KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Bulantı ve ishal vakalarında artış!

Doktorlar, sebebi 'içme suyundan kaynaklı' olarak açıklıyor ancak Belediye, 'Su şebekemizde sorun yok, suyumuz içilebilir. Asıl sorun binalardaki su depolarının temiz olmayışı!' açıklamasında bulundu.

Bulantı ve ishal vakalarında artış!
05 TEMMUZ 2021 PAZARTESİ 17:27
2
2521
3
AA aa

Bingöl'de son günlerde artan bulantı, kusma ve ishal vakaları nedeniyle hastanelerde yoğunluk yaşanıyor. Doktorlar tarafından yapılan tetkiklerde ise bağırsak enfeksiyonları tanısı konuyor. İğne ve çeşitli ilaç tedavileri uygulayan hekimler, artan vakaların içme suyuna bağlı olduğunu ifade ediyor.

BELEDİYE: İÇME SUYUMUZ TEMİZ, BİNA DEPOLARI SORUNLU”

Yaşanan hastalık ve hekimlerin koyduğu tanı üzerine Bingöl Belediyesi Su ve Kanalizasyon Hizmetleri  (BİSKİ) Müdürlüğü'nden alınan bilgide, içme suyu şebekesinde herhangi bir sorun bulunmadığı, sıkıntının bina depolarıyla ilgili olduğu öne sürüldü.

BİSKİ ekiplerince haftalık 25 ayrı noktadan numune alındığı ve ayda bir temizlenen ana depolarda günlük klorlama işlemleri yapıldığını belirten BİSKİ yetkilileri: “Üst denetleyici olarak Sağlık Müdürlüğü'nce denetimler yapılıyor. İçme suyu şebekemizde herhangi bir problem yok. İnsanlarımız rahatlıkla direkt şebekeden gelen suyu içebilirler. Ancak binalar ve depo kullanılan alanlarda hazır su tüketilmesini öneriyoruz. Çünkü depo temizliğine özen gösterilmiyor. Yılda en az iki defa depoların temizlenmesi lazım ama insanlarımız bunu ihmal ediyor. Haliyle temizlik yapılmayınca, artan hava sıcaklığıyla birlikte enfeksiyon riski de artıyor. Sorunun temel kaynağı binaların temizlenmeyen su depolarıdır” beyanında bulundular.

İShal ve bulantı vakalarının sadece suyla ilişkilendirilmesinin doğru olmayacağını da dile getiren ilgililer, sebze ve meyvelerin iyi yıkanmaması, dışarı sularının içilmesi, taşta oturma, soğuk suya girme ve çimlerde uzun süre bekleme gibi hususların da bağırsak enfeksiyonlarına sebep olduğuna da dikkat çektiler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84182)
06 Temmuz 2021 Salı 16:30
tabi tabi su depoları isyan edip tüm Bingöl de aynı anda salgına sebep olalım diye baş kaldırmışlar. ayrancı ayranım ekşi demezken belediye suyuma mikrop karıştı der mi hiç.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84173)
06 Temmuz 2021 Salı 14:09
peki deposu olmayan suçu kime atacak başkanım.. hade başkan yapma su yetmiyor de dönüşümlü karma bir su veriyoruz ondan olabilir de.. ben bazen suda parçalar görüyorum.. yapma başka zaten bir daha aday bile olamazsın al dürüst ol.. zaten seni almayacaklar bu dönem dürüst olsan yeter..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84139)
05 Temmuz 2021 Pazartesi 20:24
Belediyeye bak çay demle diyecem ama bu suyla çay bile demlenmez.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın