Türk Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı ve Türkiye Kamu Sen Bingöl İl Temsilcisi Sedat Dursun, Öğretmen Şahin Bor'a yapılan saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.
Dursun: “İlimiz Genç İlçesi Ticaret Meslek Lisesi'nde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Şahin Bor'un öğrenci velisi tarafından bıçakla saldırıya uğraması bizi derinden yaralamıştır. Amacı sadece öğrencileri eğitmek ve topluma yararlı bir birey olarak yetiştirmeye çalışan eğitimcilerimizin bu tür saldırılara maruz kalmasına seyirci kalmak kabul edilebilir değildir. Maalesef bu olay İlimizde ilk değildir. Benzer hadiselerin yaşanmaması için acil olarak önlem alınmalıdır. Öğrenci, veli ve toplumun bütününü kapsayan çalışmalar yapılmalıdır. Öğretmene şiddet olayları ile ilgili Ülke genelinde bir artışın olduğu görülmektedir. 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı başında bu konuya dikkat çekmek üzere Sendika Genel Merkezimizin hazırladığı broşürlerle ilgililerin dikkatini çekmek istedik. Ancak bu güne kadar şiddetin önlenmesi için bir çalışmanın yapılmadığını görmekteyiz” dedi.
Öğrenci velilerine çağrıda bulunan Dursun: “Bütün velilerimize çağrıda bulunmak istiyoruz. Lütfen çocuklarınıza sahip çıkın. Onları sokağa terk etmeyin, sorunlarıyla yakından ilgilenin. Problemin çözümünü sadece okullardan beklemeyin, siz de okullarımız ile beraber eğitimin önemli unsurlarısınız. Milli Eğitim Bakanlığımızın ülke genelinde bu sorun çözümü için acil olarak bir çalışma zamanı gelmiş ve geçmiştir. Yerel bazda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün gerekli çalışmaları yapması gerekmektedir. Değerli öğretmenimize bu vesile ile tekrar geçmiş olsun diyor en kısa zamanda görevinin başına dönmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.