KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Bisiklet çok yol yok!

Sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilere yüzlerce bisikletin dağıtıldığı Bingöl’de, bisiklet yolları bulunmuyor. Çocukların cadde ve sokak ortasında bisiklet sürmesi hayati tehlikelere sahne olurken, sosyal alanların yokluğu gözler önüne seriliyor.

Bisiklet çok yol yok!
04 HAZİRAN 2016 CUMARTESİ 03:18
0
2353
0
AA aa

Haber; Deniz İLGİ/ Emrah BUDAK

Hava sıcaklıklarının artması ve 2015-2016 eğitim öğretim yılının sonuna gelinmesiyle birlikte cadde ve sokaklar çocuklarla dolmaya başladı. Yürüyüş ve bisiklet yollarının olmadığı kentte, aile imkânları ve Sağlık Bakanlığı'nca verilen bisikletlerini kapan çocuklar, trafik akışının olduğu cadde ve sokaklarda bisiklet sürüyor.

BİNLERCE BİSİKLET DAĞITILIYOR

Sağlık Bakanlığı, ‘Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018' projesi kapsamında il geneli 3 Bin 500 bisiklet dağıtımı gerçekleştirecek. 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde yüzlerce bisikletin dağıldığı kentte, öğrencilerin bisiklet sürebileceği yollar bulunmuyor.

Kentin ulaşım planlaması yapılırken sadece motorlu taşıtlar dikkate alındığını ifade eden vatandaşlar, “Yürüyerek veya bisiklet ile bir noktadan diğer bir noktaya ulaşmak çoğu zaman mümkün olamamaktadır.  Yaya ve bisiklet ulaşımı gibi çevreye dost ulaşım biçimlerinin payı giderek azalmaktadır. Otomobillerin en büyük payı aldığı bu gelişme sonucunda kent içinde yol yüzeyleri yetersiz kalmakta, trafik sıkışıklığı arttığından bisiklet sürmek isteyen vatandaş sürekli sorun yaşamakta ve bu nedenden dolayı bisiklet kazaları gün gittikçe artmakta” dedi.

Öğrenciler başta olmak üzere birçok vatandaşın bisiklet kullandığını belirten vatandaşlar, “Çocuklar başta olmak üzere birçok insan trafiğin aktığı bölgelerde bisiklet sürüyor. Vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen projelerle bilinçlendikçe bisiklete olan rağbet artıyor. Bu nedenle Bingöl Belediyesi'nin kentin belirli noktalarında bisiklet ve yaya yolları yapması gerekiyor” diye konuştu.

BAKAN YILMAZ TALİMAT VERMİŞTİ

Geçtiğimiz Nisan ayında düzenlenen bisiklet dağıtım töreninde konuşan dönemin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yerel yönetimlerden bisiklet yollarına önem göstermesini istemişti.

İnsan odaklı bir kalkınma anlayışının merkezinde gençler ve çocukların olduğunu vurgulayan Yılmaz, belediye başkanını işaret ederek, şunları söylemişti; “İmkânı olanlar da kendileri bisiklet alsınlar. Büyükler de bisiklet alsın bisiklet. Diğer taraftan da yerel yönetimlerimiz bu bisikletlerin nerede kullanılacağına ilişkin yeni çalışmalar yapsınlar, bisiklet yolları düşünsünler. Böylece daha keyifli bir ortamda daha sağlıklı bir ortamda yaşama imkânınız olsun.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın