KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2025 Pazartesi
°C

Bir imam ile başlayan gelenek!

Bingöl’de 10 yıl önce bir köyde imam olarak görev yapan Ramazan Hoca’nın öncülük etmesiyle başlayan gelenek, bu Kurban Bayram’ında sürdürüldü. Köy meydanında kestirilen 22 kurbanlık 110 aileye dağıtıldı.

Bir imam ile başlayan gelenek!
08 EKİM 2014 ÇARŞAMBA 00:31
0
2871
1
AA aa

Merkez Garip Köyü'nde 10 yıl önce imam olarak görev yapan Ramazan Hoca, köylünün rızasıyla tüm kurbanlıkları köy meydanında kestirip, fakire dağıttı. İlk yıl ilgi gören bu etkinlik, ileriki tarihlerde de devam ettirilerek gelenek haline geldi.

TÜM KURBANLIKLAR KÖY MEYDANINDA

Merkeze bağlı 110'ün üzerinde hanesi bulunan Garip Köyü, kurban kesiminde sergilediği davranışla dayanışmayla ve kardeşlik teşkil ediyor. Bayramın ilk günü, 15 büyükbaş ve 7 küçükbaş hayvanı meydanda toplayan köylüler, kesimi gerçekleştirdikten sonra kurbanlık etleri 110 haneye eşit bir şekilde pay etti.

Köy sakinlerinden Serhat Çınar, yıllarca süregelen geleneğin kardeşlik ve dayanışma içerisinde devam ettirileceğini söyledi.

Köyde gerçekleştirilen kurban organizasyonunun diğer köylere de örnek olmasını isteyen Çınar, şunları söyledi: “kurban organizasyonu 10 yıl önce ilk defa köyün imamı Ramazan Hoca tarafından gerçekleştirildi. İlk yıl ilgi gören bu organizasyon 10 yıl boyunca devam etti. Bu yıl 22 kurbanlık köy meydanında kesildi ve kurban etleri bir araya getirildi. Köyde bulunan 110 haneye eşit şekilde pay edilerek dağıtıldı. Bu tür organizasyonlar, köydeki kardeşliğin, saygı ve sevginin oluşmasına vesile oluyor. İslam kardeşliğinin tesisi için güzel bir organizasyon oluyor. Ayrıca geçmişte baba ve dedelerimizden kalma güzel bir örf ve âdetin tekrar toplumda yeşermesi için böylesi adımların herkes tarafından atılmasını tavsiye ediyoruz.”

Köy sakinlerinden Ömer Akın ise, yıllardır köylerinde yapılan bu uygulamanın başka köylerde de örnek alındığını söyledi. Akın: “Hayırlı işler konusunda örnek ve vesile olmak bizim için bir sevinç kaynağıdır. Köyde kesilen kurbanlıklardan sadece köydekilere değil, köy dışında bulunan akrabalarımızı da gönderiyoruz. Umarım köyümüzün yaptığı bu kayda değer davranış, herkese örnek olur. Yitirdiğimiz manevi değerlerimize ve güzel İslami örf adetlerimize geri döneriz. Toplumda bozulan huzurun oluşmasına yeniden kavuşuruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
İsmail (@Misafir_17881)
09 Ekim 2014 Perşembe 18:17
SON YÜZYILIN BULUŞU!
09.03.2025
06:14
Terör suçundan 2 yıl firariydi! Yakalandı!
Terör suçundan 2 yıl firariydi! Yakalandı!
Bingöl Valiliği, PKK/KCK suçundan yaklaşık 2 yıldır firari olarak aranan ve hakkında 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsın yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiğini bildirdi. Şahsın 80 yaşında oluşuna dikkat çeken Milletvekili Hülakü ise tepki gösterdi; 'Ne vicdani ne de insani açıdan kabul edilemez!'
09.03.2025
06:13
Bingöl Belediyesi`nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`ne özel program
Bingöl Belediyesi'nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel program
Başkan Arıkan; 'Kadın annedir, annelik yönüyle gelecek ve yeni nesillere yön verendir. O yüzden kadınlara yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin asli görevidir.'
09.03.2025
06:11
Sahne Zazaca Konuşuyor
Sahne Zazaca Konuşuyor
Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Emre Bulşu'nun girişimi ve Bingöl Valiliği'nin desteğiyle Zazaca Tiyatro Sahnesi hayata geçiriliyor.
09.03.2025
06:10
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tam da günün de ilan edildi
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tam da günün de ilan edildi
Bingöl'de kadınların kent yönetiminde daha etkin rol almasını sağlamak amacıyla Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi kuruldu. Yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleşen genel kurulda Kadın Meclisi tek listeyle Av. Meryem Başçi seçildi. Meclisin kuruluşu ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kamuoyuna duyuruldu.
09.03.2025
06:08
Bingöl`de kadın jandarmalardan 8 Mart ziyareti
Bingöl'de kadın jandarmalardan 8 Mart ziyareti
Bingöl'de kadın Jandarma personelleri, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Yedisu Bölge Yatılı Okulu'ndaki kadın öğretmenleri ve Gelinpertek köyündeki kadınları karanfil ile kutlayarak, Kadın Destek (KADES) uygulaması hakkında bilgilendirme yaptı.
09.03.2025
06:07
AK Kadınlardan `eşitlik` vurgusu
AK Kadınlardan 'eşitlik' vurgusu
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanlığı'nca yapılan açıklamada: 'AK Parti olarak bizler kadınların bireysel özgürlükleri ve sosyal hayattaki varlıkları için gösterdikleri çabayı, bir lütuf değil, bir 'hak mücadelesi' olarak görüyoruz. AK Parti olarak, kadın haklarına ve eşitliklerine yönelik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın