KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

Ceviz hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü

Bingöl'de başlıca tarım ürünleri arasında yer alana cevizin hasadı, sonbaharın gelmesiyle birlikte başladı. Geçtiğimiz yıla nazaran hasadın bol olması üreticinin yüzünü güldürdü.

Ceviz hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü
06 EKİM 2019 PAZAR 19:50
9
5803
6
AA aa

Bingöl Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü'nün desteği ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hazırlanan “5 yılda 500 bin ceviz fidanı” projesi kapsamında çiftçiye yüzde 70 hibeyle dağıtılan ceviz fidanlarının hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü. Kentin birçok yerinde geçim kaynağı olarak satılan cevizlerin sonbaharın gelmesiyle hasadına başlandı. Kilosunun 30 TL arasında satıldığı cevizlerin verimi geçen yıla göre bu yıl arttı.

İl genelinde 197 bin 500 ceviz fidanını toprakla buluşturduklarını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, 283 kapama ceviz bahçesinin olduğunu belirtti.

Hedeflerinin 500 bin fidanı toprakla buluşturmak olduğunu aktaran Bahadır, “Bingöl geçmişte ceviz popülasyonunun yoğun olduğu alanlardan biriydi ancak kırsaldan kentlere göçlerin olmasından dolayı zamanla cevizde ciddi oranda azalma meydana geldi. Yapmış olduğumuz projeler kapsamında son 5 yıl içinde 197 bin 500 ceviz fidanını çiftçilerimize yüzde 70 hibeyle gerçekleştirdik. Bu anlamda da kent genelinde 283 adet kapama ceviz bahçesi oluşturduk. İnşallah bu ceviz üretimini tüm il geneline yayarak 500 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Merkeze bağlı Yamaç bölgesi Guldar köyündeki bahçesine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden aldığı yüzde 70 hibeli 75 adet ceviz fidanını 5 dönümlük alana diken çiftçi Ramazan Bozoba'da fidanlarından verim almaya başladı.

Bir adet ağaçtan yaklaşık 6-7 kilogram ceviz elde ettiğini dile getiren Bozoba, “2015 yılında tarıma başvurdum ve yaklaşık 5 dönümlük tarlam için 75 adet ceviz fidanı aldım. Yıllardır bu işle uğraşıyorum. Fidanlarımızdan yavaş yavaş verim almaya başladım. Bir ağaçtan ortalama 7 kilogram ürün elde ediyorum ve seneler geçtikçe verimin artacağına inanıyorum. İnşallah daha büyük bir gelir kapısı olacak bizim için” dedi.

Üretim yapmak isteyenler ceviz fidanı eklemelerini tavsiye eden Bozoba, “İşi olmayan veya üretim yapmak isteyenler için ideal bir iş olarak da görüyorum. İnşallah ilimiz, ileri zamanlarda ceviz üretiminde hem yurt içinde hem de yurt dışına önemli bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51290)
07 Ekim 2019 Pazartesi 17:27
Yaş ceviz 17 kuru ceviz 30 TL Bursa
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51286)
07 Ekim 2019 Pazartesi 12:36
Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur.Yazık ki Bingöl de hala Bingöl ün cevizi satılırken neymiş Bitlis ceviziymiş adilcevaz cevizini daha Bingöl de görmedim birşeyi de eleştirmeyin be kardeşim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51281)
07 Ekim 2019 Pazartesi 10:55
Çam agaçlarının yerine,
meyve veren fidanları toprakla buluşturalım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51279)
07 Ekim 2019 Pazartesi 10:36
bana tenekesi 250 tl dedi ramazan bey biz ceviz yemeyelim diye ellerinden geleni yapıyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51264)
07 Ekim 2019 Pazartesi 01:07
Yaş cevizi 30tl den satıyorlar, Allahtan korkun biraz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51259)
06 Ekim 2019 Pazar 23:31
Bingölün doğrudürüst ceviz hadası yapılmadı bu tespite sadece guldarlı vatandaşın 75 fidanındanmı vardınız oysa 200 bin fidandan bahsediyorsunuz.bir aydır bingölde bitlis cevizi satılıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51327)
08 Ekim 2019 Salı 14:34
@Misafir Kullanıcı Millete yüksek fiyattan mal satmak ne zamandan beri, çiftçiyi destekleme olmuş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51293)
07 Ekim 2019 Pazartesi 21:14
@Misafir Kullanıcı yerli üretimin desteklenmesi adına 250 de verilir 300 tl de.tebrik ediyorum ramazan beyi.
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
22.06.2026
13:02
Bingöl`de Yaz Kur`an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl İl Müftülüğü, 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları takvimini açıkladı. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek eğitimler, 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın