KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Camii avlusu kirli sular altında kaldı

Bingöl merkez Aşağıçarşı semtindeki İsfahan Bey Camii’nin avlusu, çevredeki hayvan barınaklarından geldiği belirtilen kirli sular altında kaldı.

Camii avlusu kirli sular altında kaldı
14 AĞUSTOS 2013 ÇARŞAMBA 05:33
0
1808
0
AA aa

Bingöl'ün eski yerleşim yeri olan Çapakçur Deresi'ndeki Aşağı Çarşı Mahallesi'nde bulunan hayvan han ve ağıllarından geldiği belirtilen lağım suları, İsfahan Bey Camiinin avlusunu bastı. Cami cemaatinin büyük rahatsızlığına neden olan kirli sular için gerekli önlemlerin alınmasını isteyen vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti.

İsfahan Bey Camiinin altından geçen su arkına duyarsız kişiler tarafından atılan çöpler ile hayvan han ve ağılarından dökülen tezekler, su arkının tıkanmasına neden oldu. Tıkanan arklardaki kirli sular cami avlusuna akarak büyük bir kirliliğe neden oldu.

Camii avlusunda biriken kirli sular başta camii cemaati olmak üzere mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Hayvan ahırlarının Mahalle içlerinde bulunmasından duydukları rahatsızlıkları dile getiren vatandaşlar, mahallelerinde oluşan kirlilikten dolayı sağlıklarının olumsuz etkilendiğini ifade ettiler.

Mahalle sakinleri, "Bahçe ve bostanları sulamak için burada geçen temiz su arkına ahır sahipleri tarafından ahırlardan alınan hayvan pislikleri atılıyor ve ark kirletiliyor.

Temiz su arkı hayvan pisliğiyle kirletildiği için bahçe ve bostanlardaki ekinler zarar görüyor ve kuruyor. Bu konuda, Belediyenin buna 'dur' demesi lazım. Kanuni olarak ne gerekiyorsa yapılması gerekir. Yerleşim yerinde bulunan hayvan ahırlarının biran önce mahalle dışına çıkarılması için yetkililerin harekete geçmesi lazım." İfadelerini kullandılar. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın