ödemesi yapıldığını söyledi.

Bahadır, “İlimizde son yıllarda Bakanlığımız hibe desteği ile çiftçilerimize vermiş olduğumuz hibeli yem bitkileri tohumu dağıtımı neticesinde yem bitkileri üretimi alanlarımızda önemli bir artış olmuştur.  2021 yılında 1500 torba silajlık mısır, 40.830 kg Yonca, 588 kg Korunga, 20.000 kg Macar Fiğ, 20.300 kg Haymix ve 200 kg Yem bezelyesi tohumu %50 hibeli olarak 828 çiftçimize dağıtılmıştır. Dağıtımı yapılan toplam 114.573 kg yem bitkisi tohumu ile 20 bin 297 dekar alanda 80 bin ton 778 kg yem bitkisi üretimi gerçekleştirilmiştir. 2021 yılında yonca eken çiftçilerimize dekara 90 TL silajlık mısır eken çiftçilerimize dekara 100 TL ve tek yıllık yem bitkisi eken çiftçilerimize ise dekara 60 TL destek verilmiştir. 2021 yılında İlimiz genelinde 440 çiftçimize Yem Bitkileri Desteği kapsamında 1.151.053,00 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Bugün dağıtımını gerçekleştirdiğimiz yem bitkisi tohumları ile ilimizin gelişmekte olan hayvancılığının en temel ihtiyacı olan kaliteli kaba yem ihtiyacının önemli bir kısmını ve daha fazla çiftçimizin yem bitkileri desteğinden faydalanmasını hedeflemekteyiz. Dağıtımını yaptığımız tohumlar ilimiz hayvancılığının gelişmesinde önemli bir rol oynayacaktır. 2022 yılı üretim sezonun tüm çiftçilerimize hayırlı, bereketli bol kazançlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91125)
01 Nisan 2022 Cuma 13:13
herkesten yüksekte duran kim :)))
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın