KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Chp'den şahin'e dokunulmazlık sorusu

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e, Anayasa değişikliğine dokunulmazlıkların da alınması için girişimde bulunup bulunmayacağını sordu.

Chp`den şahin`e dokunulmazlık sorusu
29 MART 2010 PAZARTESİ 14:49
0
1517
0
AA aa

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e, Anayasa değişikliğine dokunulmazlıkların da alınması için girişimde bulunup bulunmayacağını sordu.

TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Ayhan, ihaleye fesat karıştırmak, özel evrakta sahtecilik, zimmet, kalpazanlık, dolandırıcılık, görevi suistimal, tecavüz, hırsızlık, naylon fatura gibi suçlardan dolayı bağımsız yargı organlarında hakkında soruşturma ve kovuşturma açılan, yasama dokunulmazlığı kaldırılması talep edilen milletvekillerinin kimler olduğu konusunda bilgi istedi.

Bu milletvekillerinden kaçının AK Parti döneminde bakan, Başbakan ya da parti yönetiminde görev aldığını soran Ayhan, ''Adi suçlardan dolayı vatandaş yargılanıp hesap verirken, milletvekili, bakan ve başbakanların yargılanamaması ve hesap verememesi, Anayasanın eşitlik ilkesine uygun mu? Anayasa değişikliği görüşülmeden önce, topluma hesap veren ahlakı, erdemi ve temiz siyaseti hakim kılan hukuksal yapının tesisi için girişiminiz olacak mı?'' dedi.

Ayhan, düşünce ve ifade özgürlüğü dışındaki suçlarda dokunulmazlığı kaldırmak için Meclis Başkanlığı tarafından bugüne kadar yürütülmüş herhangi bir çalışma olup olmadığını da sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde ise Ayhan, ''Borcunu ödeyemeyen çiftçilere hapis yolunun gözükmesi AKP hükümetinin yanlış ekonomi politikalarının sonucu mudur? Hükümet, icralık duruma düşen ve haklarında hapis cezası verilen çiftçi sayısını biliyor mu?'' dedi.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız da Başbakan Erdoğan'a, ''Anayasa değişiklikleri gerçekleştiğinde Türkiye'de işsiz, köylü, işçi, memur, emekli, küçük esnaf ve sanatkarın durumunun ne olacağını, darbe ve cunta iddialarının bitip bitmeyeceğini'' sordu.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın