KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mart 2025 Pazar
°C

Çapakçur'da son aşama

Çapakçur Köprüsü proje çalışmalarında sona gelindiğini bildiren Karayolları 8. Bölge Müdürü Ödendi: “Yeni projede köprüyü kazıklı sistemle yapma kararı aldık. Mahalleler arası bağlantıyı da köprünün altından vereceğiz. Eğimleri iyice azaltarak yüzde 1,5’e indirdik. Uzunluk neredeyse 600 metreye çıktı. Projenin şuan son aşamasına geldik. 2014 sonuna kadar yapım ihalesi de gerçekleştirilecek”

Çapakçur`da son aşama
20 EKİM 2014 PAZARTESİ 19:58
0
4352
1
AA aa

Bingöl Valiliği 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İl Valisi İbrahim Taşyapan başkanlığında, dün saat 14.00'da valilik salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Taşyapan, Bingöl'de 2014 yılı içerisinde 400 milyon liralık yatırım yapıldığını belirterek, 531 projeden 150'sinin tamamlandığını söyledi.

Taşyapan, projelere ilişkin: “Bunların toplam proje değerleri 4 milyar 403 milyondur. 236 tanesi devam ediyor, 77 tanesi ihale aşamasında ve 68 projeye ise bir takım sebeplerle başlanamadı. Bu yıl tahsis edilen ödenek 625 milyon liranın 400 milyon lirasını harcamış durumdayız. 1 Ocak 2014'ten bugüne Bingöl'de 400 milyonluk yatırım gerçekleşmiş oldu” dedi.

EN FAZLA ENERJİYE, EN AZ EĞİTİME

2014 yılında 625 milyon lira olan ödenek tutarının 400 milyon lirasının harcandığını anlatan Taşyapan: “Kalan ödeneklerimizi de yılsonuna kadar iyi bir şekilde takip ederek hizmetler için kullanacağız. Bu projelerimizin yoğun kısmı enerji sektöründeki projeler. Enerji sektörü toplam yatırımlarımız içerisinde yüzde 45 seviyesindedir. İkinci olarak yüzde 40 ilke ulaştırma projeleri gelmektedir. Tarım ve sulama yüzde 6, eğitim ise yatırımların yüzde 4'ünü oluşturmaktadır” dedi.

Vali Taşyapan, konuşmasının ardından kurum amirlerine faaliyetlerini anlatmaları için söz hakkı verdi.

KARAYOLLARI 14 PROJEDEN 2'SİNİ BİTİREBİLDİ!

Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Ödendi, Bingöl'ün toplam proje tutarının 1 milyar 157 milyon 916 bin lira olduğunu belirterek: “Önceki yıllarda 22 milyon 809 bin lira harcanmıştır. Sene başı ödeneği 30 milyon 703 bin lira olup 10 milyon 632 bin lira ile 41 milyon 335 bin lira harcanmıştır. 14 adet projemizde 2 adedi bitmiş, 8 adedi devam etmekte, 4 adet projemize ise henüz başlanamamıştır” dedi.

“ÇAPAKÇUR PROJESİ YENİLENDİ, İHALE YILSONUNDA”

Çapakçur Köprüsü için proje çalışmalarının devam ettiğini anlatan Özendi: “Çapakçur Köprüsü proje ihalesi Bölge Müdürlüğümüzce yapılmış olup proje çalışmaları devam etmektedir. 2 x 400 metre uzunluğundaki projenin 2014 yılında proje yapım çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlanmıştır. Eski projede köprü girişlerinde alt geçitler projelendirmiştik; ancak yeni projede köprüyü kazıklı sistemle yapma kararı aldık. Mahalleler arası bağlantıyı da köprünün altından vereceğiz. Şuan ki köprü yüzde 8 eğimle inip, yüzde 8 eğimle çıkıyor. Biz projelendirdiğimizde bu eğimi yüzde 4'e düşürmüştük bu sayede 400 metrelik bir köprü ortaya çıktı. Son yaptığımız değişiklikle eğimleri iyice azaltarak yüzde 1,5 eğime indirdik. Bu eğimde olması gereken bir şey, yağan yağmurun zeminde kalmaması için gerekli. Tüm Bingöllülerin yıllardır ‘dümdüz olsun' dedikleri gibi çok müthiş bir köprü çıktı ortaya. Uzunluk neredeyse 600 metreye çıktı. Projenin şuan son aşamasına geldik” dedi.

Özendi, Çapakçur Köprüsü'nün ihalesinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılı sonuna kadar ihale edileceğini belirtti.

Havalimanı kavşağı ve sanayi bağlantısını sağlayan Çevreyolu çalışmalarının süratle devam ettiğini belirten Özendi: “Bu yolun yapımı için çift yönlü giriş yaptık. Hem Havalimanı kavşağı hemde Berti lokantası noktasında çalışmalar devam ediyor; ancak 5-6 parselde kamulaştırma sorunu var. Şuan bu sorunun aşılması için çabalıyoruz” dedi.

Toplantıya, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcısı Muharrem Eligül, Bölge Müdürleri, Oda Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile kurum amirleri katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
h. hüseyin (@Misafir_17967)
22 Ekim 2014 Çarşamba 09:38
ha gayret az kaldı. millet bir seferde tüneller yollar yapıyor. bingöl siyasileri on yıldır iki ayaklı bir köprü dikemediler.
09.03.2025
06:14
Terör suçundan 2 yıl firariydi! Yakalandı!
Terör suçundan 2 yıl firariydi! Yakalandı!
Bingöl Valiliği, PKK/KCK suçundan yaklaşık 2 yıldır firari olarak aranan ve hakkında 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsın yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiğini bildirdi. Şahsın 80 yaşında oluşuna dikkat çeken Milletvekili Hülakü ise tepki gösterdi; 'Ne vicdani ne de insani açıdan kabul edilemez!'
09.03.2025
06:13
Bingöl Belediyesi`nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`ne özel program
Bingöl Belediyesi'nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel program
Başkan Arıkan; 'Kadın annedir, annelik yönüyle gelecek ve yeni nesillere yön verendir. O yüzden kadınlara yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin asli görevidir.'
09.03.2025
06:11
Sahne Zazaca Konuşuyor
Sahne Zazaca Konuşuyor
Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Emre Bulşu'nun girişimi ve Bingöl Valiliği'nin desteğiyle Zazaca Tiyatro Sahnesi hayata geçiriliyor.
09.03.2025
06:10
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tam da günün de ilan edildi
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tam da günün de ilan edildi
Bingöl'de kadınların kent yönetiminde daha etkin rol almasını sağlamak amacıyla Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi kuruldu. Yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleşen genel kurulda Kadın Meclisi tek listeyle Av. Meryem Başçi seçildi. Meclisin kuruluşu ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kamuoyuna duyuruldu.
09.03.2025
06:08
Bingöl`de kadın jandarmalardan 8 Mart ziyareti
Bingöl'de kadın jandarmalardan 8 Mart ziyareti
Bingöl'de kadın Jandarma personelleri, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Yedisu Bölge Yatılı Okulu'ndaki kadın öğretmenleri ve Gelinpertek köyündeki kadınları karanfil ile kutlayarak, Kadın Destek (KADES) uygulaması hakkında bilgilendirme yaptı.
09.03.2025
06:07
AK Kadınlardan `eşitlik` vurgusu
AK Kadınlardan 'eşitlik' vurgusu
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanlığı'nca yapılan açıklamada: 'AK Parti olarak bizler kadınların bireysel özgürlükleri ve sosyal hayattaki varlıkları için gösterdikleri çabayı, bir lütuf değil, bir 'hak mücadelesi' olarak görüyoruz. AK Parti olarak, kadın haklarına ve eşitliklerine yönelik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın