KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Bütün van bingöl'ü konuşuyor

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş, “Van’a yardım gönderen iller arasında Bingöl’ün ismi inanılmaz derece de ön planda. Bingöl halkı adeta yardım olup yağdı. Bütün Van bunu konuşuyor” dedi.

Bütün van bingöl`ü konuşuyor
27 EKİM 2011 PERŞEMBE 20:41
0
3515
3
AA aa

Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğünde ki depremin ardından afet bölgesine ilk yetişen ekip olan AKUT Bingöl Birimi Bingöl'e döndü.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birim Başkanı Ateş, 23 Ekim 2011 tarihinde Van'da meydana gelen depremin ardından afet bölgesine yetişen ilk ekip olduklarını söyleyerek, enkaz altında 7 kişiyi sağ olarak kurtarmayı başardıklarını ifade etti.

Depremin meydana geldiği saat 13.41'de dağda eğitimde olduklarını belirten Ateş, deprem haberini alır almaz hazırlıklara başladıklarını ve saat 19.30'da Erciş'e varan ilk ekip olduklarını kaydetti.

Deprem bölgesine vardıklarında inanılmaz bir görüntünün olduğunu söyleyen Ateş, elektriklerin kesik olduğunu ve yetkili olarak ilk Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile karşılaştıklarını dile getirdi.

Bakan Yılmaz'ın deprem bölgesinde kendilerine her türlü manevi desteği verdiğini belirten Ateş, Vali Mustafa Hakan Güvençer'in de kendilerini telefonla arayıp destek olduğunu kaydetti.

“BÜTÜN VAN BİNGÖL'Ü KONUŞUYOR”

Arama kurtarma çalışmalarına başladıkları andan itibaren 20 kişilik ekip olarak toplam 72 saat hiç uyumadıklarını belirten Ateş, 4 gün boyunca kaldıkları Erciş'te feci bir görüntünün olduğunu ve en fazla çadıra ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Ateş, “ Erciş'te dayanılmaz bir görüntü var. Yiyecek ve içecek konusunda hiçbir sıkıntı yok, ancak giysi, çadır ve battaniye ihtiyacı var. Benim dikkatimi çeken çok önemli bir ayrıntı oldu. Van'a yardım gönderen iller arasında Bingöl'ün ismi inanılmaz derece de ön planda. Bingöl halkı adeta yardım olup yağdı. Bütün Van bunu konuşuyor. Bingöl halkının böylesine müthiş bir yardım duyarlılığını göstermesi bizleri orada gururlandırdı. Her yerde Bingöl'ü konuşuyorlar. Bir deprem bölgesi olan Bingöl'ün bu duyarlılığı örnek teşkil etmesini diliyorum” dedi.

“YAKINLARI ENKAZ ALTINDA OLANLAR BİNGÖL EKİBİNİ İSTİYORDU”

Deprem bölgesinde organizasyon konusunda sıkıntılar olduğunu belirten Ateş, koordinasyonsuzluk haricinde diğer işleyişlerde sorun olmadığını kaydetti.

Tüm bölgelerden toplam 16 AKUT ekibinin arama kurtarma faaliyetlerine katıldığını ifade eden Ateş, şöyle konuştu:

“ Yakınları enkaz altında kalanlar kriz masasına gidip AKUT Bingöl ekibini istiyordu. Bu bizi gururlandırdı. Halkın bizim çalışmalarımızı takdir etmesi ve güvenmesi çok önemli. Depremin hafta sonu meydana gelmesi can kayıplarının daha fazla olmasını engelledi. Eğer hafta içi olsaydı can kayıplarının daha fazla olacağı tahmin ediliyor.”

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
şerifoğlu (@Misafir_6712)
29 Ekim 2011 Cumartesi 02:20
elinize kolunuza saglık sizlerle gurur duyuyoruz Allah tüm müslüman kardeşlerimze yardım etsin.

mustafa arıkan (@Misafir_6709)
28 Ekim 2011 Cuma 17:01
TEŞEKKÜRLER AKUT BİNGÖL EKİBİNE.SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ.YAPTIĞINIZ İŞ TAKDİRE ŞAYAN.ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN .RABBİM BİR DAHA BÖYLE FELAKET YAŞATMASIN.
ÇETİN ARTAN (@Misafir_6707)
28 Ekim 2011 Cuma 11:22
ELLİNİZE SAĞLIK SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın