KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mart 2025 Perşembe
°C

Buhara'dan genç'te ilk kermes

Bingöl’de faaliyet gösteren Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı, 2014 yılı faaliyet programları kapsamında Genç İlçesi’nde kermes açtı.

Buhara`dan genç`te ilk kermes
18 MAYIS 2014 PAZAR 23:54
0
1523
0
AA aa

Kültür Mahallesi Siteler Caddesi Şube Camii karşısı No: 37 adresinde açılan kermeste, vakıf bünyesinde açılan kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünler ile hayırseverlerin yaptığı yemekler satışa sunuldu.

Genç İlçesi'nde halkın gösterdiği duyarlılığın yoğun olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, bundan böyle Genç'te her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde iki kermes açacaklarını ifade etti.

Kermese ilgilinin yoğun olduğunu kaydeden Değişgeç: “Dayanışma ve yardımlaşma duygusu, insanlığın kendisi ile birlikte getirdiği en yüce değerlerden biridir. Her toplum, dayanışma ve yardımlaşma konularında yaşadığı zamanın sosyal ve ekonomik yapısına göre, çeşitlilik gösteren müesseseler oluşturmuştur. Ancak yardımlaşma ve dayanışmanın en etkili, en verimli ve teşkilatlanmış şekli kuşkusuz vakıf müessesesidir. Hayr işleri ve hizmetlerini yürüten çeşitli vakıf, dernek ve kuruluşlar var. Hatta şahıs olarak da bu tür hizmetleri yapmaya gayret edenler var. Bizim vakıf olarak görevimiz “Hizmet Nimet'tir” anlayışı ile yardıma muhtaç olanlar ile yardım etmek isteyenler arasında köprü olmaktır. Bu kermesten elde edilen gelirlerle öğrencilere ayni ve nakdi yardımlarda bulunuyoruz” dedi.

Genç İlçesi'nde halkın gösterdiği duyarlılığın yoğun olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Değişgeç, bundan böyle Genç'te her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde iki kermes açacaklarını ifade etti. “Kermese katkı sunan, desteklerini esirgemeyen, emek harcayan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diyen Değişgeç: “Yapılan iyilikler inşallah Allah katında en yoğun şekilde karşılığını bulur. Tüm gönül dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

SOMA İÇİN TAZİYE BİLDİRDİ

Açıklamasının sonunda, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen ve 301 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan maden ocağı faciasına da değinen Değişgeç, Türkiye'yi yasa boğan bu elim kazanın tarihte ve yüreklerde derin izler bırakacağını söyledi. Bu ve benzeri kaza ve afetlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Değişgeç: “Hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine ve milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Rabbim bir daha bu acıları yaşatmasın inşallah” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.03.2025
03:14
Bingöl`de polise yakalandılar
Bingöl'de polise yakalandılar
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 zanlı ve çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli yakalandı.
13.03.2025
03:14
AŞAV`dan 200 üniversiteliye burs
AŞAV'dan 200 üniversiteliye burs
Anadolu Şehit Aileleri, Gazileri ve Güvenlik Korucuları Vakfı (AŞAV) tarafından üniversitede okuyan şehit, gazi ve güvenlik korucularının çocuklarına burs verilecek. Evrakları incelenen 200 üniversite öğrencisinin bursları hesaplarına yatırıldı.
13.03.2025
03:12
Bingöl`de Abdurrahman Önül konseri
Bingöl'de Abdurrahman Önül konseri
Bingöl Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alan ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül, seslendirdiği ilahilerle dinleyenlere manevi atmosfer yüksek, unutulmaz bir akşam yaşattı.
13.03.2025
03:11
Bingöl`de ruhsatsız silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekiplerinin yol kontrol noktasında yaptığı denetimlerde çok sayıda ve miktarda uyuşturucu madde, ruhsatsız silah ele geçirilirken aranma kaydı bulunan 2 şüpheli de yakalandı.
13.03.2025
03:09
AK Parti Bingöl İl Başkanı Seven`den şehit ailesine ziyaret
AK Parti Bingöl İl Başkanı Seven'den şehit ailesine ziyaret
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, 1992 yılında Ağrı'da şehit edilen Piyade Er İhsan Kılınç'ın baba evini ziyaret etti.
13.03.2025
03:09
Akyüz`ün ‘Bir Kent Hayalim Var: Belediye Başkanına Tavsiyeler` kitabı çıktı
Akyüz'ün 'Bir Kent Hayalim Var: Belediye Başkanına Tavsiyeler' kitabı çıktı
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Akyüz'ün 'Bir Kent Hayalim Var: Belediye Başkanına Tavsiyeler' yayınlandı. Akyüz: 'Bu kitabın, kentlerimizin geleceği için önemli bir adım olacağına inanıyorum' değerlendirmesinde bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın