KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Buraları koruyup geliştirmemiz lazım

Partisinin Ilıcalar Beldesi'nde düzenlenen ‘Değerlendirme Toplantı'sı öncesi Ilıcalar Belediye'ni ziyaret eden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ilıcalar Beldesi'nin korunup, geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Buraları koruyup geliştirmemiz lazım
15 MART 2010 PAZARTESİ 07:54
0
1739
0
AA aa
Bir dizi inceleme ve gezi amaçlı Cumartesi günü Bingöl'e gelen Devlet Bakanı Yılmaz, partisinin Ilıcalar Beldesi'nde düzenlediği ‘Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.
Toplantı öncesi Ilıcalar Belediye'si ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada belde halkının sorunlarını dinledi.
Bakan Yılmaz'a Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti İl Başkanı Cevdet Yılmaz ve çok sayıda partili eşlik etti.
Ziyaret esnasında Ilıcalar Belediye Başkanı Gıyasettin Koçihan, Bakan Yılmaz'a brifing verdi.
Ilıcalar Beldesi'nin turizm bölgesine yaraşır bir belde yapmaları için Bakan Yılmaz'dan destek isteyen Ilıcalar Belediye Başkanı Koçihan, “Özel idareye ait olan bir kaplıcamız var. Beldemiz Bingöl'ün gözbebeği. Beldemiz sit alanına alınmış. Şuanda halkımız mağdurdur. Kaplıca caddesini kilitli taş yapmak için Kültür ve Tabiat varlıkları'ndan izin almamız gerekiyordu. Bundan bilgimiz olmadığı için işe koyulduk ve bir soruşturma da geçirdik. Daha sonra başvurumuzu yaptık. Bir sulama göletimiz var. Yer bildirdik, ancak henüz bir cevap alamadık” dedi.
Göreve başladıkları zaman belediyeyi 400 bin TL borçla devir aldıklarını belirten Başkan Koçihan, 60 bin TL kaplıcalardan tahsil ettiklerini ifade ederek, “Yaklaşık 200 bin TL borcumuzu ödedik. Şuanda Türkiye genelinde faiz ödemeyen tek belediyeyiz. Rekabet ortamını sağlamak için Ilıcalar'daki kaplıcaların belediyeye devredilip işletmesini biz yapmak istiyoruz. Sayın Bakanım taktir ederseniz Bingöl'de bir havuz sistemi kuralım” ifadelerini kullandı.
Yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Koçihan'ı tebrik eden Bakan Yılmaz, Ilıcalar Beldesi'nin korunup, geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Başkan Koçihan'ın rekabet ortamını sağlamak için beldedeki kaplıcaların belediyeye devir edilmesi isteğine Bakan Yılmaz, bu konuyu Vali İrfan Balkanlıoğlu'yla görüşülüp nasıl uygunsa öyle yapılması gerektiğini söyledi.
Ilıcalar Belediyesi'ni diğer belediyelerden ayırt etmediklerini söyleyen Bakan Yılmaz, “Başkanımız işini seven ve başarılı bir insan. Havuz sistemi Başbakanında söylediği bir şey. Belediyeler ölçeğinde yapılabilir. Eleman ve makineleri sürekli çalıştırmak lazım” dedi.
Kaplıcaların belediyeye verilmesi konusuna değinen Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, kaplıcaların Ilıcalar Belediyesi'ne verilebilmesi konusunda değerlendirme yapacaklarını kaydetti.
Bakan Yılmaz, Ilıcalar Belediyesi ziyareti sonrası partisinin düzenlemiş olduğu ‘Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Değerlendirme toplantısı basına kapalı olarak gerçekleşti.
 
Bingölonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
03:09
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran'ın girişimleriyle Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yapılan anlaşmayla, Bingöl esnaf ve sanatkârlarına özel POS avantajları sağlanacak. Anlaşma kapsamında düşük komisyon oranları, ertesi gün ödeme ve ücretsiz EFT/havale gibi imkanlar sunulacak.
21.08.2026
03:07
Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!
Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!
21.08.2026
03:06
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik ve kasko hasarlarında vatandaşların başvurabileceği ortak iletişim noktası oluşturuluyor. 1 Eylül'de devreye alınması planlanan ALO 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) ile hasar bildirimlerinin tek merkezden alınarak ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
21.08.2026
03:05
Bingöl`ün bilim gururlarına Özel`den tebrik
Bingöl'ün bilim gururlarına Özel'den tebrik
TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan BİLSEM öğrencileri, Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Özel, öğrencileri ve proje ekibini kutlayarak bilimsel çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesini diledi.
21.08.2026
03:04
'Bingöl balı için sahada bizi yalnız bırakmayın'
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salcı, 1.500 bal üreticisinin emeğini daha güçlü bir marka değerine dönüştürmek için Bingöllü iş insanlarına destek ve iş birliği çağrısında bulundu. Birliğin 2027 hedefi ise Bingöl balını Avrupa Birliği pazarına taşımak.
21.08.2026
03:03
Bingöl`de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Bingöl'de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Hafriyat kamyonuna arkadan çarpan pikabın ön kısmı büyük ölçüde hasar görürken, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ağır yaralı sürücü, araçtan çıkarılarak ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın