KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Camiler ve din görevlileri haftası

Hafta nedeniyle İl Müftüsü Hasan Çağlar ve Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik ve beraberlerindeki heyet Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Camiler ve din görevlileri haftası
03 EKİM 2007 ÇARŞAMBA 04:41
0
744
0
AA aa
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 1-,7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle Bingöl'de de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Hafta kapsamında çeşitli ziyaret ve etkinlikler düzenleyen Bingöl Müftülüğü, ilk ziyareti Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz'a yaptı.
Haftanın önemine ilişkin konuşmaların ve müftülük faaliyetlerinin konuşulduğu ziyaretin, hafta içerisinde diğer kurum amirlerine de yapılacağı öğrenildi.
Ziyaret sonrası haftanın önemine ilişkin bir açıklamada bulunan Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, her Ekim ayının ilk haftasının“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlandığını belirtti.
Çelik: “Yeryüzünde ilk yapılan Mescid, Mekke'deki Mescid-i Harem'dir. Hz. Muhammed (sav)'in ilk yaptığı mescid ise Medine yakınlarındaki Kûba Mescidi'dir. Daha sonra Madine-i Münevvere'de Mescid-i Nebevvi'ye inşa etmiştir. Mukaddes kaynaklarımız olan Kur'an ve Sünnette camilerin yapımına, bakımına, temizliğine ve cemaatine çok önem verilmiştir. Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namaz kılıp, zekât veren ve sadece Allah'tan korkan kimselerin imar edeceği, Allah için bir mescit yapana, Allah'ın da o kimse için cennette bir köşk bina edeceği, buna karşılık Allah'ın mescidlerinde Allah'ın adının anılmasına ve mescidlerin harap olmasına çalışanların en zalim kimseler olduğu bildirilmiştir. İslam dini insanlığa içtimai olgunluk, yardımlaşma, dayanışma, nezaket birlik ve beraberlik hasletleri kazandırmayı hedef almıştır. Camiler bu güzel hasletlerin toplu halde ve daha güzel bir şekilde öğretildiği birer eğitim merkezleridir. Zira Müslümanlar hiçbir fark gözetmeden camide toplanarak aynı ibadeti yaparlar” diye konuştu.
Din görevlilerinin bu önemli vazifeyi ve yüklendikleri sorumluluğu cami içinde ve toplumda yerine getirmek için büyük bir çaba sarf ettiğini ifade eden Çelik: “Haftamızın camiamıza, cemaatimize ve toplumumuza hayırlar getirmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Hafta etkinliklerinin ziyaretlerle sınırlı kalmayacağını dile getiren çelik, 06 Ekim 2007 günü saat: 13.30'da Belediye Konferans Salonunda bir konferans düzenleyeceklerini söyledi.
 “Müslüman Olarak Problemlerimiz ve Çözüm Yoları” konulu konferansa konuşmacı olarak Doç. Dr. Nurettin Turgay'ın katılacağını vurgulayan çelik, tüm Bingöl halkının konferansa davetli olduğunu sözlerine ekledi.



BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
13.07.2026
01:48
Solhan`daki GES Projesi Halkın Görüşüne Sunulacak
Solhan'daki GES Projesi Halkın Görüşüne Sunulacak
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yapılması planlanan Kaynak Güneş Enerji Santrali (GES) ve Elektrik Depolama Tesisi projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci kapsamında halkın katılımı toplantısı düzenlenecek.
13.07.2026
01:46
Ilıcalar Belediyesi çevre düzenlemesi için ihaleye çıkıyor
Ilıcalar Belediyesi çevre düzenlemesi için ihaleye çıkıyor
Ilıcalar Belde Belediyesi, taş duvar, kilitli parke, kamelya ve çevre düzenlemesini kapsayan yapım işi için 22 Temmuz'da ihaleye çıkacak. Çalışmaların 90 gün içinde tamamlanması planlanıyor.
12.07.2026
22:10
Bingöl`de maden faaliyetlerine tepki:
Bingöl'de maden faaliyetlerine tepki: 'Toprağımızı ve suyumuzu savunacağız'
Kiğı'da bir araya gelen çevre platformları ve sivil toplum kuruluşları, Bingöl'de yürütülen ve planlanan madencilik faaliyetlerine tepki gösterdi. Platform temsilcileri, doğa ve su kaynaklarının tehdit altında olduğunu savunarak hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.
12.07.2026
22:08
`Kürt böreğinin mucidi` Rengo Mehmet`in büstü doğduğu köyde açıldı
'Kürt böreğinin mucidi' Rengo Mehmet'in büstü doğduğu köyde açıldı
Kürt böreğinin mucidi olarak bilinen ve 'Rengo Mehmet' lakabıyla tanınan Mehmet Alkan'ın büstü, Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı doğduğu Billice köyünde düzenlenen törenle açıldı. Programda katılımcılara Kürt böreği ikram edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın