KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Canlı bombanın kanında 'hitler eroini

Bingöl'deki kadın canlı bomba ile Antalya'daki erkek canlı bombanın kanlarında, uyarıcı ve cesaret verici olarak kullanılan amfetamin ve metamfetamin maddeleri bulundu. İki uyarıcı da İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi diktatörü Hitler tarafından Alman askerlere veriliyordu.

Canlı bombanın kanında `hitler eroini
09 KASIM 2011 ÇARŞAMBA 16:50
0
5306
2
AA aa

Bingöl'de geçen 29 Ekim'de onlarca kişinin bulunduğu cadde üzerindeki bombayı patlatan 31 yaşındaki "Rohani" kod adlı canlı bomba Nazlı Görer, 2 kişinin ölümüne, 21 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde ise geçen 30 Eylül'de jandarma karakolu önünde üzerindeki bombayı patlatarak ölen "Amed" kod adlı canlı bomba Rezzan Balta, biri uzman çavuş 3 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Saldırılardan sonra 2 canlı bombanın otopsilerinde ilginç bulgulara rastlandı. Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi tarafından yapılan incelemelerde, Nazlı Görer'in kanında amfetamin, Rezzan Balta'nın kanında ise metamfetamin maddeleri bulundu.

4 GÜN UYUTMUYOR

Adrenalin etkisi gösteren bir uyarıcı türü olan amfetamin, merkezi sinir sisteminde güçlü bir uyarıcı etki yaparak doping etkisi yaratıyor. Böylece uyuma hissini ortadan kaldırarak cesaret veren amfetamin, uyanıklık, kendine güven, iyi hissetme dayanma gücü oluşturuyor.

Yemek ihtiyacını da azaltan amfetamin, ilk defa 1927'de kullanılmaya başlandı. Dünyanın en etkili uyuşturucu maddelerinden olan ve "Hitler eroini" olarak bilinen metamfetamin de katı kristal biçimde imal ediliyor.

Metamfetamin, amfetamin ile yakın özellikler göstermesine rağmen beyinde daha fazla etki yaratıyor.

Uzmanlar, eroinden 7 kat daha güçlü olan bu uyuşturucuyu alan kişinin kendini olağanüstü cesaretli hissettiğini ve 4 gün hiç uyumadan ayakta kalabildiğini kaydetti. Laboratuvar ortamında üretilen, bazı uyarıcı ve cesaret verici haplarda da kullanılan anfetamin ve metamfetamin, Nazi diktatörü Adolf Hitler tarafından II. Dünya Savaşı sırasında Alman askerlerine yoğun olarak dağıtılıyordu. Böylece askerlerin neredeyse hiç uyumadan, kendilerini hep enerjik ve güçlü hissetmeleri, cesaretle savaşmaları amaçlanıyordu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
yalova12@hotmail.com (@Misafir_7140)
11 Kasım 2011 Cuma 08:15
idreis baluken beye bingölü kana bulayanların taziyesine gitmek nasıl bir duygu sizde hiçmi insanlık kalmadı sivillerin içine dalıp bomba patlatan kişinin evine gitmeye utanmıyorsunuz idris bey barış ve demokrasiden söz ediyorsunuz bu olsa gerek katliam yapanları onore etmek apo canisine iradenizi teslim etmişsiniz allaha havale ettim sizi
zaza (@Misafir_7119)
10 Kasım 2011 Perşembe 14:29
İnsanların nasıl robotlaştırıldığının ispatı. Kendi çocuklarına versinler bu uyarıcıları. Ağa beyleri. İnsanları canavarlaştıran zihniyete lanet olsun.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın