KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Bingöl'den tıp bayramı mesajı

İl Sağlık Müdürü Dt. M. Zeki Bingöl, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bingöl`den tıp bayramı mesajı
16 MART 2010 SALI 08:30
0
1680
0
AA aa
Hekimliğin sadece bir meslek olmadığını, inanç ve sevgiyle yücelen bir yaşam biçimi, bir bakış açısı olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dt. M. Bingöl, “Modern tıp ve hekimlik bugünlere zorlu bir tarihsel süreçten geçerek gelmiştir. Hekimlik insanın var olduğu her zaman diliminde ön plana çıkmış, insanla beraber değişmiş, savaşlarla gelişip önemini giderek arttırmıştır. Her ne kadar varoluşundan beri kutsallığı ve saygınlığını beraberinde taşısa da, inanç ve fedakârlığın olmadığı her yerde gerilemiş, gelişememiştir” dedi.
Hekimliğin en temel yapılarından biri, birinci basamak sağlık hizmetleri olduğuna dikkat çeken Bingöl, “Birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlü ve etkin bir biçimde verilmesi ülkemizin sağlık göstergelerini doğrudan etkilemektedir. Bu anlamda Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde Aile Hekimliği Uygulaması aşamalı olarak ülke genelinde başlatılmıştır. İlimiz ise 5 Temmuz 2010 tarihi itibariyle Aile Hekimliği uygulamasına geçilecektir. Bu uygulama sayesinde hekimlerimiz 3.000-3.500 civarında bir nüfusa hizmet verecekler ve çalışma sahalarının sınırlanması ile hizmet kaliteleri, meslek tatminleri artacaktır. Hekimlik hizmetleri sadece etkin tanı tedavi hizmetleri değil aynı zamanda hizmet verilen mekânların sayıları, fiziki şartları, kapasiteleri, hasta sayıları ile de ilintili bir süreçtir. Sağlık müdürlüğü olarak Bingöl'de bu anlamdaki hedeflerimizi gerçekleştirmek için yoğun çaba sarf etmekteyiz. Uygun fiziksel şartlarda, mesleki tatmin elde ederek hizmet sunmak bütün hekimlerimizin en tabi hakkıdır. Bu bağlamda tüm sağlık çalışanlarımızın mevcut sorunlarını, kendi inisiyatifimiz dâhilinde olanları ivedilikle çözüme kavuşturmak için elimizden gelen tüm gayreti sarf etmekteyiz. Hizmetin aksamadan sürdürülebilmesi için sağlık personelimiz özverili çalışmalar yapmaktadır. Bu vesileyle halkımızın sağlığının korunmasında, hastalandıklarında iyileşmelerinde her türlü bakım ve tedavilerini, özverili çalışmalarla sağlayan tıp mensuplarının Tıp Bayramını en içten duygularımla kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.
 
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
03:09
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran'ın girişimleriyle Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yapılan anlaşmayla, Bingöl esnaf ve sanatkârlarına özel POS avantajları sağlanacak. Anlaşma kapsamında düşük komisyon oranları, ertesi gün ödeme ve ücretsiz EFT/havale gibi imkanlar sunulacak.
21.08.2026
03:07
Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!
Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!
21.08.2026
03:06
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik ve kasko hasarlarında vatandaşların başvurabileceği ortak iletişim noktası oluşturuluyor. 1 Eylül'de devreye alınması planlanan ALO 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) ile hasar bildirimlerinin tek merkezden alınarak ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
21.08.2026
03:05
Bingöl`ün bilim gururlarına Özel`den tebrik
Bingöl'ün bilim gururlarına Özel'den tebrik
TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan BİLSEM öğrencileri, Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Özel, öğrencileri ve proje ekibini kutlayarak bilimsel çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesini diledi.
21.08.2026
03:04
'Bingöl balı için sahada bizi yalnız bırakmayın'
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salcı, 1.500 bal üreticisinin emeğini daha güçlü bir marka değerine dönüştürmek için Bingöllü iş insanlarına destek ve iş birliği çağrısında bulundu. Birliğin 2027 hedefi ise Bingöl balını Avrupa Birliği pazarına taşımak.
21.08.2026
03:03
Bingöl`de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Bingöl'de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Hafriyat kamyonuna arkadan çarpan pikabın ön kısmı büyük ölçüde hasar görürken, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ağır yaralı sürücü, araçtan çıkarılarak ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın