KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

'Bu genç işsizler ordusu hepimizin kanayan yarasıdır'

CHP Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylas: 'Bu genç işsizler ordusu hepimizin kanayan yarasıdır. Geleceğe dair umutları ellerinden alınan bu gençler hiç birimizin onaylamadığımız şeylere meyil gösterip alkol ve uyuşturucu tacirlerinin ağına düşmektedir.'

`Bu genç işsizler ordusu hepimizin kanayan yarasıdır`
01 NİSAN 2022 CUMA 18:05
22
2171
4
AA aa

Bingöl'ün sorunlarına dair bir açıklama yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylas, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yıllarca doğunun merkezinde emekle, gayretle, sabırla bir çok fedakarlık ve özveriyle geçmiş bir kadın;

Birçok kadın gibi her yeni güne umutla uyanan, gün sonunda hüsrana boğulan birçok birey gibi, bir birey olarak içinde bulunduğumuz vaziyeti naçizane kendi yorumumda izah etmek ve yaşadığımız sıkıntıların üstesinden gelebilmek adına çözüm önerileri sunmak gayreti içerisindeyim.

Bingöl ili genelinde yıllardan beri süregelen birikmiş devasa sorunları anlatmaya bu yazı kafi gelmeyecektir. Fakat burada en önemli sorunların başında gelen gençlerimiz ve çocuklarımız için özel bir bölüm açmak durumundayım.

Genç nüfusun çoğunlukta olduğu ilimizde her hanede işsiz 2 veya 3 genç görmek doğal bir durum olup liyakat olmaksızın sadece bir kesime sunulan olanaklar geriye kalanlar için tamamıyla hayal kırıklığı olmaktan öteye geçmiyor.

Bu genç işsizler ordusu hepimizin kanayan yarasıdır. Geleceğe dair umutları ellerinden alınan bu gençler hiç birimizin onaylamadığımız şeylere meyil gösterip alkol ve uyuşturucu tacirlerinin ağına düşmektedir.

Bu sorunun çözümünde yetkililere önemli görevler düşüyor İlimizde faaliyet gösteren Aile ve Sosyal Güvenlik kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin istişare ederek bu konuya odaklanmaları çocuklar ve gençler için kültür faaliyetlerinin ve iş olanaklarının yaygınlaştırılması gerekmektedir.

Bürokrasi, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarında toplumun yaratıcısı olan kadınlara yer verilmemesi, kadına verilen değerin ne denli alt seviyede olduğunun göstergesidir.

Kadın güvende ve mutlu olmadığı bir toplumda huzur ortamının sağlanmayacağı da aşikardır.

İlimiz özelinde son yıllarda faaliyete geçen tekstil sektörü dışında, üretimde yerinin olmadığını görüyoruz. Bu nedenle üretim alanında kadınlar için yeterince istihdam sağlanmayıp, kendi imkânlarıyla çeşitli alanlarda ekonomiye can verecek kadınlarımızın da destekleri ile toplumun en azından sosyo-ekonomik ilerlemesinde ilk adımın atabileceğini düşünüyorum.

Yaratılan sistemde kadınlarımız üretmekten uzak sistemin aylık veya üç ayda bir verilen yardım parasıyla daracık bir dünyaya hapis etmektedir. Oysaki ilimizde kamu arazileri atıl bir durumda kaderine terk edilmiştir yapılacak basit bir projeyle kadınlarımız bu alanları ekip hem kendi ekonomilerine hem de ilimizin ekonomisine katkıda bulunabilirler.

İktidar söylemiyle;

‘Bir ve birlik olalım' gibi sloganların gerçek hayatta hiçbir karşılığı olmadığının ve hiçbir kuruluşun da bu söyleme yanaşmadığı ortadadır. Bu durumlarla ilgili ciddi planlar yürütüldüğü ve çeşitli projelerle destek sağlanacağını açıkça vurguluyorum.

Özellikle son dönemlerde ülkemizde yaşanan olaylar göz önüne alındığında en çok ihtiyacımız olan; anne rahmindeki bebeklikten, ölüm döşeğindeki hastaya kadar her kişinin hak ve özgürlüğü güvence altına alınıp, kişi onurunu zedeleyecek söylem ve fiillerden kaçınılması elzemdir.

Ülkemizdeki; sosyal eşitsizlik, gelir eşitsizliği, işsizlik, cinsiyet ayrımı, hak hukuk adalete olan güvenin sarsılması gibi sorunlar göz ardı edilmeyecek boyutlara ulaşmıştır. Tarım ve hayvancılıkta geçim sağlayan ve belli bir refah seviyesine ulaşmış Bingöl halkı bu alandaki yanlış politikalar nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşamış ve yaşamaya devam etmektedirler.

İnsanlara üretmeden verilen cüzi miktardaki yardım paralarına mahkum eden iktidarın, vatandaşın cebine yanşayan enflasyon ve hayat pahalığına yenik düşmesiyle; bu sonu baştan belli olan hamlesi de tamamen boşa çıkmaktadır.

Tüm bu nedenlerden ötürü, bu gidişata bir dur demenin vakti geldi de geçiyor.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91316)
08 Nisan 2022 Cuma 11:12
bu bayan japonmudur bingöle yerleşmıi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91149)
02 Nisan 2022 Cumartesi 20:56
Gulten hanım yapacak birsey yok..zamane gençlik..başa bela. . Ordulaşmadan lavedilmesi gerekir, herifler birde kalkıp darbe yaparlarsa hiç şaşırmayın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91146)
02 Nisan 2022 Cumartesi 18:36
Bunca işsizin olduğu bir dönemde başka insan kalmamış gibi REZİDANS krallıklarına rağmen KARI-KOCA Gamze-Battal İLGEZDİ'yi seçtiren CHP asla ama asla bu HALKın sorunlarını ÇÖZEMEZ. Sadece ve sadece KENDİLERİni artandan YANDAŞLARInı daha da artarsa ÖZENTİLERİni fatdalandırır. İnsan bile görmedikleri bizi ise her türlü HAKARETe maruz bırakır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91192)
04 Nisan 2022 Pazartesi 23:26
@Misafir Kullanıcı Peki önerin nedir mevcut hükmet mi?
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın