KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2024 Çarşamba
°C

BİNSİDAP dört talebine destek istedi

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu (BİNSİDAP), gerçekleştirilen saha çalışmaları çerçevesinde Bingöl'ün sağlık sorunlarıyla alakalı dört başlıkta taleplerini paylaştı ve destek çağrısında bulundu.

BİNSİDAP dört talebine destek istedi
13 EYLÜL 2024 CUMA 13:00
71
1221
4
AA aa

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu (BİNSİDAP) sözcüsü Mehdin Değişman, Bingöl'de hayata geçirilmesi planlanan konularla alakalı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında; “İlimizde Tıp Fakültesinin kurulması, AMATEM'in ilimize kazandırılması, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kaplıcalarla Entegre Fizik Tedavi Dal Hastanesi/Merkezi” konularına değinen Değişman; “Son toplantımızda öncelikle gündeme getirdiğimiz Tıp Fakültesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, AMATEM ve FTR Merkezi/Hastanesi (Kaplıcalarla Entegre) ile ilgili çalışmalarımız hakkında çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik. İlimiz için büyük önem taşıyan bu projelerin hayata geçirilmesi amacıyla tüm sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim kurduk. Bu süreç içerisinde çalışmalarımız, ziyaretlerimiz ve görüşmelerimiz devam edecektir. İlimiz özelinde faaliyet gösteren Kent Konseyi, 3 Konfederasyon, 5 Platform, 7 Sendika ve 200'den fazla Dernek, belirttiğimiz projelere desteklerini ilettiler. Tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ayrıca teşekkür ederiz. Bundan sonraki süreçte ilimizin gelişimi ve kalkınması için kendilerinden destek talep edeceğiz. İnşallah hep birlikte ilimiz için hayırlı hizmetlere vesile olacağız” dedi.

'Bingöl için bir fikrim var' diyen herkesi desteklemeye davet ediyoruz

BİNSİDAP'ı “Bingöl'deki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu, kentin sosyal ve ekonomik problemlerini çözmek amacıyla ortak akıl ve iş birliği ile hareket eden bir platform” olarak nitelendiren Değişman: “Amacımız; Bingöl'ün her mahallesi, ilçesi ve köyünde yaşayan insanların yaşam standartlarını yükseltmek, sosyal, eğitim, ekonomik ve sağlık alanlarındaki sorunlara çözüm bulmaktır. Şehrimizin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için, 'Bingöl için bir fikrim var' diyen herkesi desteklemeye ve bu süreci zenginleştirmeye davet ediyoruz. Şirin ilimizin gelişimi, kalkınması ve yaşanabilir bir şehir olabilmesi için ilimizdeki tüm yapılar, kurum ve kuruluşlarla birlikte tüm sivil toplum kuruluşlarına görev düşmektedir. Her bir hizmet veya proje için tüm yapıların iş birliği içinde çalışması elzemdir. Daha önce bahsettiğimiz projelerin hayata geçmesi için tüm paydaşların katkısına ihtiyaç vardır. Bu sebeple, ilimizde gerçekleştirilecek her türlü güzellikte tüm paydaşların yer almasını arzuluyoruz. Görüştüğümüz tüm kuruluşlar bu konuda desteklerini sundu.” dedi.

Değişman, talep ve desteklenmesi gereken konu başlıkları ile içeriklerini şu sözlerle özetledi;

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ile TIP FAKÜLTESİ

 “İlimizin hızla gelişen yapısı, coğrafi avantajları ve üniversitemizin modern alt yapısıyla birlikte, sağlık hizmetlerinin etkin ve sürdürülebilir hale gelmesi açısından Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tıp Fakültesi açılması oldukça uygun bir adım olacaktır. Bu hastanelerin açılmasıyla, ilimizde pek çok sağlık hizmeti sunulmaya başlanacak ve sağlık sorunları büyük ölçüde azaltılacaktır. Bu nedenle, Eğitim Ve Araştırma Hastanesi İle Tıp Fakültesi taleplerimizi önemsiyoruz. Özellikle inşası süren 500 yataklı yeni hastanemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermesini talep etmekteyiz.

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON DAL HASTANESİ/MERKEZİ

Diğer projemiz olan Kaplıcalarla Entegre Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dal Hastanesi/Merkezi, kaplıcaların doğal iyileştirici özellikleri ile modern tıbbi tedavi yöntemlerini bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Bu proje hem bölge halkına hem de çevre illerden gelen hastalara kapsamlı bir tedavi sunmayı amaçlamaktadır. Kaplıca sularının tedavi edici gücünden faydalanarak, artan yaşlı nüfus nedeniyle özellikle kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde yataklı fizik tedavi ünitelerinden önemli sonuçlar elde edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca ilimize pek çok katkısı olacaktır. Örneğin, sağlık turizmi, bölge ekonomisi, yerel halkın sağlık hizmetlerine erişimi ve AR-GE çalışmaları ile üniversitemizin gelişimi açısından önemli oranda fayda sağlayacaktır.

AMETEM KURULMASI

“Yine ilimizin en büyük sağlık sorunlarından biri olan madde bağımlılığı konusu, ilimiz için hayati bir öneme sahiptir. Bu nedenle AMATEM'in ilimizde kurulması kaçınılmazdır. Bize göre AMATEM, yalnızca bağımlılığı tedavi etmekle kalmaz, aynı zamanda bağımlı bireylerin sosyal hayata entegrasyonu için psikolojik destek, rehabilitasyon ve meslek edinme gibi alanlarda da yardımcı olur. AMATEM, aile danışmanlığı ve eğitim hizmetleriyle bağımlı bireylerin çevresine de katkı sağlar. Bizler, toplumun temel taşı olan ailenin bütünlüğü ve huzurunu sağlamak adına bu projeye büyük önem veriyoruz. AMATEM ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla gerekli görüşmeleri yaptık ve fikir alışverişinde bulunduk. Özel müteşebbislerimize de bir çağrı yapmak istiyoruz. Gençlerimizin geleceği ve ailelerimizin huzuru için toplumsal hassasiyet taşıyan iş insanlarımızı bu projeye destek vermeye davet ediyoruz.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111575)
16 Eylül 2024 Pazartesi 09:49
Onlar Solhanda tüm ilçenin olan malum suyun reklamını yapıp habire b...pınar demeleri hoş olmuyor çunkü bu su tüm ilçenin ve malum şahıslar satıyor Cevdet bey olmadı lütfen Bingöl artık Tıp fakültesi yani eğitim araştırma hast istiyor.
Ankarada üst düzey bürokrat istiyor bu 2 yıl da geçer elbet insanlar unutmaz.
Yazık olmasın memleket ve insanlarına inşallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111540)
14 Eylül 2024 Cumartesi 08:35
Talep ile işler yürümeyi Bingöl şuan metropol olurdu. Talepleriniz bile fakir, Egtim araştırma hastanesi istiyorsun? Mevcut inşaatı devam eden hastanenin 'Eğitim araştırma' ya çevrilmesi istiyorsun.
Yahu Doğum hastanesi nerde...
Yeni hastane talebe cevap vermiyor millet tıkış tıkış siz yeni yapılan hastaneyi saçma taleplerinize alet ediyorsunuz.
Git başka bir arsada büyük bir hastane yapımı için talepte bulun. Yeni ve daha modern yapılar için talepte bulun. Git mücadelesini ver...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111519)
13 Eylül 2024 Cuma 14:50
Yanı başımızda ki Elazığ kadar bile değiliz. Eksikler listesi buradan köye yol olur. 12000 kişilik Zaza Arena stadyumunu da gençlerimiz ve gelecek nesiller için istiyoruz. Zeki, çevik ve ahlaklı sporcularımızın yetişip kendine ve millete hayırlı, faydalı insanlar olması için spor yatırımları önemlidir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111512)
13 Eylül 2024 Cuma 14:00
tıp fakültesi artık açılmalı. geç bile kalındı.
23.10.2024
18:37
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: 'Bu Saldırıda Savunma Sanayiinde Elde Ettiğimiz Başarılar Hedef Alındı'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TUSAŞ'taki saldırıyla ilgili, 'Bu hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayiinde elde ettiği başarıları hedef almıştır' dedi.
23.10.2024
16:46
Bingöl`deki güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı
Bingöl'deki güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı
Bingöl'de 'İl Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirildi. Okulların güvenliği, uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele, karayolu trafik güvenliği, genel güvenlik ve asayişi etkileyen konular tek tek irdelendi.
23.10.2024
16:30
Ankara`da TUSAŞ tesislerine terör saldırısı!
Ankara'da TUSAŞ tesislerine terör saldırısı!
TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın terör saldırısı olduğunu, şehit ve yaralıların bulunduğunu açıkladı.
23.10.2024
14:48
Solhan`dan Dünya Şampiyonluğu için Romanya`ya…
Solhan'dan Dünya Şampiyonluğu için Romanya'ya…
Türkiye'de şampiyon olan Solhan Ayak Tenisi Takımı, Dünya Ayak Tenisi Şampiyonası için Romanya'ya gitti.
23.10.2024
14:29
Vali Usta, üs bölgesinde Mehmetçik ile bir araya geldi
Vali Usta, üs bölgesinde Mehmetçik ile bir araya geldi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bin 670 metre rakımda bulunan üs bölgesini ziyaret ederek jandarma personeli ile bir araya geldi.
23.10.2024
02:07
Bingöl İl Özel İdaresi 2024`te de rekor kırdı!
Bingöl İl Özel İdaresi 2024'te de rekor kırdı!
Bu yıl için 430 milyon TL'lik yol yatırımı yaptıklarını belirten Genel Sekreter Enes Üçgül: 'Toplamda 580 kilometre yolu tamamlayarak ilimize kazandırdık. Çoğu bölgede çalışmalarımız bitti, birkaç hafta içinde diğer yatırımlarımızda tamamlanacak ve sezonu yine rekorla kapatmış olacağız. Hedefimiz, önümüzdeki yıl da bu rakamların üzerine çıkmak' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın