KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Bonzai önergesi reddedildi!

Son günlerde bonzai ve uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle ölümlerin artması üzerine Halkların Demokratik Partisi(HDP) grubu, uyuşturucu kullanımının önlenmesine dair Meclis’e bir araştırması önergesi verdi. Önerge AK Parti'nin oylarıyla reddedildi.

Bonzai önergesi reddedildi!
19 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ 01:25
0
1515
0
AA aa

Bonzai olarak adlandırılan öldürücü sentetik madde nedeniyle birçok genç hayatını kaybetti. Konunun araştırılması için HDP tarafından Meclis'e verilen önerge, AK Parti milletvekilleri tarafından reddedildi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken gençlerin bir ölüm girdabının içerisine saplandığını söyledi. Baluken: “Bununla ilgili gerekli tedbirleri almazsak, erişilebilirlik noktasında ya da bu joker uyuşturucu durumuyla ilgili duruma müdahale etmezsek korkarız ki önümüzde ciddi ölümcül madde bağımlılığının ölüm salgınlarıyla karşılaşabiliriz. O nedenle ben bu konuda bütün Meclis'in duyarlı olması gerektiğini ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı Merkezi tarafından hazırlanan raporda, uyuşturucu madde kullanımı yaşının 10'a kadar düştüğü ortaya çıktı. Özellikle büyükşehirlerdeki gençlerin yoğun olarak kullandığı uyuşturucu, güvenlik güçleri tarafından da sıkı denetlenmesine rağmen yayılmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 83 bin uyuşturucu olayı yaşanırken, 130 bin şüpheli yakalanarak haklarında idari işlem uygulandı. Buna rağmen, uyuşturucu ticaretinin önüne geçilemiyor. Özellikle uyuşturucu madde almaya yarayan malzemelerin satışının serbest olması, gençlerin bu alışkanlığa sürüklenmesinde önemli bir etken oluyor.

Bu malzemelerden bong şişesi denilen ve esrar ve bonzai uyuşturucu maddesi içmeye yarayan malzeme özellikle nargile satışı yapılan dükkanlarda ve internet sitelerinde hiçbir yaptırımı olmadan satılıyor. Halk arasında 'kova' olarak bilinen bong şişeleri, nargileye benzemesi nedeniyle satıcılar tarafından bu şekilde satılıyor. Ancak, şişeleri alanlar esrar içmek için kullandığı ifade ediliyor. Esrar dumanının bong şişesine doldurulup, birden çekilmesi uzun süreli tekrarlanmada akciğer için oldukça tehlikeli olduğu ve ani kalp krizi ile beyin kanaması gibi risklerinin bulunduğu belirtiliyor.

Bong şişeleri, yurt dışından ülkeye sokulması yasak olmasına rağmen, özellikle nargile ve kaçak tütün satılan dükkânlarda vitrinlerde sergileniyor. Ayrıca, internetten de satışının yapıldığı bong şişeleri, 15-70 TL arasında satışa sunuluyor. Yapıldıkları hammaddeye göre özellikleri değişen söz konusu şişeler, değişik tasarımlarla gençler için cazip hale getiriliyor. Ankara'da özellikle gençlerin yoğun olarak kullandığı Kızılay, Karanfil Sokak ve Yüksel Caddesi'nde bulunan pasajlarda satılan bong şişeleri, gençlerin daha rahat ulaşması için dükkan önüne kurulan stantlarda satılıyor.

“BU TÜR MALZEMELER GENÇLER TARAFINDAN, KENDİNİ İSPAT ETME GİBİ ALINIP KULLANILIYOR”

Yeşilay Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, nargile olarak satıldığı için bir yasal engelinin olmadığını ancak uyuşturucuya başlamada bong şişelerinin önemli bir etken olduğunu ifade etti. “Bu tür malzemeler gençler tarafından, bir gösteriş meselesi, kendini ispat etme gibi alınıp kullanılıyor. Birkaç denemeden sonra da bağımlı hale getiriliyor.” diyen Toprak, konuyla ilgili girişimlerde bulunacaklarını kaydetti. Toprak şöyle dedi: “Uyuşturucu maddelerinin özendirilmemesi için bu tür malzemelerinin satışının yasak olması gerekiyor. Bu şişeler esrar içmek için kullanılıyor ve gençlerin gittiği mekanların yanında satılıyor. Konu ile ilgili çalışmamızı başlattık. En kısa zamanda il uyuşturucu kurullarına bununla ilgili raporumuzu sunacağız.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın