KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Bir gündüz rüyası

Genellikle uyanıkken rüya görenlerden değilimdir; gece boyu gördüğü sayısız rüyanın çoğunu hatırlayanlardan bile olamadım.

Bir gündüz rüyası
02 OCAK 2010 CUMARTESİ 19:03
0
1684
0
AA aa
Gördüğüm rüyaları nâdiren hatırlarım, gündüz ise -ne kadar gözlerimi kapatırsam kapatayım- etrafımdaki reel dünyadan kopmayı bir türlü başaramam. Tek istisna dündü. Yeni bir yıla telâş içerisinde girmenin verdiği yorgunlukla arkama yaslanır yaslanmaz bu dünyadan koptum ve farklı bir âleme geçiverdim. Zihnim bir çırpıda başkentler (Washington, Moskova, Londra, Paris, Berlin, Bağdat, Tahran, Şam, Riyad) arasında dolaşıyor, her geçişte ya Ankara'da ya da İstanbul'da bir müddet nefeslenme molası alıyordu.
Washington'da Beyaz Saray'da bir buluşmaya kayıyordu zihnim. “Türkiye'nin Ermenistan ile sorununu, Kürtleri sistem içine entegre etmeyi konuşuyorlardır” önyargısıyla kulak verdiğimde görüşülenlere, işittiklerim hayli farklı gündem maddelerinin konuşulduğuna işaret ediyordu. “Türkiye'nin zengin ve müreffeh bir ülke haline dönüşmesi nasıl olabilir?” sorusuna cevap arıyordu Tayyip Erdoğan'ı ağırlayan Barack Obama ile kurmayları...
Birden zihnim iyice doğuya kayıyor, Riyad'ta, Şam'da, Bağdat'ta, Erbil'de, kendimi, yetkili çevrelerin merkezine Türkiye'yi koydukları değerlendirmeleri dinlerken buluyordum. Riyad'ta altın sırmalı egali ve diğerlerinden farklı kefiyesiyle kral ağırlığı taşıyan biri, “Dubai deneyiminin başarısızlığı sizi İstanbul'a gitmekten geri tutmasın” diyordu Batı tarzı giyinmiş Arap dinleyicilerine; “Dubai sahteydi, İstanbul sahici...” diye ekleyerek...
Şam'da yakınlarını etrafına toplamış uzun boyunlu genç adam “Ülkemize Türkiye'den gelenlere kendi vatandaşımızmış gibi davranılacak” talimatını veriyor, Bağdat'ta karmakarışık giysilerinden her eğilimin temsil edildiği anlaşılan bir toplantıya başkanlık eden aydınlık yüzlü kişi, herkesin gözünün içine bakarak, “Amerikalıların çekilişi başladı, aman Türkleri darıltmayalım” tavsiyesini yapıyor, Erbil'de telefonun başına çökmüş peşmerge kıyafetli peşulu biri, muhatabına, “Dağdakiler işin nezaketini anlamıyor galiba, tahammülümüzün de bir sınırı var” sıkıntısını iletiyordu.
Tahran'da bir eli çarpık siyah sarıklı sakallı bir ihtiyarın, etrafını çevreleyen sarıklı ve sakallı danışmanlarına, “Nükleer silâh zaten günah, Türkiye'nin bütün bölgeyi nükleer silâhlardan arındırma amaçlı projesine destek çıkmak bizim de lehimize” dediğini de işittim.
Paris ve Berlin'den çıkan sesler ne dendiği ayırt edilemeyecek kadar kakafonikti, ama Londra'da karşıma çıkan boğuk sesli centilmen, anladığım bir dilden, “Sarkozy ile Merkel'i gözünüzde çok büyütüyorsunuz, sonuçta onlar da karar verirken bize danışacaklar” deyince rahatladım.
En tatlı sözleri ise zihnim Ankara'da karar kıldığında işittim. Hiddeti ve hırçınlığıyla tanınan bir siyasi, “Baştan beri karşı çıktığıma bakma” dedi bana ve ekledi: “Süreç sarpa sarıyor diye az kalsın yüreğim ağzıma gelecekti; o gün bu gündür, saldırmak yerine, 'Allah yardımcıları olsun' diye dua ediyorum...”
Onun bu beklenmedik sözlerini işiten rütbeli-sivil nice kişinin ağızları eşzamanlı olarak açılıverdi. Herbir ağızdan ne çıktığını anlamam mümkün olamadı, ama söylediklerinin özeti, 2010 yılının dünyada ve çevremizde 'Türkiye yılı' olması için el birliğiyle çalışacakları kararlılığıydı. Kim olduğunu tam fark edemediğim birinin, “Keşke bu yılın bütününde ben de olsam ve başarıları eksiksiz paylaşsam” dediğini açıkça duydum.
Gözlerimi açtığımda bilgisayar ekranının yüzüme boş boş baktığını görünce nasıl bir hayal kırıklığı hissine kapıldığımı tahmin edebilirsiniz. Yine de, gündüz vakti, iki gözüm de açıkken gördüğüm rüyayı unutmadan yazıya dönüştürmeye karar verdim.
“Hayırdır inşallah” demeyi ihmal etmeyin sakın

yenışafak
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın