KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2025 Salı
°C

Cami cemaatinden örnek uygulama

Simani Mahallesi’nde, cami cemaati tarafından örnek bir uygulama başlatıldı. Cemaatte bulunan hayırseverler tarafından haftada bir gün camiye gelen Genç ve yaşlıların kaynaşması için ziyafet veriliyor.

Cami cemaatinden örnek uygulama
09 ŞUBAT 2016 SALI 23:54
0
2138
0
AA aa

Simani Mahalle camisinde yapılan programa bölgenin tanınmış alimlerinden İTTİHAD üyesi Molla Sahap Korkutata, Simani Cami İmam Hatibi Zeki Polat ve Cami cemaatinden Yaşlı ve Gençler katıldı.

‘BİR ARAYA GELMEMİZ İSLAMİ KARDEŞLİĞİN BİR GÖSTERGESİDİR'

Caminin taziye bölümünde yapılan ziyafetten sonra Molla Sahap Korkutata, Simani Cami İmam Hatibi Zeki Polat kısa birer konuşma yaptı.

Burada bir araya gelmemiz İslami kardeşliğin bir göstergesi olduğunu ifade eden Korkutata, bu gibi programlar sadece yemek için bir araya gelinmiyor. Yaşlı ve Gençlerimiz burada bir aradalar. Müslümanların daima birlik ve beraberlik içinde hareket etmelidir. Gençlerimize sahip çıkarak, böyle güzel yere camilere getirip İslami ahlakla ahlaklanmasını sağlamalıyız. Toplumun huzurlu olması ve bir ve beraber olarak yaşamasının en önemli teminatı İslam kardeşliğimizin gereğini yerine getirmekle olur. Cenabı Allah bu Camilerimizi Yaşlı, Gençler ve çocuklarımızla tıklım tıklım doldursun. Bir elimizde Kuran ve bir elimizde Sünnet olsun onları en güzel şekilde yaşamayı bize nasip etsin inşallah” diye konuştu.

‘MÜSLÜMANLAR BİR ARAYA GELİP BİRBİRİNDEN HİKMET ALMALIDIR'

Bir araya gelmemizin güzel bir tablo olduğunun altını çizen Simani Cami İmam Hatibi Zeki Polat, “bu kardeşlik tablosunu çok özlemiştik. Müslümanlar bir araya gelip birbirinden hikmet almalıdır. Müslümanlar olarak ihmal ettiğimiz İslam'ın güzelliklerine yavaş yavaş dönüş yapıyoruz. Aslımıza dönmemiz lazım. Rabbim hayır yolunda bizleri muvaffak kılsın ve çok daha güzel işler yapmayı hepimize nasip etsin. Özelikle Gençlerimize kıymet vermemiz gerekir. Onları İslam'ın güzellikleriyle tanıştırmamız lazım. Biz çocuklarımıza sahip çıkmasak, başkaları onları batıl davaları için kullanır. Gençlerimiz geleceğimizdir, onların ahretini ve dünyalarını düşünmemiz gerekir. Müslümanlar, olarak herkes görevini unutmadan, Allah'ın rızasını kazanmak için gece-gündüz durmadan gayret etmesi lazım” şeklinde konuştu. (İLKHA) 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.02.2025
17:53
Açıkbaş:
Açıkbaş: 'Planlamalar gelecek öngörüsünden yoksun!'
Bingöl'deki bazı yatırımların gecikmesinin ciddi mağduriyet oluşturduğunu belirten Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş; 'Kamu yatırımlarıyla ilgili müjdeler çok ama somut bir gelişme yok. Ayrıca kamu yatırımlarında gelecek öngörüsü yok. Tüm yatırımları şehrin içine sıkıştırılıyor. Artık nefes aldırmak gerekmiyor mu?' eleştirisinde bulundu.
25.02.2025
12:47
Bingöl Umut Kervanı, Ramazan yardımlarına başladı
Bingöl Umut Kervanı, Ramazan yardımlarına başladı
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı), Ramazan ayında ihtiyaç sahibi, fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere gıda yardımlarının dağıtımına başladı.
25.02.2025
12:15
THY`den Bingöl`e seferlerine Ramazan ayarı
THY'den Bingöl'e seferlerine Ramazan ayarı
Haftanın 7 günü Bingöl'e sefer yapan Türk Hava Yolları, Ramazan ayı nedeniyle sefer sayısını 5'e indirdi.
25.02.2025
11:53
Bingöl`de iki haftada 72 firari yakalandı
Bingöl'de iki haftada 72 firari yakalandı
Bingöl'de güvenlik güçlerince 2 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda 170 bin kişi sorgulanırken 72 firari ise yakalandı.
25.02.2025
11:52
Bingöl`de hastalanan yaşlı adam ambulans helikopterle Erzurum`a sevk edildi
Bingöl'de hastalanan yaşlı adam ambulans helikopterle Erzurum'a sevk edildi
Bingöl'de rahatsızlanan KOAH hastası yaşlı adam, ambulans helikopterle Erzurum'a sevk edildi.
25.02.2025
11:44
Karlıova buz tuttu, iş yerleri kepenk kapattı
Karlıova buz tuttu, iş yerleri kepenk kapattı
Hava sıcaklığının eksi 20 dereceleri gördüğü Bingöl'ün Karlıova ilçesi adeta buz tuttu. Dondurucu soğuklar nedeniyle bazı esnaf kepenk kapattı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın